Skip to the main content

Regionale Talentencentra

Talentontwikkeling Trainers

Een regionaal talentencentrum (RTC) biedt talenten in de directe omgeving in de leeftijdscategorie U15, U17 en U19 een programma om zichzelf te ontwikkelen met als doel doorstroming naar hoger liggende niveaus en nationale selecties. Hierin hebben wij de regie. Wij proberen bij alle zeven regionale topsportorganisaties (RTO’s) aan te sluiten met de eigen RTC’s. Wij streven ernaar om alle zes regio’s te verbinden aan RTO’s.

Talentontwikkeling vindt plaats onder onze verantwoordelijkheid. Het wordt top-down gecoördineerd en bottom-up vormgegeven. De directeur Korfbal coördineert het project en wordt hierbij ondersteund door een beleidsmedewerker Coördinator Talentontwikkeling en de Mastercoach. De bondscoaches geven in het veld leiding aan het project. Zij voeren in samenwerking met de RTC-coaches het programma uit.

RTC-coaches en werkgroepen

Aanstelling van alle RTC-coaches U19 vindt plaats door de Mastercoach, die gebruik maakt van de nationale coaches en de coördinator Talentontwikkeling. Voor Regionale Talentencentra (korfbalregio) worden werkgroepen geformeerd. Deze zijn verantwoordelijk voor het faciliteren van de teams en hebben hier een budget voor.

Het opleidingstraject maakt het mogelijk dat talenten zich maximaal ontwikkelen, de clubcompetities versterkt worden en dat de nationale selecties hun status van absolute nummer één van de wereld kunnen behouden. Op dit moment beschikken wij over coaches van hoog niveau voor zowel de RTC-teams als de nationale talententeams.

De talententeams worden ingezet voor internationale ontmoetingen. De coördinatie van de inzet van de selectieteams is in handen van de directeur Korfbal, bijgestaan door de coördinator talentontwikkeling en de mastercoach.

Beleid, onderzoek en organogram

Het RTC-beleid voor talentontwikkeling vind je hier, een terugblik op het onderzoek over talentontwikkeling vind je hier en het organogram vind je hieronder. Alle algemene informatie over talentontwikkeling vind je hier.

Korfballen onder schooltijd

Naast de zes reguliere RTC’s, waarvoor talenten geselecteerd dienen te worden, zijn er drie locaties waar middelbare scholieren kunnen korfballen onder schooltijd. Op de Topsport Talentschool Groningen, RTC Dordt Sport en Sporthighschool Veenendaal kunnen middelbare scholieren school en korfbal combineren en zo het maximale uit zichzelf halen. Zowel de Topsport Talentschool Groningen als RTC Dordt Sport als Sporthighschool Veenendaal zijn verenigingsneutraal – de deelnemers blijven dus verder gewoon trainen en spelen bij hun eigen vereniging – en staat onder leiding van KNKV-bondscoaches.

Groningen

De Topsport Talentschool Groningen, dat iedere middelbare schoolvorm faciliteert, verzorgt drie ochtenden in de week een korfbaltraining. Vervolgens beginnen om 11.00 uur de schoollessen. Naast de trainingen organiseert de Topsport Talent School Groningen eens per twee jaar een trainingsweek in Barcelona (Spanje) of Lissabon (Portugal). Meer informatie: mike.vlietstra@knkv.nl.

Dordrecht

RTC Dordt Sport biedt met ingang van schooljaar 2021-2022 twee ochtenden in de week een korfbaltraining (8.30-10.00 uur) aan. RTC Dordt Sport biedt zelf geen onderwijs aan en in overleg met de middelbare school van de deelnemer worden deze trainingen in zijn of haar schoolprogramma ingepast. Meer informatie: rtc.zuidwest@knkv.net

Veenendaal

Bij Sporthighschool Veenendaal kunnen middelbare scholieren vanaf schooljaar 2022-2023 twee ochtenden in de week korfbaltraining volgen. Daarnaast krijgen zij één uur in de week les over het Atletics Skills Model. Als een scholier deelneemt aan de korfbalmodule dan worden in overleg met de middelbare school waar de scholier onderwijs volgt deze trainingen in het schoolprogramma ingepast. Meer informatie: korfbalschool.veenendaal@knkv.net.

Meest bekeken artikelen

Technisch beleid
Trainers
Technisch beleid
Een technisch beleid is de basis van hoe er gekorfbald en verenigd wordt binnen een vereniging. Het bouwplan voor technisch beleid kan je helpen bij het opbouwen van jouw technische beleidsplan.
Lees meer
Jubilea leden
Verenigingsservice Vrijwilligers
Jubilea leden
Om leden, die zich als vrijwilliger inzetten en grote verdiensten voor hun club hebben in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun inzet, kennen verenigingen verschillende vormen van onderscheidingen.
Lees meer
Arbitrage
KNKV Scheidsrechter
Hier vind je de nodige informatie over KNKV-scheidsrechters.
Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download