Skip to the main content

Onderscheidingen voor KNKV-vrijwilligers

KNKV Organisatie Vrijwilligers

Binnen de korfbalwereld zijn veel vrijwilligers actief. Naast de vele vrijwilligers bij verenigingen, zijn er ook vrijwilligers die zichzelf op landelijk niveau inzetten voor de korfbalsport. Zij voeren bijvoorbeeld functies uit in het bestuur of in commissies en zijn onmisbaar voor onze sport. De afgelopen maanden hebben zes van deze vrijwilligers een KNKV-onderscheiding ontvangen als dank voor hun bijdrage aan de korfbalsport. Wij feliciteren Jeroen Breeschoten, Merel van Gurp, Ralph von Franquemont, Koen Beetjes, Jan Goldman en Teun Lepelaar met hun onderscheiding.

In juni werd Jeroen Breeschoten benoemd tot Erelid, ontving Merel van Gurp het Ereteken, ontving Ralph von Franquemont de Broekhuijsenmedaille, ontving Koen Beetjes een KNKV-verbondsspeld en ontving Jan Goldman het Ereteken. In augustus ontving Teun Lepelaar het Ereteken. Een overzicht van alle KNKV-onderscheidingen en wat elke onderscheiding betekent, vind je op deze pagina.

Jeroen Breeschoten

Jeroen Breeschoten is sinds 1980 vrijwilliger van het KKNV. Sinds 2012 is hij lid van het bondsbestuur geweest. Een mooie lange periode waarin hij veel heeft toegevoegd aan de korfbalsport. Hij werd in juni benoemd tot Erelid. Dit gebeurt bij personen die zich bestuurlijk hebben ingezet en daarbij een rol hebben gespeeld bij de verdere ontwikkeling van de sport, dan wel bij de organisatie van het KNKV.

Merel van Gurp

Merel van Gurp is drie jaar als bestuurder actief geweest. Ze was een jonge bestuurder met een scherpe blik op de ontwikkelingen in het korfbal en ontving daarom het Ereteken. Deze algemene onderscheiding en wordt gegeven aan personen die zich door hun inzet verdienstelijk hebben gemaakt en hun bijdrage hebben geleverd aan het KNKV.

Ralph von Franquemont

Ralph von Franquemont is jarenlang actief geweest binnen de reglementscommissie zowel als lid als de laatste jaren als voorzitter. Hij is in 2010 al gedecoreerd als Erelid van het KNKV en daar kwam in juni dus de Broekhuijsenmedaille bij. Deze medaille wordt uitgereikt aan personen die voor het KNKV bijzondere verdiensten hebben gehad op organisatorisch gebied.

Koen Beetjes

Koen Beentjes is meerdere jaren actief geweest als lid van de Financiële Commissie en ontving in juni een KNKV-verbondsspeld. Deze speld is een algemene onderscheiding en wordt uitgereikt aan personen die zich gedurende lange tijd hebben ingezet voor het KNKV. Een speld waarmee waardering wordt uitgedrukt aan personen die ‘in de schaduw’ hun steentje hebben bijgedragen.

Jan Goldman

Jan Goldman is onderscheiden voor zijn lange staat van dienst op het gebied van arbitrage. In juni ontving hij daarom net als Van Gurp het Ereteken. Deze algemene onderscheiding en wordt gegeven aan personen die zich door hun inzet verdienstelijk hebben gemaakt en hun bijdrage hebben geleverd aan het KNKV.

Teun Lepelaar

Teun Lepelaar heeft 54 jaar lang een tal van activiteiten uitgevoerd voor het KNKV. Hij was juryvoorzitter, grensrechter, beoordelaar, lid van jeugdcommissie, scheidsrechtercommissie en wedstijdcommissie bij Rijndelfland en lid van Evenementencommissie district Noordwest. Hij ontving vorige maand het Ereteken, omdat ook hij zichzelf door zij inzet verdienstelijk heeft gemaakt en een bijdrage heeft geleverd aan het KNKV.

Gerelateerde artikelen

Vakbeurs Sportaccommodaties: voor al je vragen over een toekomstbestendige sportaccommodatie
Accommodatie Verenigingsservice
Vakbeurs Sportaccommodaties: voor al je vragen over een toekomstbestendige sportaccommodatie
Gaat jouw korfbalvereniging aan de slag met het meer toekomstbestendig maken van de sportaccommodatie? Of willen jullie aan de slag met de nieuwste technieken om energie te besparen? Kom dan op donderdag 9 maart naar de gratis Vakbeurs Sportaccommodaties in Houten. Dit is de enige beurs in Nederland waar sportaccommodaties centraal staan. Je kunt hier […]
Lees meer
Zeeland en deel van Gelderland bewijzen: regionale samenwerking loont!
Best practice Bestuurders
Zeeland en deel van Gelderland bewijzen: regionale samenwerking loont!
Het belang van regionale samenwerking op korfbalgebied wordt steeds groter. In sommige regio’s is die samenwerking al sterk georganiseerd: de verenigingen uit Zeeland treffen elkaar binnen het Zeeuwse Korfbal Platform (ZKP) en in de regio Gelderland is sinds kort een samenwerkingsverband neergezet dat ook al duidelijk meerwaarde heeft. De samenwerking levert in beide regio’s al […]
Lees meer
Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal
KNKV Organisatie
Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal
Jan Niebeek, bondscoach, en Ruben Boode, assistent-bondscoach, zullen na het WK Korfbal (20 t/m 29 oktober 2023) stoppen met hun werkzaamheden bij TeamNL Korfbal. Eerder vandaag hebben zij dit ook persoonlijk aan de selectie van TeamNL Korfbal verteld. Hierdoor komt er een einde aan de succesvolle samenwerking met TeamNL Korfbal.
Lees meer

Topartikelen

KNKV Organisatie
Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal
Verenigingsservice
Verenigingsmonitor: vernieuwd benchmark dashboard gelanceerd
Verenigingsservice
Interessante en inspirerende verhalen in nieuwste KNKV Magazine