Skip to the main content

Korfballen onder schooltijd bij Sporthighschool Veenendaal

Korfbalaanbod Talentontwikkeling

Goed nieuws voor alle middelbare scholieren uit de omgeving van Veenendaal die graag onder schooltijd hun korfbalvaardigheden verder willen ontwikkelen! In september start het KNKV in samenwerking met het Christelijk Lyceum Veenendaal (CLV) een unieke korfbalmodule, waar alle scholieren van dertien tot en met zestien jaar uit de RTC-regio’s De Vallei en Midden Nederland zichzelf voor kunnen aanmelden. Zo kunnen korfballers zichzelf naast reguliere trainingen en wedstrijden bij hun eigen vereniging op korfbalgebied nóg verder ontwikkelen.

Deze korfbalmodule is onderdeel van het CLV Sporthighschoolprogramma en biedt regionale korfballers van verschillende scholen uit de RTC-regio’s De Vallei en Midden Nederland de gelegenheid om zichzelf onder schooltijd op korfbalgebied verder te ontwikkelen. De korfbalmodule is gericht op het ontwikkelen van individuele korfbalvaardigheden. Het niveau van de korfballer maakt niet uit, zowel talenten als toekomstig talenten zijn welkom. Er is plek voor maximaal twaalf dames en twaalf heren.

Wat houdt de korfbalmodule in?

De korfbalmodule wordt verzorgd door high performance korfbalcoaches. Scholieren die de korfbalmodule volgen, volgen twee ochtenden in de week een korfbaltraining. Daarnaast krijgen zij één uur in de week les over het Atletics Skills Model. Ook studiebegeleiding, maatwerkcoaching, begeleiding van een fysiotherapeut en kleding zitten bij de odule inbegrepen. De kosten voor deze module zijn €350,- per jaar.

Hoe gaat het proces?

Als een scholier deelneemt aan de korfbalmodule dan worden in overleg met de middelbare school waar de scholier onderwijs volgt deze trainingen in het schoolprogramma ingepast. De lessen van de Sporthighschool vinden aankomend jaar plaats op Sportcomplex De Groene Velden in Veenendaal, de sporthal van CLV en korfbalvereniging SKF. De korfbalmodule is verenigingsneutraal en dat betekent dat deelnemers ook gewoon blijven trainen en spelen bij hun eigen vereniging.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over de korfbalmodule? Meld jezelf dan aan voor de informatieavond op woensdagavond 8 juni. Die avond vertellen CLV en het KNKV meer over het programma en de korfbalmodule. Je kunt daar ook al je vragen stellen. De inloop start om 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur en de avond duurt tot 21.00 uur. De locatie is Sportcomplex De Groene Velden in Veenendaal, in de kantine van korfbalvereniging SKF. Het adres is Wageningselaan 1 in Veenendaal.

Meer informatie of vragen?

Als je meer informatie wilt of vragen hebt kun je een mail sturen naar rtc.oost@knkv.net. Als je geen verdere informatie wilt maar al zeker weet dat je wilt deelnemen aan de korfbalmodule dan kun je jezelf hiervoor ook aanmelden door een mail te sturen naar bovenstaand mailadres.

Foto: René van Dam, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Fortuna/Delta Logistiek en KNKV hosten eerste Champions Leaguefinale
KNKV Organisatie Korfbalaanbod
Fortuna/Delta Logistiek en KNKV hosten eerste Champions Leaguefinale
In het weekend van 10 en 11 februari vindt de eerste IKF Korfbal Champions Leaguefinale plaats. Nederland is het organiserende land en wij hebben samen met Fortuna/Delta Logistiek de handen ineen geslagen om deze eerste editie van de IKF Champions League Finals te organiseren. De IKF Champions League is een nieuw concept en vervangt de […]
Lees meer
Word jij de nieuwe aanwinst van onze eventcrew?
Vrijwilligers
Word jij de nieuwe aanwinst van onze eventcrew?
Lijkt het jou leuk om samen met een enthousiast team van vrijwilligers mee te helpen bij diverse evenementen, zoals de Korfbal Challenge en de Kenonz Korfbal Leaguefinale? Dan is dit je kans! Wij zoeken namelijk uitbreiding voor onze eventcrew. Het is niet alleen ontzettend gezellig en heel leuk om lid te zijn van onze eventcrew, […]
Lees meer
Geschiedenis van korfbal in het Leids Jaarboek 2022
Geschiedenis van korfbal in het Leids Jaarboek 2022
In het historisch tijdschrift Leids Jaarboek 2022 is een artikel geplaatst over de geschiedenis van korfbal. Hier wordt beschreven hoe de eerste aanrakingen met de Olympische Spelen verliepen. Korfballers uit met name Amsterdam en Leiden maakten op de Spelen van 1920 in Antwerpen zoveel enthousiasme los, dat de Belgen ook aan het korfbal begonnen. Je […]
Lees meer

Topartikelen

KNKV Organisatie Korfbalaanbod
Fortuna/Delta Logistiek en KNKV hosten eerste Champions Leaguefinale
Vrijwilligers
Word jij de nieuwe aanwinst van onze eventcrew?
Korfbalaanbod Nationale selecties Talentontwikkeling
Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart