Skip to the main content

Knallende start van het nieuwe seizoen: trainersclinics voor 1750 trainers

Opleidingen Trainers

Het nieuwe seizoen staat voor de deur en gaat voor veel trainers goed van start. In september krijgen zo’n 1750 beginnende trainers van ruim 175 verenigingen een trainersclinic van een KNKV-docent. Tijdens deze clinic leren zij in één avond de basis van het training geven. “Het is mooi om te zien dat zoveel verenigingen het belang van opleiden inzien en door een clinic aan te vragen al direct investeren in de ontwikkeling van hun trainers”, aldus verenigingsadviseur Mark Tissink.

De maand september staat dit jaar dus net als vorig jaar weer in het teken van ‘Training geven: de basics’. Vorig jaar introduceerden we deze actiemaand voor het eerst en konden verenigingen deze clinic aanvragen voor hun beginnende trainers. De actie was toen zó een groot succes, dat we deze actie dit jaar herhalen én zelfs extra docenten hebben opgeleid voor het geven dan deze clinics. Hierdoor kunnen we voor elke geïnteresseerde vereniging een clinic organiseren.

Training geven: de basics

De clinic ‘Training geven: de basics’ is ontwikkeld voor beginnende trainers, potentiële trainers en ouders die een rol kunnen gaan spelen bij het trainen van jeugdteams. Elke trainer is ooit begonnen met training geven, maar hoe geef je een leuke training als beginner en wat zijn de basisoefeningen die je in een training kunt verwerken? Tijdens de clinic worden de belangrijkste facetten van korfbal belicht en krijgen de deelnemers tips en handvatten om in de praktijk mee aan de slag te gaan. Meer over deze clinic lees je hier.

Waarom een clinic?

Een goede trainer is belangrijk voor het spelplezier en de ontwikkeling van korfballers en draagt daarmee bij aan ledenbehoud. Met deze clinic leren beginnende trainers de basis van het training geven. Als trainers de basis beheersen, kunnen ze de vervolgopleidingen Korfbaltrainer 2, Korfbaltrainer 3 en Korfbaltrainer 4 volgen. Een overzicht van alle trainersopleidingen vind je hier.

Ook een clinic aanvragen?

Heeft jouw vereniging geen clinic aangevraagd voor de beginnende trainers en wil je toch zo een clinic bij jouw vereniging? Je kunt de clinic nog steeds aanvragen door een mail te sturen naar opleidingen@knkv.nl. Als je de clinic aanvraagt, ga je samen met jouw verenigingsadviseur kijken naar de financieringsmogelijkheden vanuit het Sportakkoord. Meer informatie vind je hier.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Grote Clubactie gaat zaterdag van start
Financiën Verenigingsservice
Grote Clubactie gaat zaterdag van start
Morgen gaat de Grote Clubactie weer van start. Met deze lotenverkoopactie kan iedere vereniging eenvoudig extra inkomsten genereren. Vorig jaar deden 250 korfbalverenigingen mee aan deze actie en haalden zij gemiddeld €2025,- op. Door de vorig jaar geïntroduceerde online verkoopmethode is het verkopen van (veel) loten nóg makkelijker geworden. Wil jouw vereniging extra inkomsten binnenhalen? Meedoen aan de actie kan nog steeds!
Lees meer
Succesvolle clinic 'Training geven: de basics' bij VZOD basis voor vervolg
Opleidingen Trainers
Succesvolle clinic 'Training geven: de basics' bij VZOD basis voor vervolg
De maand van ‘Training geven: de basics’ is in volle gang! Deze maand geven KNKV-docenten trainersclinics aan ruim 1750 trainers van 175 verenigingen. Tijdens deze clinics leren beginnende trainers in één avond de basis van het training geven. VZOD is één van de verenigingen die een clinic heeft aangevraagd. De clinic was een groot succes […]
Lees meer
De Week van de Scheidsrechter
Arbitrage
De Week van de Scheidsrechter
Van zaterdag 1 tot en met zondag 9 oktober is het weer de Week van de Scheidsrechter. Dit is hét jaarlijkse moment waarop we scheidsrechters massaal bedanken voor hun inzet. Zij zijn immers onmisbaar voor onze sport. Hoewel het altijd goed is om je waardering te laten blijken, is dit een extra mooi moment om […]
Lees meer

Topartikelen

Opleidingen Trainers
Succesvolle clinic 'Training geven: de basics' bij VZOD basis voor vervolg
Arbitrage
De Week van de Scheidsrechter
Arbitrage Competitie
Spelregelwijzigingen 2022