Skip to the main content

Korfballen onder schooltijd bij Sporthighschool Veenendaal

Korfbalaanbod Talentontwikkeling

Goed nieuws voor alle middelbare scholieren uit de omgeving van Veenendaal die graag onder schooltijd hun korfbalvaardigheden verder willen ontwikkelen! In september start het KNKV in samenwerking met het Christelijk Lyceum Veenendaal (CLV) een unieke korfbalmodule, waar alle scholieren van dertien tot en met zestien jaar uit de RTC-regio’s De Vallei en Midden Nederland zichzelf voor kunnen aanmelden. Zo kunnen korfballers zichzelf naast reguliere trainingen en wedstrijden bij hun eigen vereniging op korfbalgebied nóg verder ontwikkelen.

Deze korfbalmodule is onderdeel van het CLV Sporthighschoolprogramma en biedt regionale korfballers van verschillende scholen uit de RTC-regio’s De Vallei en Midden Nederland de gelegenheid om zichzelf onder schooltijd op korfbalgebied verder te ontwikkelen. De korfbalmodule is gericht op het ontwikkelen van individuele korfbalvaardigheden. Het niveau van de korfballer maakt niet uit, zowel talenten als toekomstig talenten zijn welkom. Er is plek voor maximaal twaalf dames en twaalf heren.

Wat houdt de korfbalmodule in?

De korfbalmodule wordt verzorgd door high performance korfbalcoaches. Scholieren die de korfbalmodule volgen, volgen twee ochtenden in de week een korfbaltraining. Daarnaast krijgen zij één uur in de week les over het Atletics Skills Model. Ook studiebegeleiding, maatwerkcoaching, begeleiding van een fysiotherapeut en kleding zitten bij de odule inbegrepen. De kosten voor deze module zijn €350,- per jaar.

Hoe gaat het proces?

Als een scholier deelneemt aan de korfbalmodule dan worden in overleg met de middelbare school waar de scholier onderwijs volgt deze trainingen in het schoolprogramma ingepast. De lessen van de Sporthighschool vinden aankomend jaar plaats op Sportcomplex De Groene Velden in Veenendaal, de sporthal van CLV en korfbalvereniging SKF. De korfbalmodule is verenigingsneutraal en dat betekent dat deelnemers ook gewoon blijven trainen en spelen bij hun eigen vereniging.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over de korfbalmodule? Meld jezelf dan aan voor de informatieavond op woensdagavond 8 juni. Die avond vertellen CLV en het KNKV meer over het programma en de korfbalmodule. Je kunt daar ook al je vragen stellen. De inloop start om 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur en de avond duurt tot 21.00 uur. De locatie is Sportcomplex De Groene Velden in Veenendaal, in de kantine van korfbalvereniging SKF. Het adres is Wageningselaan 1 in Veenendaal.

Meer informatie of vragen?

Als je meer informatie wilt of vragen hebt kun je een mail sturen naar rtc.oost@knkv.net. Als je geen verdere informatie wilt maar al zeker weet dat je wilt deelnemen aan de korfbalmodule dan kun je jezelf hiervoor ook aanmelden door een mail te sturen naar bovenstaand mailadres.

Foto: René van Dam, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Dat is ook korfbal met Laura Dijkema en Esther Cordus
Nationale selecties
Dat is ook korfbal met Laura Dijkema en Esther Cordus
Om korfbal in de aanloop naar het WK in Taiwan onder de aandacht te brengen bij sportliefhebbers, zijn we gestart met de campagne ‘Dat is ook korfbal’. Onderdeel van deze campagne zijn de battles die TeamNL Korfbal-spelers en -speelsters aangaan met andere topsporters. In de eerste battle nam Harjan Visscher het op tegen topschaatser Kjeld […]
Lees meer
Vrijdag 17 november: vrouwelijke coaches aan zet!
Trainers
Vrijdag 17 november: vrouwelijke coaches aan zet!
Op vrijdagavond 17 november organiseren we op Papendal een inspirerende en informatieve avond speciaal voor vrouwelijke korfbalcoaches. Deze avond staat in het teken van kennisdeling, netwerken en empowerment. Een geweldige kans om jezelf als korfbalcoach verder te ontwikkelen, je te laten inspireren door succesvolle vrouwen in de sport en te netwerken met gelijkgestemden. Programma 17:30 […]
Lees meer
Week van de Scheidsrechter
Arbitrage
Week van de Scheidsrechter
Van zaterdag 30 september tot en met zondag 8 oktober is de Week van de Scheidsrechter 2023. Hét jaarlijkse moment waarop we met en namens de gezamenlijke sport onze scheidsrechters, juryleden en officials bedanken voor hun inzet.  Ook als KNKV moedigen we korfballers en verenigingen aan om hun scheidsrechters en officials tijdens de Week van […]
Lees meer

Topartikelen

Nationale selecties
Dat is ook korfbal met Laura Dijkema en Esther Cordus
Trainers
Vrijdag 17 november: vrouwelijke coaches aan zet!
Nationale selecties
Ard Korporaal nieuwe bondscoach van TeamNL Korfbal