Skip to the main content

W.S.K.V. Debalderin

Débaldérin is de Wageningse studentenkorfbalvereninging en is opgericht in 1973. Daarmee is Débaldérin de oudste studentenkorfbalvereniging van Nederland en daar zijn we trots op! Studentenkorfbalverenigingen zijn niet te vergelijken met de gewone korfbalverenigingen; er wordt natuurlijk wel serieus gekorfbald, maar daarnaast staat het hebben van plezier voorop.

Toernooien

Lid worden bij Débaldérin staat niet alleen in het teken van het korfballen zelf, minstens zo belangrijk zijn de activiteiten die bij Débaldérin plaatsvinden. Zo organiseert elke studentenkorfbalverening jaarlijks een toernooi waar op zaterdagavond gefeest wordt en op zondag gekorfbald. In november organiseren wij ons eigen toernooi, de Veluwecup, wat elk jaar weer een groot feest is.

Midweek-team en activiteiten

Débaldérin heeft op dit moment een midweek- en een weekendteam dat competitie spelen. De samenstelling van het midweekteam kan verschillen per week, omdat er regelmatig studenten in Wageningen stage lopen of juist afstuderen. Het weekendteam staat vast voor het gehele jaar, en heeft naast de ‘normale’ dinsdag training ook een training op donderdag om als team te groeien. Studenten studeren af of gaan naar het buitenland, gelukkig komen er elk jaar ook weer kersverse eerstejaars bij om onze vereniging te versterken en deel te nemen aan allerlei andere activiteiten die door de commissies van Débaldérin georganiseerd worden. Zo gaan we bijvoorbeeld elk jaar op Débaldérinweekend, organiseren we ‘het koppelschieten evenement’ en gezellige borrels en vele andere activiteiten die je studentenleven in Wageningen kleur geven?

Korfballen tijdens je studententijd?

Heb jij altijd al gekorfbald en lijkt het je leuk om ook tijdens je studententijd te korfballen? Of wil je in het weekend liever bij je eigen vereniging blijven spelen, maar doordeweeks wel lekker trainen? Kom dan langs tijdens de AID, de introductieweek in Wageningen, of op één van de trainingen. We trainen op de dinsdagen en de trainingen staan onder begeleiding van een zeer enthousiaste trainer! Voor meer informatie kun je natuurlijk ook altijd op onze website kijken, www.debalderin.wur.nl,of een mailtje sturen naar st.debalderin@wur.nl!