Korfballers leren korfballen door het korfbalspel te spelen. Ben jij een trainer die zich wil ontwikkelen en ben je nieuwsgierig hoe jij spelers het beste kan trainen of coachen? Schrijf je dan in voor de deze opleiding. De basis van de opleiding zijn de onderwerpen Training geven, Coachen, Korfbalkennis, Sportklimaat en Persoonlijke groei.

Tijdens de opleiding wordt aandacht besteed aan de korfbalacties, de didactiek en de kernkwaliteiten van de trainer. Je maakt een ontwikkelplan en wordt begeleid door je praktijkbegeleider en docent. Er wordt gewerkt met oefengroepen, beeldmateriaal en er is ruimte voor het geven van feedback aan medecursisten. Alle opdrachten voer je uit binnen je eigen praktijkomgeving, het team wat jij traint. Als deelnemer van de KT2 krijg je tijdens de opleiding toegang tot de omgeving van Spelenderwijs Verbeteren. Hierin kun je oefenstof zoeken die past bij jouw groep. Alle opdrachten werk je uit binnen Team TV.

De opleiding bestaat uit vier fases:

Lesmateriaal
  • Boek: Korfbal spelen is Korfbal leren (Lof & Vlietstra);
  • Gebruik Spelenderwijs Verbeteren en Team TV.
  • De cursist krijgt een jaar lang de beschikking over de applicatie van Spelenderwijs Verbeteren. Deze applicatie kan de trainers ondersteunen tijdens de opleiding om te komen tot nieuwe inzichten. Er worden praktische voorbeelden gegeven die aansluiten op de visie van het KNKV over de korfbalbedoelingen.
Opleidingsduur

Tijdens het ontwikkeltraject bezoekt de cursist drie praktijkbijeenkomsten. (fases 1 t/m 3). Daarna rond de cursist dit traject af (fase 4).

Tussen iedere bijeenkomst zit minimaal zes weken. In de tussenliggende periode ga je de opgedane kennis in praktijk brengen binnen je (eigen) team. Dit doe je onder begeleiding van een (zelf gekozen) praktijkbegeleider. Meer informatie over de praktijkbegeleider vind je hier. De handleiding voor de praktijkbegeleider vind je hier.

Start en toelating

Om een cursus te kunnen starten is het minimale aantal cursisten acht (maximaal 12). De cursus vind plaats bij de vereniging. Lees hier de richtlijnen waaraan je als vereniging moet voldoen. Deelnemers kunnen starten als ze minimaal 16 jaar zijn, ze zelfstandig of als assistent een team trainen (breedte- of wedstrijdkorfbal), ze een praktijkbegeleider hebben, ze in het bezit zijn van een geldige VOG welke geregistreerd is in Sportlink Club en lid zijn van het KNKV. Ook is het in bezit zijn (of behalen tijdens de opleiding) van het spelregelenbewijs een verplichting.

Het examen (PvB) bestaat uit de beoordeling door de docent van alle opdrachten. Wanneer al deze opdrachten als voldoende worden beoordeeld, en ontvangt het certificaat Korfbaltrainer 2. Dit certificaat geeft recht de opleiding Korfbaltrainer 3 (KT3) te volgen.

Toetsing

Een kandidaat ontvangt het diploma Korfbaltrainer 2 als de onderstaande twee PVB’s volgens de richtlijnen en de norm voor slagen zijn afgelegd:

Het Toetsplan KT2 vind je hier.

Kosten

Voor de KT2-opleiding is een financiële ondersteuning vanuit het lokale Sportakkoord mogelijk. Neem vooraf contact op met een verenigingsondersteuner vanuit de gemeente of het KNKV.

Kosten

€62,50

Automatische herkansing

Nee

Locaties

Oerterp - Ureterp
SCO/European Aerosols - Oldeholtpade
Thrianta - Hoogeveen
Wêz Handich - Rottevalle
Avanti/Post Makelaardij - Pijnacker
Weidevogels - Bleiswijk
DES (D) - Delft
KIOS (N) - Nieuw Vennep
Helios - Castricum
Die Haghe - Den Haag
KVS/Groeneveld Keukens - Scheveningen
Devinco - Deventer
Reehorst '45 - Ede
Juventa - Hardenberg
Synergo - Utrecht
Victum - Houten
ODIK/JansenvdGrift - Barneveld
Het Bosch - Lexmond
NIO - Rotterdam
DeetosSnel - Dordrecht
Nieuwerkerk - Nieuwerkerk ad IJssel
Prinses Irene - Nistelrode
De Peelkorf - Ysselsteyn
KVC - Hoogeloon
Oranje Wit (D) - Dordrecht
DKB - Best
Zwart Wit - Delden
Oost Arnhem - Arnhem
ACKC - Almkerk
Apollo - Heerhugowaard
Scheldevogels - Bergen op Zoom
Centrum - De Krim
Oranje Wit (D) 2 - Dordrecht
ADO - 's Gravendeel
DOS-WK - Enschede
Korbis - Waddinxveen
WION - Rotterdam
Wageningen - Wageningen
KVC - Hapert
HKC - Hengelo
Test-niet-gebruiken
Aanmelden