Beachkorfbal

Beachkorfbal is sterk groeiend in Nederland. Naast de stijgende populariteit biedt het bestuursbesluit over de nieuwe veldafmetingen van 2014 nieuwe mogelijkheden om de vrijkomende ruimte te benutten voor de aanleg van een Beachkorfbalveld.

 

Wat komt er allemaal kijken bij het aanleggen van één of meer beachvelden? Welk zand heb ik nodig, met welke kosten moet ik rekening houden en wat is er nodig aan onderhoud? Dat kun je allemaal lezen in het Brondocument Beachkorfbal.

Houd er rekening mee dat het een groeidocument is, dus er kan informatie missen. Heb je vragen, of heb je tips om het document aan te vullen, mail deze dan aan beachkorfbal@knkv.nl.

 

Beachkorfbal is een laagdrempelige en snelle vorm van korfbal, zowel uit te oefenen door korfballers als niet-korfballers. We willen iedereen graag laten zien hoe leuk Beachkorfbal is en het zoveel mogelijk promoten. Jij kunt daar een bijdrage aan leveren door je ervaringen met het spel te delen binnen je vereniging, op jullie website, op sociale media en natuurlijk door het gewoon te doen en andere (niet-)korfballers te enthousiasmeren.

 

Een rankingtoernooi is een beachkorfbaltoernooi waar kwalificatiepunten gehaald kunnen worden voor deelname aan het NK Beachkorfbal in augustus op Scheveningen.

Iedere vereniging kan zo’n kwalificatietoernooi organiseren, mits voldaan wordt aan de volgende voorwaarden:

 

Het aantal plaatsingspunten dat een team op een toernooi in de wacht kan slepen hangt af van het aantal deelnemende teams in diezelfde categorie. Hoe meer teams er deelnemen in een categorie, hoe meer punten behaald kunnen worden wanneer dit toernooi gewonnen wordt. Het minimum is vier. Bij minder deelnemende teams in dezelfde categorie, kun je geen punten verdienen. Het maximaal te behalen aantal plaatsingspunten in één toernooi is 100.

Pagina's