Skip to the main content

Pilot RecreStars in regio Rotterdam

Best practice Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud

In de regio Rotterdam is er in september en oktober een pilot RecreStars gehouden. Deze pilot was gericht op korfbalaanbod voor de doelgroep dertigplussers die gestopt zijn met actief korfballen. In samenwerking met Rotterdam Sportsupport bood het KNKV deze specifieke doelgroep van vier verenigingen een toernooivorm aan op vier vrijdagavonden. “Ik heb weer eens genoten van het korfbalspelletje met en tegen oude bekenden”, aldus deelnemer Arenda Heemskerk van SC Twist.

“Het laagdrempelige karakter is prettig. Omdat we genoeg mensen in het team hadden, was het geen probleem een keer niet te kunnen. Ook kon ik nu op zaterdag bij de korfballende kinderen kijken. Korte wedstrijdjes in een 4-4 vorm in één vak leverden leuke avonden op. De avonden werden afgesloten met een gezellige derde helft. De vrijdagavonden werden georganiseerd bij de vier deelnemende verenigingen. De thuisvereniging maakte er echt wat leuks van”, aldus Heemskerk. Meer over deze pilot lees je in het KNKV Magazine.

RecreStars

RecreStars is ontwikkeld om (oud-)korfballers in de leeftijd dertigplus na een actieve korfbalcarrière de sport te blijven laten beoefenen, maar dan aangepast aan hun behoefte en levensfase. Deze vorm is recreatief, niet frequent, laagdrempelig en gericht op gezelligheid, fit blijven en het gevoel van ‘toen’. RecreStars valt onder KorfbalPlus, waar drie sport-, korfbal- en beweegvormen onder vallen waarmee je leden een leven lang kunt laten korfballen. KombiFit en OldStars walking korfball vallen hier ook onder.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Maassluis benut kansen in coronatijd
Best practice
Maassluis benut kansen in coronatijd
Korfbalvereniging Maassluis heeft het afgelopen jaar gedacht in kansen en zo ontstonden veel mooie initiatieven. Toen alle reguliere activiteiten werden stilgelegd vanwege het coronavirus, ging het bestuur in gesprek met de commissies. Zo kwam de vereniging tot een nieuw beleidsplan en een nieuwe visie. “Met de vernieuwde inzet en koers heeft het bestuur ons en […]
Lees meer
Korfballen onder schooltijd bij Sporthighschool Veenendaal
Korfbalaanbod Talentontwikkeling
Korfballen onder schooltijd bij Sporthighschool Veenendaal
Goed nieuws voor alle middelbare scholieren uit de omgeving van Veenendaal die graag onder schooltijd hun korfbalvaardigheden verder willen ontwikkelen! In september start het KNKV in samenwerking met het Christelijk Lyceum Veenendaal (CLV) een unieke korfbalmodule, waar alle scholieren van dertien tot en met zestien jaar uit de RTC-regio’s De Vallei en Midden Nederland zichzelf […]
Lees meer
OldStars-cursussen in augustus en september
Korfbalaanbod
OldStars-cursussen in augustus en september
Met OldStars walking korfball kunnen 55-plussers hun conditie op peil houden, werken aan een gezonde levensstijl en een sociaal netwerk opbouwen of onderhouden.
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt