Skip to the main content

Actie voor de Voedselbank succesvol

Best practice Verenigingsservice

Ruim 80 sportverenigingen, waaronder verschillende korfbalverenigingen, hebben afgelopen maand voedsel ingezameld voor de Voedselbank. Als KNKV hebben we ons, samen met een aantal andere sportbonden, aangesloten bij deze actie.

April is de maand waarin de nood het hoogst is bij de Voedselbanken. In december wordt er rondom de feestdagen heel veel ingezameld. Die voorraad raakt in april op, wat maakt dat aanvulling juist in die periode heel welkom is.

Welkom in de sport

Tijdens de actie zijn de gezinnen die gebruikmaken van de Voedselbank door de verenigingen van harte uitgenodigd om kosteloos een of meerdere trainingen te volgen. Met hulp van het Jeugdfonds Sport & Cultuur kunnen deze gezinnen ook financieel ondersteund worden.

Maatschappelijk een steentje bijdragen

Korfbalvereniging Oranje-Nassau uit Amsterdam-Zuid heeft ook meegedaan met de actie. “Twee weken lang werd er enthousiast voedsel ingezameld door onze leden. De Voedselbank kwam de volle kratten daarna ophalen in ons clubhuis”, aldus de vereniging. “Als sportvereniging vinden we het belangrijk ook maatschappelijk ons steentje bij te dragen. We hopen volgend jaar opnieuw mee te kunnen helpen.”

Gerelateerde artikelen

Stageplek: content & communicatie
KNKV Organisatie
Stageplek: content & communicatie
Het KNKV zoekt een sterspeler op het gebied van communicatie, die dagelijks wil scoren met overtuigende content. Wil jij dat korfballers, fans en sportliefhebbers op het juiste moment en via de juiste kanalen worden bereikt? Oftewel, ben jij er klaar voor om het team te versterken vanaf september 2023? Dan is dit de stageplaats die […]
Lees meer
De rol van Teammanager in de KNKV Wedstrijdzaken-app
Verenigingsservice
De rol van Teammanager in de KNKV Wedstrijdzaken-app
In de KNKV Wedstrijdzaken-app kunnen personen de rol van ‘Teammanager’ krijgen. Met die rol kun je gebruikmaken van allerlei leuke en handige functionaliteiten. Ben jij de Teammanager van je team en wil je de Wedstrijdzaken-app optimaal gebruiken? Hieronder leggen we uit wat de Teammanager allemaal kan. Rijschema Samen naar wedstrijden rijden is niet alleen beter […]
Lees meer
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
KNKV Organisatie
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
De komende weken zijn we een aantal dagen niet telefonisch bereikbaar. Het gaat om donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag), woensdag 24 mei (personeelsdag) en maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag). Vragen en opmerkingen kun je op ieder gewenst tijdstip indienen via de Helpdesk. Deze worden zo snel mogelijk beantwoord.
Lees meer

Topartikelen

Bestuurders Verenigingsservice
Vijf redenen om de verenigingsmonitor in te vullen
KNKV Organisatie
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
Korfbalaanbod Opleidingen Trainers
Kangoeroetrainers opgelet: doe mee met de clinic Veelzijdig Bewegen!