Skip to the main content

Korfballen onder schooltijd bij Sporthighschool Veenendaal

Korfbalaanbod Talentontwikkeling

Goed nieuws voor alle middelbare scholieren uit de omgeving van Veenendaal die graag onder schooltijd hun korfbalvaardigheden verder willen ontwikkelen! In september start het KNKV in samenwerking met het Christelijk Lyceum Veenendaal (CLV) een unieke korfbalmodule, waar alle scholieren van dertien tot en met zestien jaar uit de RTC-regio’s De Vallei en Midden Nederland zichzelf voor kunnen aanmelden. Zo kunnen korfballers zichzelf naast reguliere trainingen en wedstrijden bij hun eigen vereniging op korfbalgebied nóg verder ontwikkelen.

Deze korfbalmodule is onderdeel van het CLV Sporthighschoolprogramma en biedt regionale korfballers van verschillende scholen uit de RTC-regio’s De Vallei en Midden Nederland de gelegenheid om zichzelf onder schooltijd op korfbalgebied verder te ontwikkelen. De korfbalmodule is gericht op het ontwikkelen van individuele korfbalvaardigheden. Het niveau van de korfballer maakt niet uit, zowel talenten als toekomstig talenten zijn welkom. Er is plek voor maximaal twaalf dames en twaalf heren.

Wat houdt de korfbalmodule in?

De korfbalmodule wordt verzorgd door high performance korfbalcoaches. Scholieren die de korfbalmodule volgen, volgen twee ochtenden in de week een korfbaltraining. Daarnaast krijgen zij één uur in de week les over het Atletics Skills Model. Ook studiebegeleiding, maatwerkcoaching, begeleiding van een fysiotherapeut en kleding zitten bij de odule inbegrepen. De kosten voor deze module zijn €350,- per jaar.

Hoe gaat het proces?

Als een scholier deelneemt aan de korfbalmodule dan worden in overleg met de middelbare school waar de scholier onderwijs volgt deze trainingen in het schoolprogramma ingepast. De lessen van de Sporthighschool vinden aankomend jaar plaats op Sportcomplex De Groene Velden in Veenendaal, de sporthal van CLV en korfbalvereniging SKF. De korfbalmodule is verenigingsneutraal en dat betekent dat deelnemers ook gewoon blijven trainen en spelen bij hun eigen vereniging.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over de korfbalmodule? Meld jezelf dan aan voor de informatieavond op woensdagavond 8 juni. Die avond vertellen CLV en het KNKV meer over het programma en de korfbalmodule. Je kunt daar ook al je vragen stellen. De inloop start om 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur en de avond duurt tot 21.00 uur. De locatie is Sportcomplex De Groene Velden in Veenendaal, in de kantine van korfbalvereniging SKF. Het adres is Wageningselaan 1 in Veenendaal.

Meer informatie of vragen?

Als je meer informatie wilt of vragen hebt kun je een mail sturen naar rtc.oost@knkv.net. Als je geen verdere informatie wilt maar al zeker weet dat je wilt deelnemen aan de korfbalmodule dan kun je jezelf hiervoor ook aanmelden door een mail te sturen naar bovenstaand mailadres.

Foto: René van Dam, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

'De perfecte tijd om OldStars walking korfball op te zetten'
Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud
'De perfecte tijd om OldStars walking korfball op te zetten'
Ruim een maand geleden ging ook DOS’46 van start met OldStars walking korfball. Volgens trainer en initiatiefnemer Janco Schiphorst was dit het ideale moment om te starten met dit aanbod voor ouderen. “In deze coronatijd hebben ouderen minder contacten en OldStars walking korfball biedt ouderen de kans om bij te praten met leeftijdsgenoten én gezond […]
Lees meer
Fotospel voor alle Kangoeroe Klups
Korfbalaanbod
Fotospel voor alle Kangoeroe Klups
Het is december en dat betekent dat het weer tijd is voor het Kangoeroe Klup-fotospel! Trainen er bij jouw vereniging enthousiaste kangoeroes die houden van een uitdaging? Laat dit enthousiasme dan zien en maak een leuke, mooie en originele foto en verwerk hierin zo veel mogelijk elementen uit het fotospel. De teams met de opvallendste […]
Lees meer
Talentvolle korfballers aanmelden voor RTC-selecties
Nationale selecties Talentontwikkeling
Talentvolle korfballers aanmelden voor RTC-selecties
Elk jaar krijgen verenigingen de mogelijkheid om talenten aan te melden voor een RTC-programma bij het Regionaal Talenten Centrum. Een RTC biedt talenten in de leeftijdscategorie U15, U17 en U19 een programma om zichzelf verder te ontwikkelen als korfballer. Dit doen ze door naast trainings- en wedstrijdactiviteiten bij hun eigen vereniging een jaarprogramma bij een RTC […]
Lees meer

Topartikelen

Trainers Verenigingsservice
Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?
Arbitrage Bestuurders Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice
Terugblik en terugkijken digitaal korfbalcongres 2022
Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd