Skip to the main content

Sportbestuurdersplatform.nl

Bestuurders Verenigingsservice

Sportbestuurdersplatform.nl is dé centrale plek waar bestuurders makkelijk, snel en efficiënt goede oplossingen kunnen vinden voor generieke vraagstukken door een beroep te doen op de kennis van medebestuurders. Via dit platform kunnen bestuurders van meerdere sporten elkaar vragen stellen, vragen beantwoorden, best practices delen en met elkaar in gesprek gaan. Dit platform is begin 2022 ontwikkeld omdat bestuurders vaak te maken hebben met dezelfde vragen en elkaar daardoor onderling goed kunnen helpen en inspireren.

Sportbreed platform

Niet alleen wij merkten dat bestuurders elkaar onderling goed kunnen helpen en daarom is er een sportbreed platform ontwikkeld door NOC*NSF, elf sportbonden en gemeente Amsterdam. Omdat het platform sportbreed is, komen deelnemers in contact met bestuurders van de eigen sport en van andere sporten. Hierdoor is de kans groot dat een bestuurder meerdere inspirerende antwoorden krijgt vanuit verschillende perspectieven en sporten. De diversiteit aan onderwerpen op het platform is groot. Op het platform vind je onder andere vragen en antwoorden over vrijwilligersbeleid, ledenwerving- en behoud, sportiviteit en respect en wet- en regelgeving.

Pilotfase

In februari 2022 is de pilotfase van dit platform van start gegaan. In het kader van de pilot hebben die maand zo’n dertig korfbalbestuurders én bestuurders van andere sportverenigingen toegang gekregen tot het platform. Na een succesvolle start van de pilot hebben wij besloten de pilotgroep in de loop van het jaar 2022 uit te breiden. Dit betekent dat gedurende het jaar elke korfbalbestuurder kan aansluiten bij de pilotgroep en dus toegang kan vragen tot het platform. Eind 2022 wordt de pilot geëvalueerd en worden de volgende stappen rondom dit platform besproken.

Lid worden

Ben je na het lezen van bovenstaande informatie benieuwd naar het platform? Bekijk dan onderstaande video. Je kunt ook kijken op korfbal.sportbestuurdersplatform.nl, maar daar is niet de volledige inhoud zichtbaar. Om de volledige inhoud te zien moet je lid zijn van het platform. Wil je lid worden van het platform zodat je kennis kunt ophalen en kunt delen? Stuur dan een mail naar projectleider Mariska Kool (mariska.kool@knkv.nl). Ook met vragen kun je terecht bij Mariska Kool.

Meest bekeken artikelen

Ontstaan van korfbal
Ontstaan van korfbal
Korfbal is in 1902 geïntroduceerd door de Amsterdamse onderwijzer Nico Broekhuysen.
Lees meer
Tips en handreikingen voor spreekbeurt
Schoolkorfbal
Tips en handreikingen voor spreekbeurt
Natuurlijk is het leuk om anderen over jouw sport te vertellen. Houd daarom eens een spreekbeurt of maak een werkstuk over korfbal.
Lees meer
Veelgestelde vragen verenigingsmonitor
Veelgestelde vragen verenigingsmonitor
Veelgestelde vragen over de verenigingsmonitor.
Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download