Skip to the main content

Stijgende energieprijzen: hét moment voor verduurzaming

Accommodatie

De energieprijzen stijgen de laatste tijd ongekend hard en de verwachting is dat dit de komende tijd zo blijft. Het is daarom nu een extra goed moment om aan de slag te gaan met verduurzaming. Een investering in energiebesparing verdien je bij deze hoge energieprijzen namelijk nóg sneller terug. Wil je weten welke investeringen op dit moment zinvol zijn voor jouw vereniging en wil je geholpen worden bij de verduurzaming? Er zijn nog enkele gratis begeleidingstrajecten beschikbaar.

Vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is er subsidiegeld beschikbaar gesteld om sportverenigingen te helpen bij verduurzaming. De uitvoering wordt onder andere gedaan door SportStroom. Het begeleidingstraject begint met een energiescan waarbij een bouwkundige in kaart brengt waar energiebesparing gerealiseerd kan worden. Deze scan is de basis voor een plan van aanpak. De energiescan en het plan van aanpak worden gevolgd door begeleiding bij het aanvragen en beoordelen van offertes, het maken van keuzes, de financiering van investeringen en begeleiding bij het aanvragen van subsidies. Meer over het traject vind je hier. Meer over duurzaamheid vind je hier.

Gerelateerde artikelen

Licenties Auteursrechten muziek en beeld
Accommodatie Financiën
Licenties Auteursrechten muziek en beeld
Wordt bij jullie in de kantine muziek gedraaid? Of kijken jullie wel eens een wedstrijd op de tv die in de accommodatie hangt? Dan kan het zijn dat je daar een licentie van Buma/Stemra, Sena en/of Videma voor moet hebben.
Lees meer
KV Elburg geeft jongeren vertrouwen, met succes!
Accommodatie Best practice
KV Elburg geeft jongeren vertrouwen, met succes!
Al lange tijd leefde bij KV Elburg de wens om een eigen beachkorfbalveld te hebben, met name bij de jonge leden. Het ontbrak de vereniging echter aan middelen en een impuls. Toen bekend werd dat verenigingen een (jongeren)project konden indienen bij de gemeente Elburg en stichting Wiel, kregen jongeren het vertrouwen van het bestuur om […]
Lees meer
Nationale Sport Vakbeurs in november
Accommodatie Bestuurders
Nationale Sport Vakbeurs in november
Op woensdag 10 november vindt in Gorinchem de tiende editie van de Nationale Sport Vakbeurs plaats. Hier kunnen verenigingsbestuurders diverse dienstverleners en leveranciers uit de sportwereld ontmoeten, productinnovaties bekijken en kennis opdoen over de meeste actuele onderwerpen in de sport. Tijdens de beurs staat het netwerken en het delen van kennis centraal. Er is deze […]
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt