Definitief zaalprogramma gepubliceerd

Het programma voor de zaalcompetitie is definitief en vanuit Sportlink naar de wedstrijdsecretariaten van de verenigingen verstuurd. Het programma is ook in te zien via de app ‘KNKV Wedstrijdzaken’, de website en Sportlink Club.

De actuele indelingen staan hier. Het proces rondom het competitieprogramma is in augustus en september toegelicht tijdens de competitie-informatieavonden. De planning vind je standaard op KNKV.nl.

Toelichting
Het KNKV heeft één van de grootste competities van Nederland. Om al die duizenden wedstrijden in goede banen te leiden is een grote inzet van verenigingen en het bondsbureau nodig. Samen maken we een sterke competitie waar we trots op mogen zijn. Op het veld is komen tot een goede competitie een stuk makkelijker dan in de zaal. Bij veldkorfbal hebben we de beschikking over eigen accommodaties en vaak meerdere velden per vereniging. In de zaal delen we één sporthal met vele andere gebruikers. Om dan tot een goede indeling te komen waarbij ook nog eens de poules op sterkte zijn ingedeeld is een gigantische klus.

Wedstrijdkorfbal is eigenlijk het topje van onze piramide. In het breedtekorfbal is geen promotie- en degradatieregel en hier gebruiken we de resultaten van de eerste drie ronde veldkorfbal om tot goede indelingen te komen. Hierdoor slagen we er in om eind oktober met een conceptschema te komen. Dat conceptschema wordt vrij gegeven in Sportlink Club, zodat het verenigingskader inzage heeft, maar verder niet openbaar gemaakt. In de tien dagen daarna hebben de clubs de mogelijkheid om de thuiswedstrijden op de ideale volgorde te plaatsen.

Gevolg van alles is dat we ruim twee weken voor aanvang van de competitie met een formeel programma naar buiten komen. Een programma waarin heel veel wensen van de verenigingen zijn verwerkt en dat tot de één van de beste competities van Nederland leidt.

Vragen?
Neem contact op met het wedstrijdsecretariaat van je vereniging. Team Competitie van het KNKV is voor vragen vanuit het verenigingskader bereikbaar via competitie@knkv.nl.

Omdat de wensen van verenigingen kunnen verschillen met die van hun individuele leden (en hun omgeving), kan Team Competitie niet inhoudelijk ingaan op specifieke vragen van individuele leden. Om die reden verwijst Team Competitie individuele leden door naar het wedstrijdsecretariaat van hun vereniging.

De veelgestelde algemene competitievragen en -antwoorden vind je hier.

Datum: 6 november 2019 uur

Competitie