Skip to the main content

RvW 3.25 BB opnieuw vaststellen wedstrijden top- en wedstrijdkorfbal

Het Bondsbestuur heeft in zijn vergadering van 6 juli 2023 het navolgende besluit genomen ten aanzien van het opnieuw vaststellen van wedstrijden in het top- en wedstrijdkorfbal zoals genoemd in artikel 10 van het Reglement van Wedstrijden.

Algemeen

Wedstrijden worden altijd ingepland voor de laatste speelronde in de betreffende poule.

Zaalcompetitie

  1. Bij het opnieuw vaststellen van een wedstrijd die niet is gespeeld zoals bedoeld in artikel 46 lid 1 onder a t/m d van het Reglement van Wedstrijden is de thuisspelende vereniging verantwoordelijk voor het opnieuw vaststellen van de wedstrijd.
  2. Deze wedstrijd kan éénzijdig vastgesteld worden in één van de inhaalweekenden zoals gedefinieerd in het competitieschema, indien beide teams geen geplande wedstrijd hebben.
  3. Een wedstrijd mag op een midweeks moment vastgesteld worden, mits beide teams akkoord hebben gegeven aan de competitiemedewerker van het KNKV.
  4. Indien er geen inhaalweekenden meer beschikbaar zijn, kan de thuisvereniging eenzijdig de nieuwe datum/tijd/locatie vaststellen.
  5. Nadat een wedstrijd opnieuw is vastgesteld door het KNKV kan er niet meer uitgeweken worden naar een ander inhaalweekeinde.

Veldcompetitie

De competitiemedewerker van het KNKV stelt wedstrijden te allen tijde vast in het eerstvolgende inhaalweekeinde. Indien er geen inhaalweekeinden meer beschikbaar zijn, wordt de wedstrijd vastgesteld op een midweekse avond in de daaropvolgende week ten opzichte van de eerder vastgestelde speeldatum.

Dit besluit treedt in werking op 7 juli 2023.