Skip to the main content

Derde korfbalschool van Nederland geopend in Veenendaal

Talentontwikkeling

Een bijzonder moment deze week in Veenendaal! Daar werd namelijk de derde korfbalschool van Nederland geopend. Nadat er voorgaande jaren in Dordrecht en Groningen al een programma startte waarbij middelbare scholieren onder schooltijd korfbaltraining konden volgen, kan dit sinds dit schooljaar ook in Veenendaal. Dinsdag 30 september volgden zestien scholieren hun eerste korfbaltraining, verzorgd door Kees Vlietstra (bondscoach Talent TeamNL Korfbal).

Met de komst van de korfbalschool in Veenendaal wordt er nu op drie locaties in Nederland een korfbalmodule aangeboden, waardoor scholieren van verschillende scholen, verenigingen en niveaus zichzelf onder schooltijd verder kunnen ontwikkelen op korfbalgebied. De trainingen staan onder leiding van professionele korfbaltrainers en zijn verenigingsneutraal. De deelnemers blijven naast de trainingen onder schooltijd dus gewoon trainen en spelen bij hun eigen vereniging.

Korfbalmodules bij drie korfbalscholen

De korfbalmodules bij de korfbalscholen worden verzorgd door high performance korfbalcoaches. Scholieren die een module volgen, volgen twee of drie ochtenden per week een korfbaltraining. Afhankelijk van bij welke korfbalschool de module wordt gevolgd, krijgen zij onder andere ook les over het Atletics Skills Model, studiebegeleiding, maatwerkcoaching en begeleiding van een fysiotherapeut. Meer over de inhoud van de modules per korfbalschool vind je hier.

Regionale Talentencentra

Naast deze drie locaties waar middelbare scholieren kunnen korfballen onder schooltijd, hebben wij zes reguliere Regionale Talentencentra. Voor deze talentencentra dienen talenten geselecteerd te worden. Meer hierover lees je hier. Meer over talentontwikkeling lees je hier.

Gerelateerde artikelen

Grote Clubactie gaat zaterdag van start
Financiën Verenigingsservice
Grote Clubactie gaat zaterdag van start
Morgen gaat de Grote Clubactie weer van start. Met deze lotenverkoopactie kan iedere vereniging eenvoudig extra inkomsten genereren. Vorig jaar deden 250 korfbalverenigingen mee aan deze actie en haalden zij gemiddeld €2025,- op. Door de vorig jaar geïntroduceerde online verkoopmethode is het verkopen van (veel) loten nóg makkelijker geworden. Wil jouw vereniging extra inkomsten binnenhalen? Meedoen aan de actie kan nog steeds!
Lees meer
Succesvolle clinic 'Training geven: de basics' bij VZOD basis voor vervolg
Opleidingen Trainers
Succesvolle clinic 'Training geven: de basics' bij VZOD basis voor vervolg
De maand van ‘Training geven: de basics’ is in volle gang! Deze maand geven KNKV-docenten trainersclinics aan ruim 1750 trainers van 175 verenigingen. Tijdens deze clinics leren beginnende trainers in één avond de basis van het training geven. VZOD is één van de verenigingen die een clinic heeft aangevraagd. De clinic was een groot succes […]
Lees meer
De Week van de Scheidsrechter
Arbitrage
De Week van de Scheidsrechter
Van zaterdag 1 tot en met zondag 9 oktober is het weer de Week van de Scheidsrechter. Dit is hét jaarlijkse moment waarop we scheidsrechters massaal bedanken voor hun inzet. Zij zijn immers onmisbaar voor onze sport. Hoewel het altijd goed is om je waardering te laten blijken, is dit een extra mooi moment om […]
Lees meer

Topartikelen

Opleidingen Trainers
Succesvolle clinic 'Training geven: de basics' bij VZOD basis voor vervolg
Arbitrage
De Week van de Scheidsrechter
Arbitrage Competitie
Spelregelwijzigingen 2022