Skip to the main content

Gezondere sportomgeving gaat meer wennen en biedt kansen

Gezondere sportomgeving

Een gezondere sportomgeving wordt steeds belangrijker. “Verenigingen die aandacht hebben voor de gezondere sportomgeving hebben een betere uitstraling en aantrekkingskracht. In het begin zijn verenigingen vaak bang dat ze leden verliezen of financieel achteruitgaan, maar uit onderzoek blijkt dat dit niet zo is. De inkomsten in de kantine nemen vaak juist toe”, aldus Adelien van Kooten-Kok, projectleider gezondere sportomgeving bij NOC*NSF.

In de nieuwste editie van het KNKV Magazine lees je wat een gezondere sportomgeving jouw vereniging kan opleveren en welke kansen er op dit moment zijn. Van Kooten-Kok vertelt hoe ze zich bij NOC*NSF bezig houdt met het inregelen van de gezondere sportomgevingen, waarbij het gaat om de drie thema’s roken, alcohol en voeding. Ze vertelt over de groeiende landelijke aandacht, de grootste winst en de grootste uitdagingen. Je vindt het artikel hier.

Gerelateerde artikelen

Win € 750,- met NIX18
Accommodatie Gezondere sportomgeving
Win € 750,- met NIX18
In september is NIX18 gestart met de campagne ‘Word ook een club van NIX’, gericht op sportkantines en het verantwoord omgaan met alcohol. Verenigingen kunnen meedoen met deze campagne en met verschillende materialen sporters, ouders, bezoekers en barvrijwilligers laten weten dat NIX de afspraak bij de vereniging is. Geen alcohol onder de achttien jaar. Naast […]
Lees meer
KNKV en JOGG samen voor gezondere sportomgeving
Gezondere sportomgeving KNKV Organisatie
KNKV en JOGG samen voor gezondere sportomgeving
Het KNKV tekende op 13 april tijdens het Korfbalcongres 2019 in Ziggo Dome met Team:Fit een samenwerkingsovereenkomst waarmee zij verenigingen in het land helpen hun kantine gezonder te maken.
Lees meer
Aftrap NIX18-campagne voor de sport
Gezondere sportomgeving
Aftrap NIX18-campagne voor de sport
Gisteren is de NIX18-campagne voor de sport gestart. Hiermee krijgen verenigingen ondersteuning bij het handhaven van de leeftijdsgrens voor alcohol in sportkantines. Het doel van deze campagne is om te voorkomen dat jongeren onder de achttien jaar roken en alcohol drinken. In het kader van deze campagne kunnen verenigingen een gratis NIX18-pakket bestellen en gebruik […]
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt