Skip to the main content

U.S.K.V. Hebbes

Prestatiegericht korfballen én gezelligheid? Word lid bij U.S.K.V. Hebbes! U.S.K.V. Hebbes is de enige echte studentenkorfbalvereniging van Utrecht, waarbij zowel prestatiegericht korfballen als gezelligheid voorop staan. In de afgelopen jaren is U.S.K.V. Hebbes uitgegroeid tot een vereniging van ongeveer 60 leden. Zowel door trainingsleden als competitieleden wordt er fanatiek gekorfbald, waarbij ook gezelligheid niet wordt vergeten!

Geschiedenis

Op 16 april 1986 verenigt een groep enthousiaste studerende korfballers zich onder de vlag van de Utrechtse burgervereniging HKC. Op dat moment nog onder de noemer USKF (Utrechtse Studenten Korfbal Federatie), maar de studenten wilden meer! In 1989 was het zover: voor het eerst nam U.S.K.V. Hebbes (Utrechtse Studentenkorfbalvereniging “Haal Een Bal Beweeg En Schiet”) geheel zelfstandig deel aan de competitie van het KNKV. In de jaren die daarop volgden heeft de vereniging zich ontwikkeld tot een actieve studentenkorfbalvereniging met trainingsleden, competitieleden en toernooileden.

Spelen en trainen

Er zijn bij U.S.K.V. Hebbes een aantal mogelijkheden om je sportieve ei kwijt te kunnen. Er kan gespeeld worden in een van de zaterdagteams die meedoen aan de reguliere competitie van het KNKV, maar er is ook een midweekteam dat op doordeweekse avonden haar wedstrijden speelt. Als je je eigen vereniging nog niet helemaal wilt verlaten, maar wel doordeweeks een balletje wilt gooien in Utrecht, dan hebben we ook daar een oplossing voor. Het is bij U.S.K.V. Hebbes mogelijk om als trainingslid deel te nemen aan de trainingen en al dan niet in het weekend bij je eigen vereniging wedstrijden te spelen. De trainingen zijn voor alle leden op maandag- en woensdagavond.

Feesten en partijen

Naast sportiviteit is er ook genoeg ruimte voor gezelligheid. U.S.K.V. Hebbes is een hechte vereniging waarbij iedereen welkom is en leden snel worden opgenomen. Er worden veel leuke activiteiten georganiseerd door één van de commissies, zoals bijvoorbeeld door de Feestcommissie. Zij organiseren onder andere het jaarlijkse kerstdiner, het weekendje weg en het “Leer-Alle-Nieuwe-Hebbes-Leden-Kennen-Etentje”.

Bovendien trekt U.S.K.V. Hebbes eens per maand het land in om aan studentenkorfbaltoernooien deel te nemen. Dit toernooi betekent een weekend vol gezelligheid waarbij het weekend op zaterdagavond ingeluid wordt met een groot feest om vervolgens na een korte nacht op zondagochtend weer op het veld te verschijnen voor het spelen van een toernooi. Natuurlijk organiseren we zelf het leukste toernooi van allemaal. Eind januari/begin februari staat er een grandioos weekend geheel in het teken van de Domcup in Utrecht! Sinds 2019 is het ook mogelijk om toernooilid te worden. Met het toernooilidmaatschap is het voor een klein bedrag per jaar mogelijk om mee te gaan met de toernooien en mee te profiteren van de gezelligheid, zonder te trainen of competitie te spelen.

Geïnteresseerd?

Lijkt het je wat om een keer sfeer te komen proeven bij U.S.K.V. Hebbes? Je bent van harte welkom om een keer mee te komen trainen of de sfeer te proeven! Ook zijn we tijdens de Utrechtse introductieweek, de UIT, te vinden op de Sportmarkt. Nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer informatie op de website (www.uskvhebbes.nl) of stuur een mailtje naar promotie@uskvhebbes.nl en kom gezellig langs!