Skip to the main content

Benchmark dashboard is vanaf vandaag beschikbaar

Verenigingsservice

Met de start van het nieuwe seizoen staat er een mooie tool klaar voor alle verenigingen die dit jaar de verenigingsmonitor hebben ingevuld. Deze verenigingen kunnen vanaf vandaag inloggen in het benchmark dashboard. Hierin kunnen zij de resultaten van hun vereniging vergelijken met de resultaten van andere sportverenigingen. De informatie en inzichten uit het dashboard, kunnen input geven voor het (door)ontwikkelen van beleid, focuspunten en acties voor komend seizoen.

In het benchmark dashboard zie je als vereniging de resultaten terug vanuit de verenigingsmonitor 2023. Zo zie je bijvoorbeeld hoe hoog de contributie is bij verenigingen bij jou in de buurt, hoe andere verenigingen inkomsten genereren en hoe andere verenigingen omgaan met onderwerpen zoals ledenbeleid en opleidingen. Om de inzichten nog waardevoller en specifieker te maken, kun je in het dashboard door middel van filters benchmarkgroepen instellen.

Hoe werkt het dashboard?

Hoe het dashboard werkt, leggen we kort uit in deze video. Wil je weten hoe je álles uit het dashboard haalt? Meld jezelf dan aan voor het webinar op woensdagavond 11 oktober van 20.00 tot 21.00 uur. Aanmelden kan via deze link.

Inloggen en vragen

De secretarissen en voorzitters van alle verenigingen die de verenigingsmonitor dit jaar hebben ingevuld, hebben vanochtend een mail ontvangen over hoe zij kunnen inloggen.

Lukt het jou niet om in te loggen of heb je een vraag over de verenigingsmonitor of het gebruik van het benchmark dashboard? Neem dan contact op met projectleider Mariska Kool door een mail te sturen naar mariska.kool@knkv.nl of neem contact op met jouw verenigingsadviseur.

Gerelateerde artikelen

Talent TeamNL Korfbal is Wereldkampioen!
Nationale selecties
Talent TeamNL Korfbal is Wereldkampioen!
Talent TeamNL Korfbal speelde afgelopen week het U21 World Korfball Championship 2024 in het Turkse Kemer. Na een ontzettend sterk toernooi bleek Nederland ook in de finale onverslaanbaar. Er werd met 6-24 gewonnen van België en daarmee is de ploeg van bondscoaches Kees en Mike Vliestra Wereldkampioen. Talent TeamNL Korfbal begon direct scherp aan het […]
Lees meer
Competitie 2.0: nog een keer alles op een rijtje
Competitie Verenigingsservice
Competitie 2.0: nog een keer alles op een rijtje
De afgelopen periode hield Team Competitie weer een ronde door Nederland om de verenigingen bij te praten over de laatste stand van zaken met betrekking tot Competitie 2.0. Kon jij er niet bijzijn tijdens de avond in jouw regio of wil je alles nog eens nalezen? In het KNKV Magazine nemen we je nogmaals mee […]
Lees meer
'Elk einde is het begin van iets nieuws'
KNKV Organisatie
'Elk einde is het begin van iets nieuws'
Na een uitermate succesvolle samenwerking heeft Jan Niebeek afgelopen maand afscheid genomen van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond. Gert-Jan Kraaijeveld, die veel ervaring heeft binnen de korfbalwereld, volgt Jan op als technisch directeur. In het KNKV Magazine blikken ze samen terug en vooruit. Jan Niebeek kijkt onder andere tevreden terug op de professionalisering van topkorfbal. Ook […]
Lees meer

Topartikelen

Ledenwerving/-behoud Trainers
KNKV komt met gratis MDT-traject voor jonge korfbaltrainers
Nationale selecties
Talent TeamNL Korfbal is Wereldkampioen!
Opleidingen Trainers Verenigingsservice
We gaan weer naar de verenigingen met Training geven: de basics