Skip to the main content

Onderscheidingen voor KNKV-vrijwilligers

KNKV Organisatie Vrijwilligers

Binnen de korfbalwereld zijn veel vrijwilligers actief. Naast de vele vrijwilligers bij verenigingen, zijn er ook vrijwilligers die zichzelf op landelijk niveau inzetten voor de korfbalsport. Zij voeren bijvoorbeeld functies uit in het bestuur of in commissies en zijn onmisbaar voor onze sport. De afgelopen maanden hebben zes van deze vrijwilligers een KNKV-onderscheiding ontvangen als dank voor hun bijdrage aan de korfbalsport. Wij feliciteren Jeroen Breeschoten, Merel van Gurp, Ralph von Franquemont, Koen Beetjes, Jan Goldman en Teun Lepelaar met hun onderscheiding.

In juni werd Jeroen Breeschoten benoemd tot Erelid, ontving Merel van Gurp het Ereteken, ontving Ralph von Franquemont de Broekhuijsenmedaille, ontving Koen Beetjes een KNKV-verbondsspeld en ontving Jan Goldman het Ereteken. In augustus ontving Teun Lepelaar het Ereteken. Een overzicht van alle KNKV-onderscheidingen en wat elke onderscheiding betekent, vind je op deze pagina.

Jeroen Breeschoten

Jeroen Breeschoten is sinds 1980 vrijwilliger van het KKNV. Sinds 2012 is hij lid van het bondsbestuur geweest. Een mooie lange periode waarin hij veel heeft toegevoegd aan de korfbalsport. Hij werd in juni benoemd tot Erelid. Dit gebeurt bij personen die zich bestuurlijk hebben ingezet en daarbij een rol hebben gespeeld bij de verdere ontwikkeling van de sport, dan wel bij de organisatie van het KNKV.

Merel van Gurp

Merel van Gurp is drie jaar als bestuurder actief geweest. Ze was een jonge bestuurder met een scherpe blik op de ontwikkelingen in het korfbal en ontving daarom het Ereteken. Deze algemene onderscheiding en wordt gegeven aan personen die zich door hun inzet verdienstelijk hebben gemaakt en hun bijdrage hebben geleverd aan het KNKV.

Ralph von Franquemont

Ralph von Franquemont is jarenlang actief geweest binnen de reglementscommissie zowel als lid als de laatste jaren als voorzitter. Hij is in 2010 al gedecoreerd als Erelid van het KNKV en daar kwam in juni dus de Broekhuijsenmedaille bij. Deze medaille wordt uitgereikt aan personen die voor het KNKV bijzondere verdiensten hebben gehad op organisatorisch gebied.

Koen Beetjes

Koen Beentjes is meerdere jaren actief geweest als lid van de Financiële Commissie en ontving in juni een KNKV-verbondsspeld. Deze speld is een algemene onderscheiding en wordt uitgereikt aan personen die zich gedurende lange tijd hebben ingezet voor het KNKV. Een speld waarmee waardering wordt uitgedrukt aan personen die ‘in de schaduw’ hun steentje hebben bijgedragen.

Jan Goldman

Jan Goldman is onderscheiden voor zijn lange staat van dienst op het gebied van arbitrage. In juni ontving hij daarom net als Van Gurp het Ereteken. Deze algemene onderscheiding en wordt gegeven aan personen die zich door hun inzet verdienstelijk hebben gemaakt en hun bijdrage hebben geleverd aan het KNKV.

Teun Lepelaar

Teun Lepelaar heeft 54 jaar lang een tal van activiteiten uitgevoerd voor het KNKV. Hij was juryvoorzitter, grensrechter, beoordelaar, lid van jeugdcommissie, scheidsrechtercommissie en wedstijdcommissie bij Rijndelfland en lid van Evenementencommissie district Noordwest. Hij ontving vorige maand het Ereteken, omdat ook hij zichzelf door zij inzet verdienstelijk heeft gemaakt en een bijdrage heeft geleverd aan het KNKV.

Gerelateerde artikelen

Grote Clubactie gaat zaterdag van start
Financiën Verenigingsservice
Grote Clubactie gaat zaterdag van start
Morgen gaat de Grote Clubactie weer van start. Met deze lotenverkoopactie kan iedere vereniging eenvoudig extra inkomsten genereren. Vorig jaar deden 250 korfbalverenigingen mee aan deze actie en haalden zij gemiddeld €2025,- op. Door de vorig jaar geïntroduceerde online verkoopmethode is het verkopen van (veel) loten nóg makkelijker geworden. Wil jouw vereniging extra inkomsten binnenhalen? Meedoen aan de actie kan nog steeds!
Lees meer
Succesvolle clinic 'Training geven: de basics' bij VZOD basis voor vervolg
Opleidingen Trainers
Succesvolle clinic 'Training geven: de basics' bij VZOD basis voor vervolg
De maand van ‘Training geven: de basics’ is in volle gang! Deze maand geven KNKV-docenten trainersclinics aan ruim 1750 trainers van 175 verenigingen. Tijdens deze clinics leren beginnende trainers in één avond de basis van het training geven. VZOD is één van de verenigingen die een clinic heeft aangevraagd. De clinic was een groot succes […]
Lees meer
De Week van de Scheidsrechter
Arbitrage
De Week van de Scheidsrechter
Van zaterdag 1 tot en met zondag 9 oktober is het weer de Week van de Scheidsrechter. Dit is hét jaarlijkse moment waarop we scheidsrechters massaal bedanken voor hun inzet. Zij zijn immers onmisbaar voor onze sport. Hoewel het altijd goed is om je waardering te laten blijken, is dit een extra mooi moment om […]
Lees meer

Topartikelen

Opleidingen Trainers
Succesvolle clinic 'Training geven: de basics' bij VZOD basis voor vervolg
Arbitrage
De Week van de Scheidsrechter
Arbitrage Competitie
Spelregelwijzigingen 2022