Skip to the main content

Open trainingen bij studentenkorfbalverenigingen

Korfbalaanbod

Ga jij binnenkort studeren en wil je je studie graag combineren met korfbal? Dat kan bij een studentenkorfbalvereniging (SKV). Hier kun je trainen, wedstrijden spelen én is er ruimte voor een rijk studentenleven. Het lidmaatschap bij een SKV kun je zelfs combineren met een lidmaatschap bij jouw thuisvereniging. Lijkt dit jou leuk? Van 13 tot en met 17 juni organiseren tien SKV’s open trainingen waaraan jij vrijblijvend kunt meedoen, zodat je kunt zien of een SKV iets voor jou is.

Als je lid wordt van een SKV, hoef je het lidmaatschap bij jouw thuisvereniging niet op te zeggen. Je kunt namelijk van beide verenigingen lid zijn en bijvoorbeeld bij de ene vereniging midweek- en bij de andere vereniging reguliere wedstrijden spelen. Ook kun je trainingslid worden bij een SKV, zodat je hier traint en welkom bent bij alle activiteiten, en bij je thuisvereniging wedstrijden kunt spelen. Bij sommige SKV’s kun je ook alleen lid worden voor activiteiten, toernooien en borrels en niet voor wedstrijden en trainingen. Meer over studentenkorfbal lees je hier. Meer over de SKV’s lees je hier.

Open trainingen van 13 tot en met 17 juni

Wil jij meer weten over de SKV in jouw studentenstad? Bij tien SKV’s kun je van 13 tot en met 17 juni één of twee keer meetrainen. Zo zie je hoe het er korfballend aan toe gaat op de vereniging en hoor en zie je wat voor extra’s studentenkorfbal kan bieden. Ook zijn veel verenigingen gehuisvest in de buurt van de campus, dus kun je ook daar al aan proeven. Het meetrainschema, inclusief de data en locaties van alle open trainingen, vind je hier. Wil je meetrainen? Geef jezelf dan op via deze link. Je krijgt dan voorafgaand aan de trainingen meer informatie per mail.

Het unieke aan een studentenkorfbalvereniging

Een SKV draagt bij aan een rijk studentenleven middels activiteiten, toernooien, borrels, verenigingsweekenden en nog veel meer. Uniek aan spelen bij een studentenkorfbalvereniging zijn de toernooien die door elke SKV georganiseerd worden. Elke maand reizen de SKV’s op zaterdag na de wedstrijden af naar een studentenstad in Nederland om daar op zaterdagavond een feestje te vieren en dan op zondag een toernooi te spelen.

Meer informatie

Meer over studentenkorfbal lees je hier. Meer over de SKV’s lees je hier  Ben je benieuwd naar de ervaringen van studenten die lid zijn geworden van een studentenkorfbalvereniging? Dit lees je in het KNKV Magazine.

Gerelateerde artikelen

Stageplek: content & communicatie
KNKV Organisatie
Stageplek: content & communicatie
Het KNKV zoekt een sterspeler op het gebied van communicatie, die dagelijks wil scoren met overtuigende content. Wil jij dat korfballers, fans en sportliefhebbers op het juiste moment en via de juiste kanalen worden bereikt? Oftewel, ben jij er klaar voor om het team te versterken vanaf september 2023? Dan is dit de stageplaats die […]
Lees meer
De rol van Teammanager in de KNKV Wedstrijdzaken-app
Verenigingsservice
De rol van Teammanager in de KNKV Wedstrijdzaken-app
In de KNKV Wedstrijdzaken-app kunnen personen de rol van ‘Teammanager’ krijgen. Met die rol kun je gebruikmaken van allerlei leuke en handige functionaliteiten. Ben jij de Teammanager van je team en wil je de Wedstrijdzaken-app optimaal gebruiken? Hieronder leggen we uit wat de Teammanager allemaal kan. Rijschema Samen naar wedstrijden rijden is niet alleen beter […]
Lees meer
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
KNKV Organisatie
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
De komende weken zijn we een aantal dagen niet telefonisch bereikbaar. Het gaat om donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag), woensdag 24 mei (personeelsdag) en maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag). Vragen en opmerkingen kun je op ieder gewenst tijdstip indienen via de Helpdesk. Deze worden zo snel mogelijk beantwoord.
Lees meer

Topartikelen

Bestuurders Verenigingsservice
Vijf redenen om de verenigingsmonitor in te vullen
KNKV Organisatie
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
Korfbalaanbod Opleidingen Trainers
Kangoeroetrainers opgelet: doe mee met de clinic Veelzijdig Bewegen!