Skip to the main content

Ook in 2023 is BOSA-subsidieregeling weer beschikbaar voor verenigingen

Accommodatie Verenigingsservice

Wil jouw vereniging gaan investeren in de accommodatie? Ook dit jaar is de subsidieregeling ‘Stimulering Bouw en Onderhoud Sportaccommodaties’ (BOSA) weer beschikbaar voor verenigingen. Door deze regeling kun je twintig procent van de kosten voor de bouw en het onderhoud van sportaccommodaties, het beheer ervan en de aanschaf en het onderhoud van sportmaterialen gesubsidieerd krijgen. Bij duurzame maatregelen geldt tien procent extra subsidie.

Er zit in 2023 77 miljoen in deze subsidiepot. Het minimale aan te vragen bedrag is dit jaar net als in 2022 €2500. Om voor dit minimale bedrag in aanmerking te komen, moeten de investeringen en kosten voldoende van omvang zijn. Uitgaande van een subsidiepercentage van twintig procent, betekent dit dat er voor minimaal €12.500 moet worden geïnvesteerd. Als in duurzaamheid of toegankelijkheid wordt geïnvesteerd, is de minimale investering €8333. De investeringen moeten in een tijdsbestek van maximaal 12 maanden worden gedaan. Het kan dus gunstig zijn om de investeringsmomenten goed te plannen.

Kosten bundelen

De afgelopen jaren gingen de subsidieaanvragen vooral over investeringen in verenigings- en kleedgebouwen of de aanleg van kunstgrasvelden. Maar ook de onderhouds- en schoonmaakkosten van je sportaccommodatie vallen onder de regeling, net als sportmateriaal zoals korven, ballen en andere sportmaterialen. Alle kosten kun je bundelen om aan het minimale subsidiebedrag te komen.

Meer informatie en aanvragen

Voor meer informatie en het aanvraagformulier kun je terecht op de website van de uitvoerder DUS-i. Heb je een vraag over deze subsidieregeling? Neem dan contact op met Jan-Tonny Visser door een mail te sturen naar jan-tonny.visser@knkv.nl.

Gerelateerde artikelen

Vakbeurs Sportaccommodaties: voor al je vragen over een toekomstbestendige sportaccommodatie
Accommodatie Verenigingsservice
Vakbeurs Sportaccommodaties: voor al je vragen over een toekomstbestendige sportaccommodatie
Gaat jouw korfbalvereniging aan de slag met het meer toekomstbestendig maken van de sportaccommodatie? Of willen jullie aan de slag met de nieuwste technieken om energie te besparen? Kom dan op donderdag 9 maart naar de gratis Vakbeurs Sportaccommodaties in Houten. Dit is de enige beurs in Nederland waar sportaccommodaties centraal staan. Je kunt hier […]
Lees meer
Zeeland en deel van Gelderland bewijzen: regionale samenwerking loont!
Best practice Bestuurders
Zeeland en deel van Gelderland bewijzen: regionale samenwerking loont!
Het belang van regionale samenwerking op korfbalgebied wordt steeds groter. In sommige regio’s is die samenwerking al sterk georganiseerd: de verenigingen uit Zeeland treffen elkaar binnen het Zeeuwse Korfbal Platform (ZKP) en in de regio Gelderland is sinds kort een samenwerkingsverband neergezet dat ook al duidelijk meerwaarde heeft. De samenwerking levert in beide regio’s al […]
Lees meer
Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal
KNKV Organisatie
Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal
Jan Niebeek, bondscoach, en Ruben Boode, assistent-bondscoach, zullen na het WK Korfbal (20 t/m 29 oktober 2023) stoppen met hun werkzaamheden bij TeamNL Korfbal. Eerder vandaag hebben zij dit ook persoonlijk aan de selectie van TeamNL Korfbal verteld. Hierdoor komt er een einde aan de succesvolle samenwerking met TeamNL Korfbal.
Lees meer

Topartikelen

KNKV Organisatie
Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal
Verenigingsservice
Verenigingsmonitor: vernieuwd benchmark dashboard gelanceerd
Verenigingsservice
Interessante en inspirerende verhalen in nieuwste KNKV Magazine