Skip to the main content

Open trainingen bij studentenkorfbalverenigingen

Korfbalaanbod

Ga jij binnenkort studeren en wil je je studie graag combineren met korfbal? Dat kan bij een studentenkorfbalvereniging (SKV). Hier kun je trainen, wedstrijden spelen én is er ruimte voor een rijk studentenleven. Het lidmaatschap bij een SKV kun je zelfs combineren met een lidmaatschap bij jouw thuisvereniging. Lijkt dit jou leuk? Van 13 tot en met 17 juni organiseren tien SKV’s open trainingen waaraan jij vrijblijvend kunt meedoen, zodat je kunt zien of een SKV iets voor jou is.

Als je lid wordt van een SKV, hoef je het lidmaatschap bij jouw thuisvereniging niet op te zeggen. Je kunt namelijk van beide verenigingen lid zijn en bijvoorbeeld bij de ene vereniging midweek- en bij de andere vereniging reguliere wedstrijden spelen. Ook kun je trainingslid worden bij een SKV, zodat je hier traint en welkom bent bij alle activiteiten, en bij je thuisvereniging wedstrijden kunt spelen. Bij sommige SKV’s kun je ook alleen lid worden voor activiteiten, toernooien en borrels en niet voor wedstrijden en trainingen. Meer over studentenkorfbal lees je hier. Meer over de SKV’s lees je hier.

Open trainingen van 13 tot en met 17 juni

Wil jij meer weten over de SKV in jouw studentenstad? Bij tien SKV’s kun je van 13 tot en met 17 juni één of twee keer meetrainen. Zo zie je hoe het er korfballend aan toe gaat op de vereniging en hoor en zie je wat voor extra’s studentenkorfbal kan bieden. Ook zijn veel verenigingen gehuisvest in de buurt van de campus, dus kun je ook daar al aan proeven. Het meetrainschema, inclusief de data en locaties van alle open trainingen, vind je hier. Wil je meetrainen? Geef jezelf dan op via deze link. Je krijgt dan voorafgaand aan de trainingen meer informatie per mail.

Het unieke aan een studentenkorfbalvereniging

Een SKV draagt bij aan een rijk studentenleven middels activiteiten, toernooien, borrels, verenigingsweekenden en nog veel meer. Uniek aan spelen bij een studentenkorfbalvereniging zijn de toernooien die door elke SKV georganiseerd worden. Elke maand reizen de SKV’s op zaterdag na de wedstrijden af naar een studentenstad in Nederland om daar op zaterdagavond een feestje te vieren en dan op zondag een toernooi te spelen.

Meer informatie

Meer over studentenkorfbal lees je hier. Meer over de SKV’s lees je hier.

Gerelateerde artikelen

Doet jouw Kangoeroe Klup ook mee aan het fotospel?
Korfbalaanbod
Doet jouw Kangoeroe Klup ook mee aan het fotospel?
De kangoeroes van KVS maakten tijdens hun training een originele foto voor het fotospel. Hierin hebben ze zoveel mogelijk elementen uit het fotospel verwerkt en zo hopen ze een bal te winnen.
Lees meer
KNKV doet met deze verenigingen mee aan pilots
Korfbalaanbod
KNKV doet met deze verenigingen mee aan pilots
Op zaterdag 24 april vinden twee korfbaltoernooien voor A-jeugd en B-jeugd plaats als onderdeel van een landelijke serie pilots met testbewijzen voor evenementen en activiteiten. In haar streven de samenleving weer te openen, biedt de overheid de mogelijkheid zogenaamde pilots te organiseren voor sport, cultuur en entertainment. Voor de sport betreft het kleinschalige eendaagse evenementen […]
Lees meer
Play Unified-challenge: doet jouw vereniging mee?
Korfbalaanbod
Play Unified-challenge: doet jouw vereniging mee?
Om bij zoveel mogelijk verenigingen sporters met en zonder verstandelijke beperking samen te laten sporten, lanceerde Special Olympics Nederland begin 2022 de challenge ‘Play Unified op de club’. Het doel hiervan is een écht inclusieve clubcultuur, waar G-sporters en andere sporters samen sporten. Het KNKV steunt deze actie van harte en stelt daarom een prijs beschikbaar voor de […]
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt