Skip to the main content

Korfbal League CV en Eyecons bekrachtigen samenwerking

Partners

Ook de komende vijf jaar zijn alle Korfbal Leagueduels live te zien via het online korfbalplatform Eyecons. Woensdagavond hebben de Korfbal League CV en Eyecons de reeds lopende samenwerking officieel bekrachtigd.

Na een pilot in het seizoen 2013/2014 loopt de korfbalsport voorop in het op kwalitatief hoogwaardige wijze live streamen van wedstrijden. Binnen de Korfbal League werken de livestreamcrews zowel onderling als met het KNKV uitstekend samen en dit heeft in de laatste jaren gezorgd voor steeds meer zichtbaarheid, uniformiteit en kwaliteit.

Met ingang van het Korfbal Leagueseizoen 2020/2021 worden de Korfbal Leagueduels live uitgezonden op Eyecons.com. Deze samenwerking, waarin flink is doorontwikkeld en geprofessionaliseerd, is door beide partijen als zeer prettig ervaren. Bij het formeel bekrachtigen hiervan spreken de Korfbal League CV en Eyecons uit de kwaliteit en beleving naar een nóg hoger niveau te willen tillen.

‘Samenwerking geeft boost’

Iwan van den Berg, voorzitter van de Korfbal League CV: “Wat begon met het enthousiasme van de livestreamcrews en waar de verschillende verenigingen elkaar naar steeds professioneler uitzendingen stimuleerden, heeft de afgelopen jaren geleid tot een steeds betere samenwerking tussen de Korfbal Leagueverenigingen onderling. Samen met het KNKV willen we onze competitie naar een hoger plan tillen. De samenwerking met Eyecons blijkt ons daar een boost bij te geven. Ik kijk uit naar wat we de komende jaren samen voor onze mooie sport en onze fans gaan bereiken.”

Karl Breukink, managing director Eyecons: “De korfbalcontent is al een jaar een verrijking op het Eyecons-platform. De samenwerking is zeer prettig en constructief en wij zijn dan ook erg verheugd met deze langdurige en duurzame samenwerking.”

Over de Korfbal League (CV)

De Korfbal League is de best bezochte zaalcompetitie van Nederland en blijft ook online aan populariteit winnen. De 76 duels in het Korfbal Leagueseizoen 2020/2021 scoorden circa 19 miljoen kijkminuten – exclusief samenvattingen – op Eyecons.

In de dit jaar opgerichte Korfbal League CV hebben de twaalf Korfbal Leagueverenigingen én het KNKV hun commerciële rechten en beeldrechten gebundeld. Dat de sportbond ook participeert in een dergelijke coöperatieve vereniging is uniek in de sport. Het bestuur van de Korfbal League CV wordt gevormd door Corrie Noom (voorzitter KZ/Thermo4U), Iwan van den Berg (voorzitter DVO/Accountor) en Irene van Rijsewijk (voorzitter KNKV).

Over Eyecons

Om sporten meer zichtbaarheid te geven, een grotere fanbase op te bouwen en daardoor aantrekkelijker te worden voor de partners van de sport is Eyecons in het leven geroepen door sportproducent Southfields en sportmarketingbureau House of Sports.

Het uitgangspunt van Eyecons is dat de sportrechten van de sport blijven. Dit vormt de basis waarin Eyecons in nauwe samenwerking met de sportbonden een zo breed en toegankelijke contentdistributie verzorgt via Eyecons.com haar platformtechniek. Alle sportcontent is hierdoor ook te bekijken op de individuele sportwebsites zoals hockey.nl, volleybal.nl, of eredivisie-zaalvoetbal.nl.

Via Eyecons.com is naast de live wedstrijden van diverse sporten ook andere sportcontent beschikbaar. Het videoplatform biedt de sportclubs, die zelf de sportcontent produceren, een online ecosysteem met veel verschillende functionaliteiten. Door middels sportvideocontent een verbinding met de fans te creëren ontstaan er geldstromen voor de sport.

Foto: Edwin Sonneveld, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Voorkom korfbalblessures met Herzog compressiekousen
(Sport) Medische zaken Partners
Voorkom korfbalblessures met Herzog compressiekousen
Herzog Medical ondersteunt het KNKV en de nationale selecties al sinds 2008 met compressieproducten. Bij Herzog weten ze dat korfballers veelal te maken krijgen met dezelfde blessures: vaak aan de kuiten, scheenbenen en achillespezen. Deze klachten worden veroorzaakt door springen, abrupt afremmen en snel wenden en keren. Met de compressiekousen van Herzog kunnen spelers typische […]
Lees meer
In memoriam: Klaartje Hofstede-Arends
Vrijwilligers
In memoriam: Klaartje Hofstede-Arends
Ons heeft het verdrietige bericht bereikt dat Klaartje Hofstede-Arends op 80-jarige leeftijd is overleden. Ze was in het verleden actief als bestuurder van het KNKV-district Oost en werd benoemd tot Lid van Verdienste voor haar inzet en betrokkenheid. Ook voor haar vereniging NKC ’51, waar ze erelid was, heeft ze veel betekend. Wij zijn dankbaar […]
Lees meer
Bijeenkomsten over Competitie 2.0 en de Rompregeling Arbitrage
Competitie
Bijeenkomsten over Competitie 2.0 en de Rompregeling Arbitrage
De afgelopen periode hebben we hard gewerkt aan Competitie 2.0. We hebben de reglementen en bestuursbesluiten op een eenvoudigere manier herschreven, samengevoegd en waar nodig aangepast. Ook hebben we veel gesprekken gevoerd met Sportlink over de gewenste veranderingen. Automatisering en gebruiksvriendelijkheid zijn daarbij belangrijke onderwerpen. Inmiddels is Sportlink Club ingevoerd en wordt er achter de […]
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Bijeenkomsten over Competitie 2.0 en de Rompregeling Arbitrage
Best practice
Laat je inspireren door het nieuwe KNKV Magazine!
KNKV Organisatie
Wijzigingen in de organisatiestructuur van het KNKV