Skip to the main content

Koninklijke onderscheiding voor Anita Derks

KNKV Organisatie Vrijwilligers

Anita Derks, die afgelopen december is afgetreden als Bondsbestuurslid bij het KNKV, ontving op zaterdag 18 maart een koninklijke onderscheiding tijdens haar afscheidsreceptie. Ze werd door burgemeester Dijsselbloem van de gemeente Eindhoven benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Anita kreeg de onderscheiding voor haar uitzonderlijke inzet voor de korfbalsport.

Anita heeft veel betekend voor het KNKV de afgelopen jaren. Zo was ze actief als trainster/coach bij het Regionaal Talentencentrum District Zuid, waar ze ook op bestuurlijk vlak van betekenis is geweest. Verder is ze bestuurslid binnen het districtsbestuur Zuid geweest en vervulde ze als KT2- en KT3-docent bijna 15 jaar lang een belangrijke rol bij de ontwikkeling en opleiding van korfbaltrainers. Ten slotte was ze de afgelopen 12 jaar Bondsbestuurslid bij het KNKV. Vanuit die functie zette ze zich onder andere in voor het dameskorfbal, de ontwikkeling van het 4Korfbal, het verenigingsleven en voor een positieve, veilige en inclusieve sportcultuur.

Behalve voor het KNKV, is Anita ook actief voor de International Korfball Federation (IKF). In 2019 werd ze verkozen tot lid van het IKF-bestuur, met als portefeuille Marketing en Communicatie. Vanuit die rol slaagde ze er de afgelopen periode in om nieuwe vrijwilligers aan te trekken van over de hele wereld, van Maleisië tot Argentinië.

Ook in clubverband maakt Anita zich al jarenlang sterk voor het korfbal. Ze is begonnen als lid van de vereniging Erica en sinds begin jaren ’80 is ze lid van korfbalvereniging Rust Roest. Tijdens deze 40 jaar heeft ze diverse functies bekleed bij deze vereniging en nog altijd is ze hier actief waaronder als trainster/coach.

Gerelateerde artikelen

Stageplek: content & communicatie
KNKV Organisatie
Stageplek: content & communicatie
Het KNKV zoekt een sterspeler op het gebied van communicatie, die dagelijks wil scoren met overtuigende content. Wil jij dat korfballers, fans en sportliefhebbers op het juiste moment en via de juiste kanalen worden bereikt? Oftewel, ben jij er klaar voor om het team te versterken vanaf september 2023? Dan is dit de stageplaats die […]
Lees meer
De rol van Teammanager in de KNKV Wedstrijdzaken-app
Verenigingsservice
De rol van Teammanager in de KNKV Wedstrijdzaken-app
In de KNKV Wedstrijdzaken-app kunnen personen de rol van ‘Teammanager’ krijgen. Met die rol kun je gebruikmaken van allerlei leuke en handige functionaliteiten. Ben jij de Teammanager van je team en wil je de Wedstrijdzaken-app optimaal gebruiken? Hieronder leggen we uit wat de Teammanager allemaal kan. Rijschema Samen naar wedstrijden rijden is niet alleen beter […]
Lees meer
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
KNKV Organisatie
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
De komende weken zijn we een aantal dagen niet telefonisch bereikbaar. Het gaat om donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag), woensdag 24 mei (personeelsdag) en maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag). Vragen en opmerkingen kun je op ieder gewenst tijdstip indienen via de Helpdesk. Deze worden zo snel mogelijk beantwoord.
Lees meer

Topartikelen

Bestuurders Verenigingsservice
Vijf redenen om de verenigingsmonitor in te vullen
KNKV Organisatie
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
Korfbalaanbod Opleidingen Trainers
Kangoeroetrainers opgelet: doe mee met de clinic Veelzijdig Bewegen!