Skip to the main content

KNKV zet zich in voor kinderen met een spierziekte

Partners

Het KNKV gaat samenwerken met Spieren voor Spieren met als doel om spierziekten bij kinderen te verslaan. Gezicht van de samenwerking is Daan Preuninger, speler van TeamNL Korfbal en Fortuna/Delta Logistiek. Hij wordt bijgestaan door kind-ambassadeur Danique van der Linden, die ondanks haar spierziekte met veel plezier korfbalt – en training geeft – bij PSV/lifovragen.nl.

Er lijden ongeveer 200.000 mensen in Nederland aan een spierziekte, waaronder 20.000 kinderen. Er zijn meer dan 600 verschillende soorten spierziekten, waarvan de oorzaak en het verloop vaak onbekend en onvoorspelbaar zijn. Moeiteloos lopen, spelen, zwemmen of een boterham smeren. Het zijn activiteiten die voor veel kinderen met een spierziekte topsport zijn. Kinderen met een spierziekte moeten vaak nog lang wachten voordat zij een diagnose of behandeling kunnen krijgen. Zij kunnen niet wachten. Elke dag dichterbij genezing maakt voor hen een wereld van verschil.

Richting en tijdens het EK korfbal (25-30 oktober) en de zaalcompetitie rolt het KNKV met Spieren voor Spieren de eerste acties uit. De eerste actie komt volledig ten gunste van kinderen met een spierziekte en de tweede actie is ook voor de korfbalverenigingen in het land interessant.

‘Gezonde spieren gun je iedereen’

Daan Preuninger: “Als topkorfballer, maar ook vanuit mijn opleiding tot docent lichamelijke opvoeding, weet ik hoe fijn het is om lekker te kunnen sporten en bewegen. Gezonde spieren gun je iedereen en daarom zet ik me graag samen met het KNKV in voor Spieren voor Spieren in de strijd tegen spierziekten bij kinderen.”

KNKV-directeur Henry van Meerten: “Één van de twee hoofdambities van het KNKV is zoveel mogelijk mensen te laten genieten van korfbal. Voor bewegen en sporten heb je gezonde spieren nodig en het KNKV bundelt graag de krachten met Spieren voor Spieren, zodat we ons hier samen voor kunnen inzetten.”

Minke Booij, directeur Spieren voor Spieren: “Wij hebben, net zoals velen, dankzij corona een enorm uitdagend jaar achter de rug. Wij moeten het vooral hebben van de sportieve evenementen, waarmee we geld ophalen voor kinderen met een spierziekte. Veel evenementen konden helaas geen doorgang vinden. We zijn dus ontzettend blij dat, juist nu, het KNKV ervoor gekozen heeft om zich in te gaan zetten voor kinderen met een spierziekte. Samen gaan we ervoor zorgen dat kinderen met een spierziekte sneller een diagnose en behandeling krijgen.”

Over Spieren voor Spieren

Spieren voor Spieren en topsport zijn sinds de oprichting onlosmakelijk aan elkaar verbonden. In 1998 is Spieren voor Spieren opgericht door voetbalcoach Jan Reker met ondersteuning van het toenmalige Nederlandse voetbalelftal. Frank en Ronald de Boer zijn sindsdien beschermheren en Louis van Gaal en zijn vrouw Truus zijn vanaf 2000 heel actief als ambassadeurs voor Spieren voor Spieren. Tegenwoordig is Sven Kramer de hoofdambassadeur van Spieren voor Spieren en zet hij zich, samen met vele andere topsportambassadeurs en kind-ambassadeurs, actief in voor kinderen met een spierziekte.

Meer weten over Spieren voor Spieren? Check spierenvoorspieren.nl.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie.nl

Gerelateerde artikelen

Stageplek: content & communicatie
KNKV Organisatie
Stageplek: content & communicatie
Het KNKV zoekt een sterspeler op het gebied van communicatie, die dagelijks wil scoren met overtuigende content. Wil jij dat korfballers, fans en sportliefhebbers op het juiste moment en via de juiste kanalen worden bereikt? Oftewel, ben jij er klaar voor om het team te versterken vanaf september 2023? Dan is dit de stageplaats die […]
Lees meer
De rol van Teammanager in de KNKV Wedstrijdzaken-app
Verenigingsservice
De rol van Teammanager in de KNKV Wedstrijdzaken-app
In de KNKV Wedstrijdzaken-app kunnen personen de rol van ‘Teammanager’ krijgen. Met die rol kun je gebruikmaken van allerlei leuke en handige functionaliteiten. Ben jij de Teammanager van je team en wil je de Wedstrijdzaken-app optimaal gebruiken? Hieronder leggen we uit wat de Teammanager allemaal kan. Rijschema Samen naar wedstrijden rijden is niet alleen beter […]
Lees meer
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
KNKV Organisatie
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
De komende weken zijn we een aantal dagen niet telefonisch bereikbaar. Het gaat om donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag), woensdag 24 mei (personeelsdag) en maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag). Vragen en opmerkingen kun je op ieder gewenst tijdstip indienen via de Helpdesk. Deze worden zo snel mogelijk beantwoord.
Lees meer

Topartikelen

Bestuurders Verenigingsservice
Vijf redenen om de verenigingsmonitor in te vullen
KNKV Organisatie
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
Korfbalaanbod Opleidingen Trainers
Kangoeroetrainers opgelet: doe mee met de clinic Veelzijdig Bewegen!