Skip to the main content

Talent TeamNL Korfbal Europees Kampioen

Nationale selecties

In het Tsjechische Kolín veroverde Talent TeamNL Korfbal afgelopen zaterdag, 15 juli, het Europese kampioenschap. In de spannende finale van het U21 European Korfball Championship werd België U21 met 18-15 verslagen, waarna captain Wouter Wildschut de beker overhandigd kreeg.

Het werd nog even spannend in het derde kwart, toen de equipe van bondscoach Kees Vlietstra een 12-6 voorsprong bijna geheel weggaf en de Belgen terugkwamen tot op één doelpunt verschil. In de slotfase van de finale trok Nederland uiteindelijk de wedstrijd naar zich toe, waarna de gouden medailles en de beker in ontvangst konden worden genomen.

We feliciteren de speelsters, spelers en de staf van Talent TeamNL Korfbal van harte met deze prachtige prestatie!

Een uitgebreid verslag van het EK lees je op Korfbal.nl.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Doe jij al mee met de Clubloterij?
Verenigingsservice
Doe jij al mee met de Clubloterij?
In februari 2024 heeft NOC*NSF de Clubloterij gelanceerd. Een initiatief voor en door sportclubs om extra inkomsten te genereren. Korfbalverenigingen in Nederland kunnen hier uiteraard ook aan meedoen, waarbij 80% van elk verkocht lot rechtstreeks naar de deelnemende vereniging gaat. Doet jouw vereniging al mee? Leden van je vereniging kunnen clubloten verkopen. De kopers maken […]
Lees meer
KNKV niet bereikbaar op Tweede Pinksterdag
KNKV Organisatie
KNKV niet bereikbaar op Tweede Pinksterdag
Op maandag 20 mei, Tweede Pinksterdag, is het KNKV gesloten. We zijn die dag niet telefonisch bereikbaar. Vanaf dinsdag 21 mei zijn we weer normaal te bereiken. Vragen en opmerkingen kun je op ieder gewenst tijdstip indienen via de Helpdesk. Deze worden zo snel mogelijk beantwoord.
Lees meer
Reminder: aanmelden voor de KT4-opleiding kan nog steeds!
Opleidingen Trainers
Reminder: aanmelden voor de KT4-opleiding kan nog steeds!
Ben jij een ambitieuze korfbaltrainer of -trainster? En wil je je graag ontwikkelen in het trainersvak? Het is nog steeds mogelijk om je aan te melden voor de KT4-opleiding voor het seizoen 2024-2025! De  KT4-opleiding is de hoogste korfbaltrainersopleiding van het KNKV. Tijdens deze opleiding sta jij als trainer/trainster centraal. Het programma bestaat onder andere […]
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Bijeenkomsten over Competitie 2.0 en de Rompregeling Arbitrage
Best practice
Laat je inspireren door het nieuwe KNKV Magazine!
KNKV Organisatie
Wijzigingen in de organisatiestructuur van het KNKV