Skip to the main content

M.S.K.V. De Hippo’s

Ook in het mooie zonnige en warme zuiden kun je komen korfballen bij een studentenkorfbalvereniging: ‘De Hippo’s’! De thuishaven van de Hippo’s is Maastricht, de stad met de gezelligste terrassen en hoogste cafédichtheid, wat wil je nog meer? We hebben alles wat een echte student nodig heeft: een uitgebalanceerde mix van sportiviteit en gezelligheid, sportdrank en sterke drank, en inspanning en ontspanning!

Geshiedenis

De Maastrichtse Studentenkorfbalvereniging werd op 10 november 1990 opgericht door een groep enthousiaste korfballers die naast een fanatieke wedstrijd ook graag een biertje dronken. De Hippo’s spelen gemengd korfbal. Er wordt één keer in de week getraind met onze trainer Dennis. De trainingen zijn afwisselend en er wordt gefocust op techniek, maar ook op tactiek. De trainingen zijn geschikt voor elk niveau, van beginner tot prof! Alles wat we leren tijdens de trainingen wordt in de praktijk gebracht tijdens oefenwedstrijden en studententoernooien.

Activiteiten

Naast de trainingen wordt iedere maand een activiteit georganiseerd door onze hooggewaardeerde activiteitencommissie de Hipperactief. Zo zijn er de jaarlijks terugkomende activiteiten zoals de beruchte en beroemde Hippo-weekenden, het laser gamen in de grotten van Valkenburg of misschien vind je wel je nieuwe liefde tijdens de ‘Walking Or Cycling Blind Date Meal’. Samen met de andere studentensportverenigingen van Maastricht organiseren we daarnaast ook integratieactiviteiten om onze sportende medestudenten beter te leren kennen. Uiteraard hebben we ook, zoals het een goede Maastrichtse Bourgondiër betaamd, ook een geliefd stamcafé: Café Cocotte. Hier zijn we dan ook vaak te vinden voor spontane borrels, na een training of gewoon omdat het kan. Neem gerust een kijkje op de website: http://cafecocotte.nl/.

Toernooien

De Hippo’s doen natuurlijk ook mee aan de studentenkorfbaltoernooien. Weekenden gevuld met korfbal op zondag voorafgegaan door een groot feest op zaterdagavond. Bijna iedere studentenstad in Nederland heeft zijn eigen toernooi. Ons eigen toernooi, de Hippocup, is uiteraard het hoogtepunt van het jaar! De Hippo’s zijn vaste bezoekers van de toernooien en zijn altijd zeer fanatiek bij het punten scoren voor de zogenaamde barometer! Resultaat mag er ook zeker zijn, want in het jaar 2016-2017 mochten De Hippo’s zich de leukste studentenkorfbalvereniging van Nederland noemen!

Interesse?

Heb jij altijd al gekorfbald en lijkt het je leuk om ook tijdens je studententijd te korfballen? Of wil je in het weekend liever bij je eigen vereniging blijven spelen, maar doordeweeks wel lekker trainen? Of heb je nog nooit gekorfbald en zou je het willen leren? MSKV de Hippo’s een vereniging voor iedereen! Kom dan langs tijdens de INKOM, de studentenintroductieweek in Maastricht, of op één van de open trainingen. Voor meer informatie kun je natuurlijk ook altijd op de website kijken of een mailtje sturen naar mskvdehippos@hotmail.com.