Skip to the main content

Fortissimo maakt met succes werk van trainersbegeleiding

Opleidingen Trainers

Fortissimo besloot vier seizoenen geleden in te zetten op trainersbegeleiding. “Onze vereniging was in het verleden voornamelijk gericht op het behalen van sportieve doelen. We hebben geleerd dat dit ook averechts kan werken. Daarom zijn we structurele zaken gaan verbeteren, waardoor prestaties vanzelf ook beter worden. Het voornaamste actiepunt in het stimuleren van het breedtekorfbal was het aanstellen van een trainersbegeleider”, aldus Tim van der Weert van de technische commissie. Door deze aanpak kan Fortissimo teams nu makkelijker voorzien van goede trainers. Ook hebben nu bijna alle trainers een KNKV-opleiding gevolgd.

Nadat de vereniging besloot in te zetten op trainersbegeleiding, stelde Fortissimo Martijn Sprangers aan om het technisch kader te ondersteunen. Al snel ging Sprangers met alle trainers om tafel om te bepalen waar Fortissimo voor staat en ze te betrekken bij het bepalen van de visie. Inmiddels is Sprangers bijna elke week een hele avond op de velden te vinden om trainers te begeleiden. Nu Fortissimo al enige tijd de vruchten plukt van trainersbegeleiding, kijkt de vereniging naar personen die Sprangers kunnen ondersteunen of op termijn kunnen vervangen. Meer over de aanpak en het succes van Fortissimo lees je in het KNKV Magazine.

Gerelateerde artikelen

Stageplek: content & communicatie
KNKV Organisatie
Stageplek: content & communicatie
Het KNKV zoekt een sterspeler op het gebied van communicatie, die dagelijks wil scoren met overtuigende content. Wil jij dat korfballers, fans en sportliefhebbers op het juiste moment en via de juiste kanalen worden bereikt? Oftewel, ben jij er klaar voor om het team te versterken vanaf september 2023? Dan is dit de stageplaats die […]
Lees meer
De rol van Teammanager in de KNKV Wedstrijdzaken-app
Verenigingsservice
De rol van Teammanager in de KNKV Wedstrijdzaken-app
In de KNKV Wedstrijdzaken-app kunnen personen de rol van ‘Teammanager’ krijgen. Met die rol kun je gebruikmaken van allerlei leuke en handige functionaliteiten. Ben jij de Teammanager van je team en wil je de Wedstrijdzaken-app optimaal gebruiken? Hieronder leggen we uit wat de Teammanager allemaal kan. Rijschema Samen naar wedstrijden rijden is niet alleen beter […]
Lees meer
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
KNKV Organisatie
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
De komende weken zijn we een aantal dagen niet telefonisch bereikbaar. Het gaat om donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag), woensdag 24 mei (personeelsdag) en maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag). Vragen en opmerkingen kun je op ieder gewenst tijdstip indienen via de Helpdesk. Deze worden zo snel mogelijk beantwoord.
Lees meer

Topartikelen

Bestuurders Verenigingsservice
Vijf redenen om de verenigingsmonitor in te vullen
KNKV Organisatie
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
Korfbalaanbod Opleidingen Trainers
Kangoeroetrainers opgelet: doe mee met de clinic Veelzijdig Bewegen!