Skip to the main content

KNKV zet zich in voor kinderen met een spierziekte

Partners

Het KNKV gaat samenwerken met Spieren voor Spieren met als doel om spierziekten bij kinderen te verslaan. Gezicht van de samenwerking is Daan Preuninger, speler van TeamNL Korfbal en Fortuna/Delta Logistiek. Hij wordt bijgestaan door kind-ambassadeur Danique van der Linden, die ondanks haar spierziekte met veel plezier korfbalt – en training geeft – bij PSV/lifovragen.nl.

Er lijden ongeveer 200.000 mensen in Nederland aan een spierziekte, waaronder 20.000 kinderen. Er zijn meer dan 600 verschillende soorten spierziekten, waarvan de oorzaak en het verloop vaak onbekend en onvoorspelbaar zijn. Moeiteloos lopen, spelen, zwemmen of een boterham smeren. Het zijn activiteiten die voor veel kinderen met een spierziekte topsport zijn. Kinderen met een spierziekte moeten vaak nog lang wachten voordat zij een diagnose of behandeling kunnen krijgen. Zij kunnen niet wachten. Elke dag dichterbij genezing maakt voor hen een wereld van verschil.

Richting en tijdens het EK korfbal (25-30 oktober) en de zaalcompetitie rolt het KNKV met Spieren voor Spieren de eerste acties uit. De eerste actie komt volledig ten gunste van kinderen met een spierziekte en de tweede actie is ook voor de korfbalverenigingen in het land interessant.

‘Gezonde spieren gun je iedereen’

Daan Preuninger: “Als topkorfballer, maar ook vanuit mijn opleiding tot docent lichamelijke opvoeding, weet ik hoe fijn het is om lekker te kunnen sporten en bewegen. Gezonde spieren gun je iedereen en daarom zet ik me graag samen met het KNKV in voor Spieren voor Spieren in de strijd tegen spierziekten bij kinderen.”

KNKV-directeur Henry van Meerten: “Één van de twee hoofdambities van het KNKV is zoveel mogelijk mensen te laten genieten van korfbal. Voor bewegen en sporten heb je gezonde spieren nodig en het KNKV bundelt graag de krachten met Spieren voor Spieren, zodat we ons hier samen voor kunnen inzetten.”

Minke Booij, directeur Spieren voor Spieren: “Wij hebben, net zoals velen, dankzij corona een enorm uitdagend jaar achter de rug. Wij moeten het vooral hebben van de sportieve evenementen, waarmee we geld ophalen voor kinderen met een spierziekte. Veel evenementen konden helaas geen doorgang vinden. We zijn dus ontzettend blij dat, juist nu, het KNKV ervoor gekozen heeft om zich in te gaan zetten voor kinderen met een spierziekte. Samen gaan we ervoor zorgen dat kinderen met een spierziekte sneller een diagnose en behandeling krijgen.”

Over Spieren voor Spieren

Spieren voor Spieren en topsport zijn sinds de oprichting onlosmakelijk aan elkaar verbonden. In 1998 is Spieren voor Spieren opgericht door voetbalcoach Jan Reker met ondersteuning van het toenmalige Nederlandse voetbalelftal. Frank en Ronald de Boer zijn sindsdien beschermheren en Louis van Gaal en zijn vrouw Truus zijn vanaf 2000 heel actief als ambassadeurs voor Spieren voor Spieren. Tegenwoordig is Sven Kramer de hoofdambassadeur van Spieren voor Spieren en zet hij zich, samen met vele andere topsportambassadeurs en kind-ambassadeurs, actief in voor kinderen met een spierziekte.

Meer weten over Spieren voor Spieren? Check spierenvoorspieren.nl.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie.nl

Gerelateerde artikelen

Definitief programma veldcompetitie najaar gepubliceerd
Competitie
Definitief programma veldcompetitie najaar gepubliceerd
Het programma voor de veldcompetitie voor het najaar is definitief en is vandaag via Sportlink verstuurd naar alle verenigingen. Het altijd actuele programma is ook in te zien via de KNKV Wedstrijdzaken-app en in Sportlink Club. Het programma wordt de komende dagen in de website geladen. De promotie- en degradatieregelingen worden in de week voorafgaand aan de […]
Lees meer
Competitie-avonden in augustus en september
Competitie
Competitie-avonden in augustus en september
In het voorjaar heeft team competitie een ronde door Nederland gemaakt om met verenigingen van gedachte te wisselen over het aanpassen van de jeugdcompetitie. Om verder in te zoomen op deze inhoud en dit breder te trekken, organiseren we in augustus en september een nieuwe ronde competitie-avonden. Deze avonden gaan niet alleen over de jeugdcompetitie, […]
Lees meer
Herstructurering veldkorfbalcompetitie
Competitie
Herstructurering veldkorfbalcompetitie
Aan het einde van het afgelopen seizoen heeft het KNKV verenigingen bevraagd over de opzet van de veldcompetitie. Hierbij was de vraag of de huidige opzet van een veldcompetitie in poules van acht ploegen verdeeld over het najaar en voorjaar nog voldeed aan de behoefte van verenigingen en leden. Op basis van de behoefte van […]
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Competitie-avonden in augustus en september
Bestuurders KNKV Organisatie
Bijeenkomsten ‘Strategisch plan 2022+’
Opleidingen Trainers
Aanmelden KT2- en KT3-opleidingen seizoen 2022-2023