Skip to the main content

Registratie- en beoordelingsproces accommodatie

Accommodatie
Registratieproces zorgt voor goede en veilige korfbalvelden in Nederland

De algemene kwaliteit en zorgvuldigheid van de aanleg van sportvloeren en -accommodaties in Nederland staan op een hoog niveau. Vanuit NOC*NSF en bonden, maar ook vanuit alle andere betrokkenen als gemeenten, verenigingen en marktpartijen wordt continu veel energie gestoken in goede samenwerking op dit gebied om zo het hoge kwaliteitsniveau vast te houden. Dit NOC*NSF Kwaliteitszorgsysteem waarborgt dus ook bij de aanleg en renovatie van korfbalvelden de minimale kwaliteit en veiligheid. En om het gehele kwaliteitszorgsysteem in stand te houden en te verbeteren, geldt sinds maart 2017 voor aanleg, verbouwing en renovatie van alle gecertificeerde sportvloeren en -accommodaties een nieuw registratie- en beoordelingsproces.

Besturen van korfbalverenigingen worden niet altijd geconfronteerd met de keuring en certificering van nieuwe korfbalvelden. Renovatie of vervanging van velden gebeurt gemiddeld eens in de tien à vijftien jaar, waardoor het goed kan zijn dat binnen de termijn van een clubbestuur gerenoveerde of nieuwe velden niet aan de orde zijn. Maar korfbalvelden in Nederland zijn officieel gecertificeerde sportvloeren, dus is het wél tijd voor nieuwe velden, dan moeten deze op de juiste wijze geregistreerd en gekeurd worden. Alleen dan is vastgesteld dat de velden voldoen aan alle kwaliteits- en veiligheidseisen.

Dit biedt ook meer zekerheid voor de toch vaak grote investeringen en het belangrijkste kapitaal van je vereniging; de korfbalvelden. Doe je dit niet, dan mogen er op de velden officieel geen competities worden gespeeld en dat wil je natuurlijk vermijden. Bovendien loop je als vereniging bij een ongeval op een niet-gecertificeerd veld een zeker aansprakelijkheidsrisico. Als korfbalvereniging heb je immers onder meer de plicht zorg te dragen voor goede, veilige velden. Met de certificering voldoe je aan die plicht. Bovendien dient registratie en keuring een tweeledig doel. Het is voor jouw club noodzakelijk en tegelijkertijd draag je bij aan het goed functioneren van het hele kwaliteitszorgsysteem van sportaccommodaties in Nederland.

Meer informatie vind je op sportvloeren.sport.nl. Heb je nog vragen dan kun je terecht bij projectleider Jan-Tonny Visser of stuur een mail naar NOC*NSF Sportvloerenlijst via accommodatiezaken@nocnsf.nl.

 

Meest bekeken artikelen

Technisch beleid
Trainers
Technisch beleid
Een technisch beleid is de basis van hoe er gekorfbald en verenigd wordt binnen een vereniging. Het bouwplan voor technisch beleid kan je helpen bij het opbouwen van jouw technische beleidsplan.
Lees meer
Back to School
Ledenwerving/-behoud Schoolkorfbal
Back to School
Met de A-jeugd en/of jonge senioren van jouw vereniging ‘Back to School’. het KNKV heeft een complete leidraad met voorbeeldmateriaal als hulpmiddel beschikbaar.
Lees meer
Webinars en kennissessies
Best practice Bestuurders Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice Vrijwilligers
Webinars en kennissessies
Om verenigingen op specifieke onderwerpen te ondersteunen verzorgt het KNKV diverse webinars en kennissessies. Hier vind je een overzicht van de gehouden webinars en kennissessies.
Lees meer

Populaire downloads

sdasd
Routekaart competitie
Download
sdfsd
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download