Skip to the main content

SKV Amsterdam

S.K.V. Amsterdam is dé studentenkorfbalvereniging van Amsterdam. Als studerende korfballer mag een lidmaatschap van S.K.V. Amsterdam eigenlijk niet ontbreken tijdens je studententijd; zowel op sportief als op sociaal vlak! Naast deelname aan competitie, trainingen en studententoernooien is er een breed programma aan feestjes, borrels en andere activiteiten. Ook wordt er bijna ieder jaar een gezamenlijke reis gemaakt. Lid worden? Train drie keer gratis mee of kom langs op één van onze maandelijkse borrels. Dit kan het hele seizoen door! Meer informatie? Kijk op onze website: www.skvamsterdam.nl of mail naar assessorpr@skvamsterdam.nl.

Geschiedenis

Studentenkorfbalvereniging Amsterdam is op 13 juni 2002 door een kleine vriendengroep opgericht. De vereniging is daarna uitgegroeid tot een vereniging met ongeveer 60 enthousiaste leden. De leden komen voornamelijk van de Universiteit van Amsterdam (UvA), de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

Spelen, trainen & toernooien

S.K.V. Amsterdam heeft eigen competitieteams die zowel in de zaal, als op het veld uitkomen (district Noord-West). Deze leden spelen dus naast een of twee trainingen per week een wedstrijd. Deze wedstrijden zijn of op doordeweeks samen met het midweekteam of op de zaterdag met het competitieteam. Naast de spelende leden zijn er ook vele trainingsleden. Deze leden trainen doordeweeks bij S.K.V. Amsterdam en kunnen, als zij dat willen, in het weekend wedstrijden bij hun eigen club blijven spelen. De trainingsleden worden iedere dinsdag of woensdag getraind door een andere trainer, wat zorgt voor hele leuke en afwisselende trainingen.

Ook worden er korfbalclinics verzorgd. Als laatste zijn er toernooileden en verenigingsleden, die vooral voor de gezelligheid of de studententoernooien lid worden. Elk jaar organiseren namelijk alle studentenkorfbalverenigingen een eigen toernooi voor de andere S.K.V.’s. Eerst wordt er een goed feestje gevierd waarna er de volgende dag gestreden wordt om de prijzen op het korfbalveld. Elk jaar in mei/juni organiseert S.K.V. Amsterdam haar eigen toernooi: de IJcup.

Borrels, feestjes & activiteiten

Naast deelname aan competitie, trainingen en toernooien is er een breed programma aan feestjes, borrels en andere activiteiten. S.K.V. Amsterdam borrelt iedere eerste donderdag van de maand in een leuke kroeg in het Amsterdamse centrum. Verder worden er het hele jaar door leuke activiteiten georganiseerd, van schaatsen, poolen en feesten tot een groot gala, een pubquiz en natuurlijk een weekendje weg!

Naast korfbal is dus ook de gezelligheid niet te missen binnen S.K.V. Amsterdam! Het is deze sfeer die er oor zorgt dat veel leden van S.K.V. Amsterdam naast slechts lid van dezelfde vereniging, ook vrienden voor het leven worden. Ook is er veel ruimte om jezelf op ander gebied te ontplooien. Door onderdeel uit te maken van een van onze commissies of het kiezen voor een bestuursjaar, kan een lidmaatschap van S.K.V. Amsterdam bovendien heel nuttig en leerzaam voor je zijn! Dit alles zorgt ervoor dat S.K.V. Amsterdam eigenlijk niet zou mogen ontbreken tijdens je studententijd in Amsterdam!

Meedoen?

Lijkt het je wat om de sfeer te proeven bij dé studentenkorfbalvereniging van onze hoofdstad? Train dan een keertje mee of kom langs op een van onze borrels! Dit kan het hele korfbalseizoen door. Meer informatie vind je op onze website: www.skvamsterdam.nl, op Facebook of mail even naar: assessorpr@skvamsterdam.nl.