Skip to the main content

Communicatie

Bestuurders KNKV Organisatie Verenigingsservice

Communicatie is een belangrijk onderdeel voor verenigingen. Goede communicatie draagt bij aan een goede samenwerking, aan ledenwerving en ledenbehoud en de werving van vrijwilligers. Niet alleen de vaststelling dát je anderen moet kunnen bereiken, maar de ook de vraag hóe je een bepaalde groep bereikt, is voor sportverenigingen aan de orde van de dag.

Van flyer tot Facebook en Instagram en van website tot persbericht. De communicatiemogelijkheden voor sportverenigingen zijn talrijk. En ieder jaar worden het er meer. Welke middelen kies je voor de vereniging? Hoe kun je met communicatie nieuwe leden werven? Hoe kun je vrijwilligers behouden? Hoe bied je sponsoren een podium? En hoe zorg je dat niet de vereniging alleen zelf communiceert, maar dat de club ook de kracht van ambassadeurs benut?

Handboeken

Op verschillende sites vind je goede en interessante informatie die je als vereniging kan helpen met het goed neerzetten van de interne en externe communicatie en het bereiken van je doelgroep. Kijk bijvoorbeeld eens op clubbase.sport.nl. Ook beschikbaar: een Handboek Communicatie voor sportverenigingen  en een Handboek Social Media voor sportverenigingen. Deze geeft antwoorden en praktische tips voor de communicatievraagstukken van sportclubs met veel tips en voorbeelden van kansrijke content.

Ondersteuning 

Wil je vereniging ondersteuning op het gebied van communicatie? Neem contact op met je verenigingsadviseur.

KNKV logo’s en huisstijl

Iedere korfbalvorm en elk project heeft z’n eigen logo. Wil je een poster laten ontwikkelen of organiseer je een actie voor je vereniging en wil je een logo gebruiken? Hieronder kun je de verschillende logo’s downloaden.

Korfbalvormen:
Overige logo’s en projecten:
Gebruik KNKV-logo

Wil je als vereniging het KNKV-logo gebruiken en de handleiding voor nadere uitleg over het gebruik ontvangen? Neem dan contact op met Team Communicatie via communicatie@knkv.nl.

Communicatie van KNKV naar verenigingen

Het KNKV gebruikt verschillende kanalen om verenigingsbestuurders en –kader op de hoogte te houden van relevante informatie. Op de kanalen van KNKV.nl communiceert het KNKV relevante informatie voor bestuurders en op de kanalen van Korfbal.nl plaatst het KNKV informatie voor fans. In onderstaand schema wordt weergeven welke kanalen het KNKV heeft en welke informatie op welk kanaal te vinden is.

Verzonden mails

De mails die het KNKV naar verenigingen verstuurt, gaan naar de contactpersoon van dat desbetreffende onderwerp zoals bekend en gekoppeld in Sportlink Club. De secretaris wordt altijd meegenomen in de cc. Daarnaast staat er op de website een overzicht van de mails die zijn verstuurd naar verenigingen. Zo is voor alle verenigingsbestuurders alle informatie terug te vinden. Het overzicht vind je hier.

Onderzoek communicatie

In 2019 heeft het KNKV onderzoek gedaan naar hoe het de communicatie naar de verenigingen verder kan verbeteren. De communicatie kreeg gemiddeld het cijfer zeven, maar het onderzoek heeft ook een aantal actiepunten opgeleverd. Hier lees je wat er met de onderzoeksresultaten gedaan is.

KNKV Magazine

Om bestuurders, vrijwilligers, ouders en fans te inspireren en informeren over korfbal en zaken die daar bij komen kijken verschijnt enkele keren per jaar het KNKV Magazine. De digitale uitgaves bevatten verhalen uit de praktijk die inzichten kunnen geven en kunnen inspireren voor nieuwe acties en ideeën. Deze uitgaves vind je hier.

Gerelateerde Items

Webinars en kennissessies
Best practice Bestuurders Trainers Verenigingsservice Vrijwilligers
Webinars en kennissessies

Om verenigingen op specifieke onderwerpen te ondersteunen verzorgt het KNKV diverse webinars en kennissessies. Hier vind je een overzicht van de gehouden webinars en kennissessies.

Lees meer
Sponsoring verenigingen
Financiën Verenigingsservice
Sponsoring verenigingen

Er zijn verschillende manieren voor een vereniging om inkomsten te genereren.

Lees meer
Adviseur Cluster C
Bestuurders Verenigingsservice
Adviseur Cluster C

Marsha Riga is verenigingsadviseur en Barry Schep is korfbaladviseur van West-Nederland (Cluster C)

Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download