Skip to the main content

Sessies trainersbegeleiding: opzetten, implementeren én borgen

Trainers

Wil je een goede en concrete basis om aan de slag te gaan met het begeleiden van trainers? Kom dan naar een thema-avond over trainersbegeleiding. De thema-avond bestaat uit een theoriesessie voor technische commissieleden en bestuurders en uit een praktijksessie voor trainersbegeleiders en trainers. “Door met een commissielid of bestuurder aanwezig te zijn bij de ene sessie en met een trainersbegeleider of trainer bij de andere sessie, kun je na deze avond direct aan de slag met trainersbegeleiding én borg je trainersbegeleiding voor op de lange termijn”, aldus Pleun van Doornik van Team Opleidingen.

De aankomende periode vinden er drie thema-avonden plaats op diverse locaties in het land. De thema-avonden starten gezamenlijk met algemene informatie over trainersbegeleiding. Hierna gaan de deelnemers naar de theorie- of praktijksessie. Tijdens de theoriesessie vertellen Tineke Bosch en Pleun van Doornik van Team Opleidingen hoe je trainersbegeleiding kunt opzetten en implementeren. Tijdens de praktijksessie leren deelnemers aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe ze trainers kunnen begeleiden. Hierbij staan de vier basisinzichten van trainerschap centraal.

Direct aan de slag én borging

Als technische commissieleden en bestuurders tijdens de theoriesessie handvatten krijgen om aan de slag te gaan met een plan voor trainersbegeleiding, krijgen trainersbegeleiders en trainers tijdens de praktijksessie tips om direct toe te passen tijdens het begeleiden van trainers. De combinatie van theorie en praktijk zorgt ervoor dat je direct aan de slag kunt met trainersbegeleiding en dat je tegelijkertijd de borging voor de lange termijn verzorgt.

Data, locaties en aanmelden

De drie thema-avonden vinden plaats op woensdagen. De eerste avond vindt plaats op 29 september bij SDO in Veldhoven, de tweede avond op 6 oktober bij Valto in De Lier en de derde avond op 13 oktober bij SCO in Oldeholtpade. Je kunt je aanmelden voor de theoriesessie, de praktijksessie of voor beide sessies via dit formulier. Meer informatie over de thema-avonden vind je hier.

Trainingen en wedstrijden van TeamNL Korfbal

De dag voorafgaand aan de thema-avonden speelt TeamNL Korfbal een wedstrijden op dezelfde locaties als waar sessies plaatsvinden. Op twee locaties is er op de middag van de sessies een open training van TeamNL Korfbal, waarbij iedereen welkom is. Meer informatie over de wedstrijden voorafgaand aan de sessies vind je op korfbal.nl.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Webinar technisch beleid
Trainers
Webinar technisch beleid
Maandag 8 juni organiseert het KNKV een webinar over technisch beleid. Team Opleidingen gaat in gesprek met bondscoach Wim Scholtmeijer en mastercoach Jan-Sjouke van den Bos.
Lees meer
Theoriesessies: trainersbegeleiding opzetten en implementeren
Bestuurders Trainers
Theoriesessies: trainersbegeleiding opzetten en implementeren
Hoe zet je trainersbegeleiding op, hoe implementeer je dit en hoe zorg je dat trainersbegeleiding een succes wordt? Speciaal voor bestuurders en technische commissies organiseert het KNKV de aankomende weken theoriesessies over trainersbegeleiding. Tijdens deze sessies komen de vier belangrijkste pijlers van trainersbegeleiding aan bod. Heb je behoefte aan een persoonlijk plan waarmee je kunt […]
Lees meer
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd
In 2020 heeft het KNKV een subsidieaanvraag gedaan bij de Europese Unie voor het  project ‘Korfball coaching: The creation of a lever 3 course. Het zogenoemde Erasmus+ programma. Vorige week is als resultaat binnen het project het boek ‘The Art of Korfball coaching’ gepubliceerd.
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt