Skip to the main content

Jeugdleden op training laten fluiten gouden greep bij KV CSL

Arbitrage Best practice

Enkele jaren geleden had arbitrage bij KV CSL geen positief imago en was er weinig animo om te fluiten. Een werkgroep ging aan de slag met een nieuwe arbitrage-aanpak en koos er onder andere voor om het fluiten van jeugdwedstrijden niet meer verplicht te maken en introduceerde fluiten op trainingen. Hierdoor is de drempel om wedstrijden te fluiten voor jeugdleden verlaagd en is er een positief arbitrage-klimaat ontstaan. Zo positief zelfs, dat er inmiddels een wachtlijst is ontstaan voor jeugdscheidsrechters. Een succesvolle aanpak!

“Wij hebben bewust gekozen het fluiten van wedstrijden niet verplicht te maken voor jeugdleden. Het ene jeugdlid wordt er nu eenmaal warmer voor dan een ander. Daarom zijn we gestart met jeugdleden op de training zelf laten fluiten. De persoon die bij het partijen over is kan dan onder begeleiding van de trainer voor het eerst kennismaken met het fluiten. Als werkgroep houden we contact met trainers zodat we weten wie er graag fluiten. Deze personen begeleiden we dan bij het fluiten van hun eerste wedstrijden. Ook zorgen we voor doorstroming en opleidingen”, aldus Tiemen Hansma, lid van de werkgroep Arbitrage. Meer over de aanpak van CSL lees je in het KNKV Magazine.

Gerelateerde artikelen

Opleidingsprogramma bij DOS'46
Best practice Opleidingen
Opleidingsprogramma bij DOS'46
DOS’46 timmert aan de weg met de jeugdopleiding 'Korfbal Instituut DOS’46'. Dit opleidingsprogramma voor jeugdkorfballers, -trainers en -coaches richt zich op talentontwikkeling en plezier.
Lees meer
KVS/Maritiem in de race voor ‘Club van het Jaar 2021’
Best practice Ledenwerving/-behoud
KVS/Maritiem in de race voor ‘Club van het Jaar 2021’
Bijna tachtig korfbalverenigingen hebben zich de afgelopen periode genomineerd voor de verkiezing ‘Club van het Jaar 2021’. Nadat er een maand lang gestemd kon worden, werden deze week de gemeente-, provincie- en wildcardwinnaars bekend. Omdat KVS/Maritiem volgens de jury de beste motivatie had om ‘Club van het Jaar’ te worden, won KVS een wildcard. ‘KVS-leden […]
Lees meer
Dagbesteding loont voor korfbalverenigingen
Best practice Vrijwilligers
Dagbesteding loont voor korfbalverenigingen
Een maatschappelijke bijdrage leveren én tegelijkertijd vrijwilligerstaken binnen de vereniging vervuld krijgen? Antilopen en DeetosSnel slagen er met het aanbieden van dagbesteding in om een win-winsituatie te creëren. Door dagbesteding aan te bieden worden vrijwilligerstaken uit handen genomen waardoor de verenigingsvrijwilligers zich meer op korfbalzaken kunnen richten. Alles over de opzet, organisatie en invulling van […]
Lees meer

Topartikelen

Trainers Verenigingsservice
Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?
Arbitrage Bestuurders Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice
Terugblik en terugkijken digitaal korfbalcongres 2022
Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd