Skip to the main content

Heeft jouw vereniging de meest duurzame sportaccommodatie van het jaar?

Accommodatie

Iedere sporter is gebaat bij een toekomstbestendige sportaccommodatie. Duurzaamheid speelt hierin een sleutelrol. NOC*NSF is daarom op zoek naar de meest duurzame sportaccommodatie van 2023. Heeft jouw vereniging mooie stappen gezet op het gebied van duurzaamheid? Meld jouw vereniging dan voor 14 februari aan via deze website en maak kans op de bijzondere titel ‘Sportaccommodatie van het jaar’, een geldprijs tot €3000 én een toffe video van jouw vereniging.

De sportsector gaat verduurzamen en wil in 2050 CO2-arm zijn. Dit hebben NOC*NSF en Kenniscentrum Sport & Bewegen afgesproken, samen met de andere ondertekenaars van de Routekaart Verduurzaming Sport. Goed voorbeeld doet goed volgen en biedt daarnaast inspiratie. Daarom is de prijs voor de beste sportaccommodatie van het jaar in het leven geroepen. De prijs wordt komend jaar voor de vierde keer uitgereikt.

Korfbal- en voetbalvereniging SDDL won in 2022

In 2022 is korfbal- en voetbalclub SDDL uit het Brabantse Demen verkozen tot meest duurzame sportaccommodatie. Hun sportaccommodatie is één grote CO2-opslag. Zij hebben bij de bouw gebruik gemaakt van circulaire materialen, in zowel bouw als inrichting. De accommodatie is multifunctioneel inzetbaar. Van een drumband tot jeugdwerk, de accommodatie wordt heel divers gebruikt. En een mooie plus: de vereniging heeft een eigen groentetuin die biodiversiteit stimuleert.

Begeleiding en advies bij verduurzaming?

Verduurzaming leidt tot kostenverlaging en besparingen en is daarom voor veel verenigingen aantrekkelijk. Wil je hulp bij verduurzaming? KNKV-partner SportStroom kan korfbalverenigingen helpen. Meer hierover lees je hier. Ook de onafhankelijke online tool SportNL Groen helpen. Hierin komen alle aspecten van verduurzaming samen en krijg je als vereniging gratis advies van energiecoaches over hoe je jouw sportaccommodatie kunt verduurzamen. Behalve duurzaamheidsadvies krijg je ook informatie over landelijke en regionale subsidies en financieringsmogelijkheden.

Gerelateerde artikelen

Stageplek: content & communicatie
KNKV Organisatie
Stageplek: content & communicatie
Het KNKV zoekt een sterspeler op het gebied van communicatie, die dagelijks wil scoren met overtuigende content. Wil jij dat korfballers, fans en sportliefhebbers op het juiste moment en via de juiste kanalen worden bereikt? Oftewel, ben jij er klaar voor om het team te versterken vanaf september 2023? Dan is dit de stageplaats die […]
Lees meer
De rol van Teammanager in de KNKV Wedstrijdzaken-app
Verenigingsservice
De rol van Teammanager in de KNKV Wedstrijdzaken-app
In de KNKV Wedstrijdzaken-app kunnen personen de rol van ‘Teammanager’ krijgen. Met die rol kun je gebruikmaken van allerlei leuke en handige functionaliteiten. Ben jij de Teammanager van je team en wil je de Wedstrijdzaken-app optimaal gebruiken? Hieronder leggen we uit wat de Teammanager allemaal kan. Rijschema Samen naar wedstrijden rijden is niet alleen beter […]
Lees meer
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
KNKV Organisatie
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
De komende weken zijn we een aantal dagen niet telefonisch bereikbaar. Het gaat om donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag), woensdag 24 mei (personeelsdag) en maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag). Vragen en opmerkingen kun je op ieder gewenst tijdstip indienen via de Helpdesk. Deze worden zo snel mogelijk beantwoord.
Lees meer

Topartikelen

Bestuurders Verenigingsservice
Vijf redenen om de verenigingsmonitor in te vullen
KNKV Organisatie
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
Korfbalaanbod Opleidingen Trainers
Kangoeroetrainers opgelet: doe mee met de clinic Veelzijdig Bewegen!