Skip to the main content

Opgeven voor het RTC 2024

Talentontwikkeling

Een regionaal talentencentrum (RTC) biedt talenten in de directe omgeving in de leeftijdscategorie U15, U17 en U19 een programma om zichzelf te ontwikkelen met als doel doorstroming naar een hoger niveau en eventueel nationale selecties.

Jaarlijks worden per categorie RTC-selectieteams geformeerd met talentvolle korfballers, die naast de trainings-en wedstrijdactiviteiten bij hun eigen vereniging een jaarprogramma bij het RTC volgen. In dit programma gaan zij de uitdaging aan met andere talenten uit de selectieregio om zich verder te ontwikkelen als korfballer.

De huidige RTC-teams zijn bezig met de voorbereidingen op de Talenten Challenge, die eind december plaatsvindt in Rotterdam tijdens de Korfbal Challenge. Daarmee eindigt hun talentenjaar. Vanaf januari gaan we nieuwe selecties formeren via een aantal selectieavonden. Op basis daarvan worden per team twintig spelers/speelsters geselecteerd voor het RTC-jaarprogramma.

Aanmelden individuele spelers en speelsters

Verenigingen konden tot en met 30 november 2023 talentvolle spelers en speelsters opgeven om deel te nemen aan de voorselectietrainingen. Tot en met 15 december kunnen individuele spelers en speelsters zich zelf nog aanmelden voor deze trainingen via deze link.

De leeftijdsgrenzen voor de RTC’s voor komend jaar:

  • RTC U19: geboren in 2006 en 2007
  • RTC U17: geboren in 2009 en 2009
  • RTC U15: geboren in 2010 en 2011

De aangemelde spelers en speelsters worden uitgenodigd voor een aantal selectiemomenten van het RTC medio januari. Zij ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging. Na de selectieavonden wordt de definitieve selectie voor het RTC-team bekend gemaakt. Alle communicatie over de selectiemomenten en definitieve selectie vindt plaats met de talenten zelf via het vermelde mailadres van ouder(s), met een cc naar de secretaris van de betreffende vereniging.

Let op: ook talenten die al in een RTC-team zaten en graag in aanmerking komen voor het nieuwe talentenjaar moeten opgegeven worden.

Eigen bijdrage

Aan het volgen van het Talentenprogramma is een eigen bijdrage verbonden. Op deze manier investeren het talent en het KNKV samen in de ontwikkeling van het talent. Meer informatie over de eigen bijdrage en de RTC’s vind je hier. Kom je er niet uit? Neem dan contact op via de helpdesk.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Word bondsraadslid en denk met ons mee!
KNKV Organisatie
Word bondsraadslid en denk met ons mee!
In 2021 zijn de bondsraadsleden, de vertegenwoordigers namens de verenigingen binnen het bestuursmodel van het KNKV, gekozen voor de periode tot en met juni 2024. Dat betekent dat alle bondsraadsleden per 1 juni aanstaande aftreden. Een gedeelte van hen is herkiesbaar, maar we zijn ook weer op zoek naar kandidaat-bondsraadsleden voor de nieuwe verkiezingsperiode! Wat […]
Lees meer
In memoriam: Joop Bekkema
Vrijwilligers
In memoriam: Joop Bekkema
Ons heeft het verdrietige bericht bereikt dat Joop Bekkema op 76-jarige leeftijd is overleden. Bekkema was jarenlang actief voor de korfbalsport, met name in district Noord, en voor zijn inzet werd hij benoemd tot Lid van Verdienste. Bovendien was hij drager van het ereteken en ontving hij vorig jaar nog de Gouden Scheidsrechtersspeld. Wij zijn […]
Lees meer
Nederlandse scheidsrechter naar WK Beachkorfbal in Thailand
Arbitrage
Nederlandse scheidsrechter naar WK Beachkorfbal in Thailand
De International Korfball Federation (IKF) heeft beach-official Wouter Dirks aangewezen om in actie te komen op het WK Beachkorfbal in Thailand. Het toernooi vindt plaats van 26 tot en met 28 april in Pattaya. Het KNKV is er trots op dat de IKF Wouter heeft geselecteerd om de WK-wedstrijden in goede banen te leiden. We […]
Lees meer

Topartikelen

KNKV Organisatie
Word bondsraadslid en denk met ons mee!
Evenementen
Business arrangement Korfbal Leaguefinale 2024
Best practice Verenigingsservice
Het nieuwe KNKV Magazine is uit!