Skip to the main content

Maatschappelijke Dienst Tijd Sport

Vrijwilligers
Voor verenigingen die jongeren willen betrekken en willen investeren in de bestuurders, coördinatoren, trainers en coaches van de toekomst is het project Maatschappelijke Dienst Tijd Sport (MDT Sport) interessant. Bij dit project begeleid je jongeren bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten terwijl zij zich inzetten als vrijwilliger voor je vereniging. Naast dat dit nieuwe vrijwilligers oplevert, kun je vanuit dit project bestuurders-, trainers- en arbitrale opleidingen gefinancierd krijgen voor deze jongeren.

MDT Sport een project vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in samenwerking met de sportbonden KNVB, KNKV, KNLTB en Nevobo. Met dit project kunnen jongeren tussen de veertien en dertig jaar de sportwereld en het verenigingsleven leren kennen en zichzelf ontwikkelen tot bijvoorbeeld bestuurslid, coördinator, trainer of coach. Ze lopen mee met ervaren vrijwilligers, worden begeleidt en doen zo ervaringen op voor de toekomst.

Invulling van het project

Jongeren kunnen binnen dit project twee programma’s volgen. De begeleider vanuit de vereniging bepaalt samen met de jongere de invulling. De programma’s zijn gericht op bestuursfuncties, het organiseren van activiteiten, trainerschap en communicatie. GO PRO is voor jongeren die al weten wat ze willen leren en helpt specifieke vaardigheden versterken en professionaliseren. TRY OUT is voor jongeren die nog niet weten wat ze willen. Jongeren verkennen hierbij meerdere activiteiten.

Voordelen voor de vereniging

Als jonge leden dit project gaan uitvoeren bij jouw vereniging dan kun je bestuurders-, trainers- of arbitrale opleidingen gefinancierd krijgen voor deze jongeren. Zo kun je bijvoorbeeld geld krijgen om jongeren een KT2- of KT3-opleiding te laten volgen. Een mooie kans om zonder eigen budget tóch jonge leden op te leiden en zo te investeren in de kwaliteit van je vereniging. Daarnaast levert dit nieuwe vrijwilligers op, kan de frisse blik van jongeren een positieve bijdrage leveren aan de organisatie van je vereniging en lever je een nuttige bijdrage aan de maatschappij.

Meer informatie

Heb je als vereniging interesse in nieuwe jonge vrijwilligers en wil je jongeren een leertuin bieden of ben je zelf tussen de veertien en dertig jaar oud en wil je jezelf graag ontwikkelen door iets bij én voor je vereniging te doen? Kijk dan voor meer informatie hier, in het handboek voor verenigingen, in het handboek voor jongeren of op mdtsport.nl. Vragen kun je mailen naar info@mdtsport.nl.

 

Gerelateerde Items

Vrijwilligers
Verenigingsservice Vrijwilligers
Vrijwilligers

Een korfbalvereniging kan niet zonder vrijwilligers. Zij nemen vrijwel altijd een sleutelpositie in binnen de vereniging. Het is dus van belang om een goed vrijwilligersbeleid te ontwikkelen.

Lees meer
Best practices
Arbitrage Best practice Bestuurders Ledenwerving/-behoud Vrijwilligers
Best practices

Je vindt hier een overzicht van verhalen uit de praktijk die inzichten kunnen geven en kunnen inspireren voor nieuwe acties en ideeën.

Lees meer
Jubilea leden
Verenigingsservice Vrijwilligers
Jubilea leden

Om leden, die zich als vrijwilliger inzetten en grote verdiensten voor hun club hebben in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun inzet, kennen verenigingen verschillende vormen van onderscheidingen.

Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download