Skip to the main content

Knallende start van het nieuwe seizoen: trainersclinics voor 1750 trainers

Opleidingen Trainers

Het nieuwe seizoen staat voor de deur en gaat voor veel trainers goed van start. In september krijgen zo’n 1750 beginnende trainers van ruim 175 verenigingen een trainersclinic van een KNKV-docent. Tijdens deze clinic leren zij in één avond de basis van het training geven. “Het is mooi om te zien dat zoveel verenigingen het belang van opleiden inzien en door een clinic aan te vragen al direct investeren in de ontwikkeling van hun trainers”, aldus verenigingsadviseur Mark Tissink.

De maand september staat dit jaar dus net als vorig jaar weer in het teken van ‘Training geven: de basics’. Vorig jaar introduceerden we deze actiemaand voor het eerst en konden verenigingen deze clinic aanvragen voor hun beginnende trainers. De actie was toen zó een groot succes, dat we deze actie dit jaar herhalen én zelfs extra docenten hebben opgeleid voor het geven dan deze clinics. Hierdoor kunnen we voor elke geïnteresseerde vereniging een clinic organiseren.

Training geven: de basics

De clinic ‘Training geven: de basics’ is ontwikkeld voor beginnende trainers, potentiële trainers en ouders die een rol kunnen gaan spelen bij het trainen van jeugdteams. Elke trainer is ooit begonnen met training geven, maar hoe geef je een leuke training als beginner en wat zijn de basisoefeningen die je in een training kunt verwerken? Tijdens de clinic worden de belangrijkste facetten van korfbal belicht en krijgen de deelnemers tips en handvatten om in de praktijk mee aan de slag te gaan. Meer over deze clinic lees je hier.

Waarom een clinic?

Een goede trainer is belangrijk voor het spelplezier en de ontwikkeling van korfballers en draagt daarmee bij aan ledenbehoud. Met deze clinic leren beginnende trainers de basis van het training geven. Als trainers de basis beheersen, kunnen ze de vervolgopleidingen Korfbaltrainer 2, Korfbaltrainer 3 en Korfbaltrainer 4 volgen. Een overzicht van alle trainersopleidingen vind je hier.

Ook een clinic aanvragen?

Heeft jouw vereniging geen clinic aangevraagd voor de beginnende trainers en wil je toch zo een clinic bij jouw vereniging? Je kunt de clinic nog steeds aanvragen door een mail te sturen naar opleidingen@knkv.nl. Als je de clinic aanvraagt, ga je samen met jouw verenigingsadviseur kijken naar de financieringsmogelijkheden vanuit het Sportakkoord. Meer informatie vind je hier.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Stageplek: content & communicatie
KNKV Organisatie
Stageplek: content & communicatie
Het KNKV zoekt een sterspeler op het gebied van communicatie, die dagelijks wil scoren met overtuigende content. Wil jij dat korfballers, fans en sportliefhebbers op het juiste moment en via de juiste kanalen worden bereikt? Oftewel, ben jij er klaar voor om het team te versterken vanaf september 2023? Dan is dit de stageplaats die […]
Lees meer
De rol van Teammanager in de KNKV Wedstrijdzaken-app
Verenigingsservice
De rol van Teammanager in de KNKV Wedstrijdzaken-app
In de KNKV Wedstrijdzaken-app kunnen personen de rol van ‘Teammanager’ krijgen. Met die rol kun je gebruikmaken van allerlei leuke en handige functionaliteiten. Ben jij de Teammanager van je team en wil je de Wedstrijdzaken-app optimaal gebruiken? Hieronder leggen we uit wat de Teammanager allemaal kan. Rijschema Samen naar wedstrijden rijden is niet alleen beter […]
Lees meer
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
KNKV Organisatie
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
De komende weken zijn we een aantal dagen niet telefonisch bereikbaar. Het gaat om donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag), woensdag 24 mei (personeelsdag) en maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag). Vragen en opmerkingen kun je op ieder gewenst tijdstip indienen via de Helpdesk. Deze worden zo snel mogelijk beantwoord.
Lees meer

Topartikelen

Bestuurders Verenigingsservice
Vijf redenen om de verenigingsmonitor in te vullen
KNKV Organisatie
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
Korfbalaanbod Opleidingen Trainers
Kangoeroetrainers opgelet: doe mee met de clinic Veelzijdig Bewegen!