Skip to the main content

Ook in 2023 is BOSA-subsidieregeling weer beschikbaar voor verenigingen

Accommodatie Verenigingsservice

Wil jouw vereniging gaan investeren in de accommodatie? Ook dit jaar is de subsidieregeling ‘Stimulering Bouw en Onderhoud Sportaccommodaties’ (BOSA) weer beschikbaar voor verenigingen. Door deze regeling kun je twintig procent van de kosten voor de bouw en het onderhoud van sportaccommodaties, het beheer ervan en de aanschaf en het onderhoud van sportmaterialen gesubsidieerd krijgen. Bij duurzame maatregelen geldt tien procent extra subsidie.

Er zit in 2023 77 miljoen in deze subsidiepot. Het minimale aan te vragen bedrag is dit jaar net als in 2022 €2500. Om voor dit minimale bedrag in aanmerking te komen, moeten de investeringen en kosten voldoende van omvang zijn. Uitgaande van een subsidiepercentage van twintig procent, betekent dit dat er voor minimaal €12.500 moet worden geïnvesteerd. Als in duurzaamheid of toegankelijkheid wordt geïnvesteerd, is de minimale investering €8333. De investeringen moeten in een tijdsbestek van maximaal 12 maanden worden gedaan. Het kan dus gunstig zijn om de investeringsmomenten goed te plannen.

Kosten bundelen

De afgelopen jaren gingen de subsidieaanvragen vooral over investeringen in verenigings- en kleedgebouwen of de aanleg van kunstgrasvelden. Maar ook de onderhouds- en schoonmaakkosten van je sportaccommodatie vallen onder de regeling, net als sportmateriaal zoals korven, ballen en andere sportmaterialen. Alle kosten kun je bundelen om aan het minimale subsidiebedrag te komen.

Meer informatie en aanvragen

Voor meer informatie en het aanvraagformulier kun je terecht op de website van de uitvoerder DUS-i. Heb je een vraag over deze subsidieregeling? Neem dan contact op met Jan-Tonny Visser door een mail te sturen naar jan-tonny.visser@knkv.nl.

Gerelateerde artikelen

Stageplek: content & communicatie
KNKV Organisatie
Stageplek: content & communicatie
Het KNKV zoekt een sterspeler op het gebied van communicatie, die dagelijks wil scoren met overtuigende content. Wil jij dat korfballers, fans en sportliefhebbers op het juiste moment en via de juiste kanalen worden bereikt? Oftewel, ben jij er klaar voor om het team te versterken vanaf september 2023? Dan is dit de stageplaats die […]
Lees meer
De rol van Teammanager in de KNKV Wedstrijdzaken-app
Verenigingsservice
De rol van Teammanager in de KNKV Wedstrijdzaken-app
In de KNKV Wedstrijdzaken-app kunnen personen de rol van ‘Teammanager’ krijgen. Met die rol kun je gebruikmaken van allerlei leuke en handige functionaliteiten. Ben jij de Teammanager van je team en wil je de Wedstrijdzaken-app optimaal gebruiken? Hieronder leggen we uit wat de Teammanager allemaal kan. Rijschema Samen naar wedstrijden rijden is niet alleen beter […]
Lees meer
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
KNKV Organisatie
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
De komende weken zijn we een aantal dagen niet telefonisch bereikbaar. Het gaat om donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag), woensdag 24 mei (personeelsdag) en maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag). Vragen en opmerkingen kun je op ieder gewenst tijdstip indienen via de Helpdesk. Deze worden zo snel mogelijk beantwoord.
Lees meer

Topartikelen

Bestuurders Verenigingsservice
Vijf redenen om de verenigingsmonitor in te vullen
KNKV Organisatie
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
Korfbalaanbod Opleidingen Trainers
Kangoeroetrainers opgelet: doe mee met de clinic Veelzijdig Bewegen!