Skip to the main content

Opgeven voor het RTC 2024

Talentontwikkeling

Een regionaal talentencentrum (RTC) biedt talenten in de directe omgeving in de leeftijdscategorie U15, U17 en U19 een programma om zichzelf te ontwikkelen met als doel doorstroming naar een hoger niveau en eventueel nationale selecties.

Jaarlijks worden per categorie RTC-selectieteams geformeerd met talentvolle korfballers, die naast de trainings-en wedstrijdactiviteiten bij hun eigen vereniging een jaarprogramma bij het RTC volgen. In dit programma gaan zij de uitdaging aan met andere talenten uit de selectieregio om zich verder te ontwikkelen als korfballer.

De huidige RTC-teams zijn bezig met de voorbereidingen op de Talenten Challenge, die eind december plaatsvindt in Rotterdam tijdens de Korfbal Challenge. Daarmee eindigt hun talentenjaar. Vanaf januari gaan we nieuwe selecties formeren via een aantal selectieavonden. Op basis daarvan worden per team twintig spelers/speelsters geselecteerd voor het RTC-jaarprogramma.

Aanmelden individuele spelers en speelsters

Verenigingen konden tot en met 30 november 2023 talentvolle spelers en speelsters opgeven om deel te nemen aan de voorselectietrainingen. Tot en met 15 december kunnen individuele spelers en speelsters zich zelf nog aanmelden voor deze trainingen via deze link.

De leeftijdsgrenzen voor de RTC’s voor komend jaar:

  • RTC U19: geboren in 2006 en 2007
  • RTC U17: geboren in 2009 en 2009
  • RTC U15: geboren in 2010 en 2011

De aangemelde spelers en speelsters worden uitgenodigd voor een aantal selectiemomenten van het RTC medio januari. Zij ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging. Na de selectieavonden wordt de definitieve selectie voor het RTC-team bekend gemaakt. Alle communicatie over de selectiemomenten en definitieve selectie vindt plaats met de talenten zelf via het vermelde mailadres van ouder(s), met een cc naar de secretaris van de betreffende vereniging.

Let op: ook talenten die al in een RTC-team zaten en graag in aanmerking komen voor het nieuwe talentenjaar moeten opgegeven worden.

Eigen bijdrage

Aan het volgen van het Talentenprogramma is een eigen bijdrage verbonden. Op deze manier investeren het talent en het KNKV samen in de ontwikkeling van het talent. Meer informatie over de eigen bijdrage en de RTC’s vind je hier. Kom je er niet uit? Neem dan contact op via de helpdesk.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Voorkom korfbalblessures met Herzog compressiekousen
(Sport) Medische zaken Partners
Voorkom korfbalblessures met Herzog compressiekousen
Herzog Medical ondersteunt het KNKV en de nationale selecties al sinds 2008 met compressieproducten. Bij Herzog weten ze dat korfballers veelal te maken krijgen met dezelfde blessures: vaak aan de kuiten, scheenbenen en achillespezen. Deze klachten worden veroorzaakt door springen, abrupt afremmen en snel wenden en keren. Met de compressiekousen van Herzog kunnen spelers typische […]
Lees meer
In memoriam: Klaartje Hofstede-Arends
Vrijwilligers
In memoriam: Klaartje Hofstede-Arends
Ons heeft het verdrietige bericht bereikt dat Klaartje Hofstede-Arends op 80-jarige leeftijd is overleden. Ze was in het verleden actief als bestuurder van het KNKV-district Oost en werd benoemd tot Lid van Verdienste voor haar inzet en betrokkenheid. Ook voor haar vereniging NKC ’51, waar ze erelid was, heeft ze veel betekend. Wij zijn dankbaar […]
Lees meer
Bijeenkomsten over Competitie 2.0 en de Rompregeling Arbitrage
Competitie
Bijeenkomsten over Competitie 2.0 en de Rompregeling Arbitrage
De afgelopen periode hebben we hard gewerkt aan Competitie 2.0. We hebben de reglementen en bestuursbesluiten op een eenvoudigere manier herschreven, samengevoegd en waar nodig aangepast. Ook hebben we veel gesprekken gevoerd met Sportlink over de gewenste veranderingen. Automatisering en gebruiksvriendelijkheid zijn daarbij belangrijke onderwerpen. Inmiddels is Sportlink Club ingevoerd en wordt er achter de […]
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Bijeenkomsten over Competitie 2.0 en de Rompregeling Arbitrage
Best practice
Laat je inspireren door het nieuwe KNKV Magazine!
KNKV Organisatie
Wijzigingen in de organisatiestructuur van het KNKV