Skip to the main content

Terugblik bondraadsvergadering 24 juni 2024

KNKV Organisatie

Op maandag 24 juni was de laatste bondsraadsvergadering van het seizoen 2023-2024. Deze vergadering stond in het teken van het jaarplan 2024-2025 en de begroting. Tevens hield Jan Niebeek een presentatie over ‘De reis van een korfbaltalent’.

De vergadering werd geopend door voorzitter Irene van Rijsewijk. In haar openingswoord blikte ze terug op het afgelopen seizoen en benoemde ze de vele succesvolle evenementen, waaronder het WK in Taiwan (oktober 2023), de Korfbal Challenge (december 2023), het NK Zaalkorfbal in de Maaspoort en de Korfbal Leaguefinale in Rotterdam Ahoy (beide april 2024). Verder gaf ze aan dat het komende seizoen de focus volledig zal liggen op de voorbereidingen van Competitie 2.0, waarvan de invoering in seizoen 2025-2026 zal plaatsvinden.

Presentatie ‘De reis van een korfbaltalent’

Na de opening nam Jan Niebeek, afzwaaiend technisch directeur, de aanwezigen mee in een inspirerende presentatie, waarin hij uitlegde welke stappen een talent moet maken om de absolute top te halen. Ook werd ingezoomd op de term ‘talent’. Na deze inspirerende presentatie ontving Jan uit handen van Irene van Rijsewijk een prachtige bos bloemen, als dank voor het werk dat Jan heeft verricht voor het KNKV. Dit werd door de bondsraad met luid applaus ondersteund.

Jaarplan 2023-2024 en begroting

Tijdens de bondsraadsvergadering is het Jaarplan 2024-2025 goedgekeurd. Ook werd de begroting behandeld. De bondsraad stemde met beide stukken in.

Wijzigingsvoorstellen reglementen

De notitie Normenkader lag voor met een vijftal wijzigingsvoorstellen reglementen. Deze werden door de bondsraad goedgekeurd.

Benoemingen leden Tuchtcommissie en Commissie van Beroep

Vast onderdeel tijdens de laatste vergadering, is de samenstelling van de diverse onafhankelijke commissies. Voor de nieuwe samenstelling van de commissies per 1 juli verwijzen wij graag naar de pagina’s Tuchtcommissie en Commissie van Beroep op onze website.

(Her)verkiezingen bondsraadsleden

Ook de (her)verkiezingen van de bondsraadsleden stond op de agenda. Een aantal bondsraadsleden hadden aangegeven niet herkiesbaar te zijn en een aantal nieuwe mensen mochten we verwelkomen. Het actuele overzicht bondsraadsleden is terug te vinden op de pagina Bondsraadsleden.

Wilson Erebeker

Tot slot werd de Wilson Erebeker uitgereikt aan Atte van Haastrecht, vanwege zijn enorme verdiensten voor het korfbal, zowel nationaal als internationaal. Omdat hij op het moment van de uitreiking in het buitenland verbleef en niet aanwezig kon zijn bij de vergadering, werd Atte ‘overvallen’ tijdens een belafspraak met bestuurslid Mamoun Loukili. Meer informatie over prijzen en onderscheidingen vind je hier.

Gerelateerde artikelen

Talent TeamNL Korfbal is Wereldkampioen!
Nationale selecties
Talent TeamNL Korfbal is Wereldkampioen!
Talent TeamNL Korfbal speelde afgelopen week het U21 World Korfball Championship 2024 in het Turkse Kemer. Na een ontzettend sterk toernooi bleek Nederland ook in de finale onverslaanbaar. Er werd met 6-24 gewonnen van België en daarmee is de ploeg van bondscoaches Kees en Mike Vliestra Wereldkampioen. Talent TeamNL Korfbal begon direct scherp aan het […]
Lees meer
Competitie 2.0: nog een keer alles op een rijtje
Competitie Verenigingsservice
Competitie 2.0: nog een keer alles op een rijtje
De afgelopen periode hield Team Competitie weer een ronde door Nederland om de verenigingen bij te praten over de laatste stand van zaken met betrekking tot Competitie 2.0. Kon jij er niet bijzijn tijdens de avond in jouw regio of wil je alles nog eens nalezen? In het KNKV Magazine nemen we je nogmaals mee […]
Lees meer
'Elk einde is het begin van iets nieuws'
KNKV Organisatie
'Elk einde is het begin van iets nieuws'
Na een uitermate succesvolle samenwerking heeft Jan Niebeek afgelopen maand afscheid genomen van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond. Gert-Jan Kraaijeveld, die veel ervaring heeft binnen de korfbalwereld, volgt Jan op als technisch directeur. In het KNKV Magazine blikken ze samen terug en vooruit. Jan Niebeek kijkt onder andere tevreden terug op de professionalisering van topkorfbal. Ook […]
Lees meer

Topartikelen

Ledenwerving/-behoud Trainers
KNKV komt met gratis MDT-traject voor jonge korfbaltrainers
Nationale selecties
Talent TeamNL Korfbal is Wereldkampioen!
Opleidingen Trainers Verenigingsservice
We gaan weer naar de verenigingen met Training geven: de basics