Skip to the main content

Communicatie

Bestuurders KNKV Organisatie Verenigingsservice

Communicatie is een belangrijk onderdeel voor verenigingen. Goede communicatie draagt bij aan een goede samenwerking, aan ledenwerving en aan ledenbehoud en de werving van vrijwilligers. Niet alleen de vaststelling dát je anderen moet kunnen bereiken, maar de ook de vraag hóe je een bepaalde groep bereikt, is voor sportverenigingen aan de orde van de dag. 

Van flyer tot Facebook en Instagram en van website tot persbericht. De communicatiemogelijkheden voor sportverenigingen zijn talrijk. En ieder jaar worden het er meer. Welke middelen kies je voor de vereniging? Hoe kun je met communicatie nieuwe leden werven? Hoe kun je vrijwilligers behouden? Hoe bied je sponsoren een podium? En hoe zorg je dat niet de vereniging alleen zelf communiceert, maar dat de vereniging ook de kracht van ambassadeurs benut? 

Handboeken

Op verschillende sites vind je informatie die je als vereniging kan helpen met het goed neerzetten van de interne en externe communicatie en het bereiken van je doelgroep. Kijk bijvoorbeeld eens op clubbase.sport.nl. Ook is er hier een handboek communicatie voor sportverenigingen en een handboek social media voor sportverenigingen beschikbaar. Hierin vind je antwoorden op communicatievraagstukken van sportverenigingen en je tips en voorbeelden van kansrijke content. 

Ondersteuning 

Wil je vereniging ondersteuning op het gebied van communicatie? Neem contact op met je verenigingsadviseur.

KNKV-logo’s en huisstijl

Iedere korfbalvorm en elk project heeft een eigen logo. Wil je een poster laten ontwikkelen of organiseer je een actie voor je vereniging en wil je een logo gebruiken? Hieronder kun je de verschillende logo’s downloaden.

Korfbalvormen:
Overige logo’s en projecten:
Gebruik van KNKV-logo

Wil je als vereniging het KNKV-logo gebruiken en de handleiding voor meer uitleg over het gebruik ontvangen? Neem dan contact op met Team Communicatie via communicatie@knkv.nl.

Communicatie van KNKV naar verenigingen

Wij gebruiken verschillende kanalen om verenigingsbestuurders en -kader op de hoogte te houden van relevante informatie. Op de kanalen van KNKV.nl communiceren we relevante informatie voor bestuurders en op de kanalen van Korfbal.nl plaatsen we informatie voor fans. In onderstaand schema laten we zien welke kanalen we hebben en welke informatie op welk kanaal te vinden is. 

Verzonden mails

De mails die wij naar verenigingen sturen, gaan naar de contactpersoon van dat desbetreffende onderwerp zoals bekend en gekoppeld in Sportlink Club. De secretaris nemen we altijd mee in de cc. Daarnaast staat er op de website een overzicht van de mails die zijn verstuurd naar verenigingen. Zo is voor alle verenigingsbestuurders alle informatie terug te vinden. Het overzicht vind je hier. 

KNKV Magazine

Om bestuurders, vrijwilligers, ouders en fans te inspireren en informeren over korfbal en zaken die daar bij komen kijken verschijnt meerdere keren per jaar het KNKV Magazine. De digitale uitgaves bevatten verhalen uit de praktijk die inzichten kunnen geven en kunnen inspireren voor nieuwe acties en ideeën. Deze uitgaves vind je hier. 

Meest bekeken artikelen

Maatschappelijke Dienst Tijd Sport
Vrijwilligers
Maatschappelijke Dienst Tijd Sport
Voor verenigingen die jongeren willen betrekken en willen investeren in de bestuurders, coördinatoren, trainers en coaches van de toekomst is het project Maatschappelijke Dienst Tijd Sport (MDT Sport) interessant. Bij dit project begeleid je jongeren bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten terwijl zij zich inzetten als vrijwilliger voor je vereniging. Als je als […]
Lees meer
Rookvrij sportterrein
Accommodatie Gezondere sportomgeving
Rookvrij sportterrein
Roken en sport gaan niet samen. Met een rookvrij korfbalterrein draagt je vereniging uit dat niet-roken de norm is.
Lees meer
Studentenkorfbal
Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud
Studentenkorfbal
Onderdeel van het korfbal in Nederland is het studentenkorfbal. De elf studentenkorfbalverenigingen met zo’n 800 studenten doen mee met de reguliere korfbalcompetitie.  
Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download