Skip to the main content

Laatste gratis begeleidingstrajecten voor verduurzaming

Accommodatie

Wil jouw vereniging de accommodatie gaan verduurzamen door aan de slag te gaan met ventilatie, verwarming, LED verlichting, isolatie of zonnepanelen en kun je hier ondersteuning bij gebruiken? KNKV-partner SportStroom begeleidt verenigingen bij het gehele traject van energiebesparing. Voor dit jaar zijn er nog maar een paar gratis begeleidingstrajecten beschikbaar bij SportStroom.

Vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is er subsidiegeld beschikbaar gesteld om sportverenigingen te helpen bij het verduurzamen van de accommodatie. De uitvoering wordt onder andere gedaan door SportStroom. Voor de gratis trajecten die jaarlijks beschikbaar zijn, geldt op is op. Als je dit jaar aan de slag wil gaan met verduurzaming dan is het slim om snel aan te melden.

De inhoud van het begeleidingstraject

Het traject begint met een energiescan waarbij een bouwkundige in kaart brengt waar energiebesparing gerealiseerd kan worden. Deze scan is de basis voor een plan van aanpak. De energiescan en het plan van aanpak worden gevolgd door begeleiding bij het aanvragen en beoordelen van offertes, het maken van keuzes, de financiering van investeringen en begeleiding bij het aanvragen van subsidies. Meer over het traject vind je hier. Meer over duurzaamheid vind je hier.

Gerelateerde artikelen

Per 1 juli: accommodaties open en wedstrijden mogelijk
Accommodatie
Per 1 juli: accommodaties open en wedstrijden mogelijk
Goed nieuws uit Den Haag. Per 1 juli mogen de sportaccommodaties en -kantines weer open. Ook hoeven korfballers van 19 jaar en ouder per 1 juli tijdens het korfballen geen afstand meer van elkaar te houden en zijn wedstrijden weer mogelijk.
Lees meer
Verduurzaming: terugblik webinarserie en gratis begeleidingstraject
Accommodatie
Verduurzaming: terugblik webinarserie en gratis begeleidingstraject
Door het verduurzamen van je accommodatie kun je structureel gaan besparen op vaste lasten. Om verenigingen te informeren over de verduurzamings- en ondersteuningsmogelijkheden vonden er de afgelopen periode drie webinars plaats over het verduurzamingstraject, de mogelijkheden voor begeleiding, de financiering, zonnepanelen, ledverlichting, isoleren, ventileren en verwarmen. Als je nu aan de slag wilt met verduurzaming […]
Lees meer
VIDEO: op naar het nieuwe seizoen
Accommodatie Competitie
VIDEO: op naar het nieuwe seizoen
In de video blikt Gert-Jan Kraaijeveld, manager Korfbalparticipatie, vooruit op de competitie. Ook laat ckc Maassluis zien welke maatregelen het heeft getroffen om sporters en supporters zo goed mogelijk te kunnen ontvangen.
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt