Skip to the main content

Herziene Code Goed Sportbestuur gelanceerd

Bestuurders

Goed sportbestuur vormt de basis voor de integriteit in de sportsector en daarom is er sinds 2005 de Code Goed Sportbestuur. Deze code biedt een kompas voor integer en maatschappelijk verantwoord sportbestuur en zo kunnen sportverenigingen ervoor zorgen dat zij via bewust bestuur een basis leggen voor een veilige, eerlijke en vitale sportvereniging waar iedereen zich thuis voelt. Afgelopen woensdag is de herziene Code Goed Sportbestuur gelanceerd.

De herziene code vervangt de dertien aanbevelingen voor goed sportbestuur en is van toepassing voor alle bestuurders en toezichthouders in de Nederlandse sport. In de herziene code ligt de nadruk op maatschappelijke relevantie, diversiteit en bestuurlijke- en organisatorische kwaliteit. Dit is gebaseerd op vier principes: verantwoordelijkheid, democratie, maatschappij en transparantie. Hoe je als bestuurder aan de slag kunt gaan met de herziene code en de vier principes lees je hier.

Gerelateerde artikelen

Benchmark Dashboard: kijk hoe je vereniging ervoor staat
Bestuurders Verenigingsservice
Benchmark Dashboard: kijk hoe je vereniging ervoor staat
Bestuurders die in het voorjaar van 2020 de verenigingsmonitor hebben ingevuld, hebben in het najaar van 2020 toegang gekregen tot een persoonlijk Benchmark Dashboard. Hierin zie je hoe je vereniging ervoor staat ten opzichte van andere verenigingen en op welke terreinen het goed gaat en waar kansen liggen. Deze inzichten kun je gebruiken bij het […]
Lees meer
Lancering online platform voor sportbestuurders
Bestuurders Verenigingsservice
Lancering online platform voor sportbestuurders
Bestuurders doen steeds nieuwe kennis en ervaring op. Omdat ze vaak te maken hebben met dezelfde vragen en elkaar daardoor onderling goed kunnen helpen en inspireren, gaat het KNKV samen met NOC*NSF en elf andere sportbonden een online platform voor sportbestuurders faciliteren. Op dit platform kunnen ze elkaar vragen stellen, vragen beantwoorden en met elkaar […]
Lees meer
Succesvolle start digitaal korfbalcongres 2022
Arbitrage Bestuurders Trainers Verenigingsservice Vrijwilligers
Succesvolle start digitaal korfbalcongres 2022
Gisteravond ging het digitale korfbalcongres 2022 van start. Met ruim tweehonderd bestuurders, trainers, coaches, scheidsrechters en overige kaderleden die aanwezig waren bij de workshops ‘Trends en ontwikkelingen’ en ‘Analyse en wedstrijdvoorbereiding’, was dit een succesvolle start van de congresweek.
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt