Skip to the main content

Korfballen onder schooltijd in Dordrecht, Groningen en Veenendaal

Korfbalaanbod Talentontwikkeling

Middelbare scholieren uit de omgeving van Dordrecht, Groningen en Veenendaal kunnen volgend schooljaar hun lesprogramma combineren met korfbal. In september start er bij RTC Dordt Sport, Topsport Talentschool Groningen en Sporthighschool Veenendaal een programma waarbij scholieren onder schooltijd korfbaltraining kunnen volgen, om zichzelf zo onder leiding van professionele korfbaltrainers verder te ontwikkelen. Aanmelden hiervoor kan nu. 

Op de drie locaties wordt volgend schooljaar een speciaal korfbalprogramma aangeboden, waardoor het voor middelbare scholieren van verschillende scholen, verenigingen en niveaus mogelijk is om onder schooltijd te korfballen. De trainingen staan onder leiding van professionele korfbaltrainers, zoals KNKV-bondscoaches en high performance coaches en zijn verenigingsneutraal. De deelnemers blijven dus naast de trainingen onder schooltijd gewoon trainen en spelen bij hun eigen vereniging.   

RTC Dordt Sport 

Eén van de locaties waar middelbare scholieren school en korfbal kunnen combineren, is RTC Dordt Sport. Dit RTC biedt twee ochtenden in de week een korfbaltraining aan, bedoeld voor middelbare scholieren die school en korfbal willen combineren en zo het maximale uit zichzelf willen halen. Dit programma is niet gelieerd aan een school. Aanmelden voor RTC Dordt Sport doe je hier. Vragen kun je mailen naar rtc.zuidwest@knkv.nl. 

Topsport Talentschool Groningen 

Ook in Groningen kunnen middelbare scholieren school en korfbal combineren. Hoe het programma er bij Topsport Talentschool Groningen uitziet wordt uitgelegd in de korfbalvideo op deze pagina.  Aanmelden voor de Topsport Talentschool Groningen doe je hier. Vragen kun je mailen naar mike.vlietstra@knkv.nl.  

Sporthighschool Veenendaal 

Het CLV Sporthighschoolprogramma biedt korfballers de gelegenheid om een korfbalmodule volgen, waarbij zij twee ochtenden in de week een korfbaltraining volgen. Daarnaast krijgen zij één uur in de week les over het Atletics Skills Model. Ook studiebegeleiding, maatwerkcoaching en begeleiding van een fysiotherapeut zitten bij de module inbegrepen. Meer hierover lees je hier. Vragen kun je mailen naar rtc.oost@knkv.net. 

Regionale Talentencentra
Naast deze drie locaties, waar middelbare scholieren kunnen korfballen onder schooltijd, telt het KNKV zes reguliere Regionale Talentencentra (RTC’s). Voor deze RTC’s dienen talenten geselecteerd te worden. Meer hierover lees je hier. Meer over talentontwikkeling lees je hier. 

Gerelateerde artikelen

5 oefeningen om je training goed mee te starten!
Trainers
5 oefeningen om je training goed mee te starten!
Als trainer start je je training met een warming-up, maar laat dat nu vaak niet het favoriete onderdeel zijn van veel spelers… Leon Braunstahl, assistent-bondscoach van TeamNL Korfbal en fysiotherapeut, ziet het als een uitdaging om daar verandering in te brengen. In het nieuwe KNKV Magazine deelt hij vijf opwarmers, waarmee jij zorgt voor een lach […]
Lees meer
Het Nederlands Beachkorfbalteam is Wereldkampioen!
Nationale selecties
Het Nederlands Beachkorfbalteam is Wereldkampioen!
Afgelopen weekend is het Nederlands Beachkorfbalteam in het Thaise Pattaya Wereldkampioen geworden. In een spannende finale versloeg Oranje Taiwan met 7-4. In de groepsfase had Nederland nog met 5-6 verloren van Taiwan, maar in de finale startte de ploeg van bondscoach Roelof Koopmans goed en bij rust stond er een 3-1 voorsprong op het scorebord. […]
Lees meer
Koninklijke onderscheiding ontvangen?
Vrijwilligers
Koninklijke onderscheiding ontvangen?
Tijdens de lintjesregen op vrijdag 26 april ontvingen burgers die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving een Koninklijke onderscheiding. Ook dit jaar werden er zo’n 4500 burgers gedecoreerd. Heeft een lid van jouw vereniging een Koninklijke onderscheiding ontvangen? Laat dit dan weten aan het KNKV. Als een lid van jouw vereniging, die ook […]
Lees meer

Topartikelen

Nationale selecties
Het Nederlands Beachkorfbalteam is Wereldkampioen!
KNKV Organisatie
Word bondsraadslid en denk met ons mee!
Best practice
Laat je inspireren door het nieuwe KNKV Magazine!