Skip to the main content

D.S.K.V. Paal Centraal

D.S.K.V. Paal Centraal is dé studentenkorfbalvereniging van Delft. Bij Paal Centraal kan je competitie spelen en trainen. Daarnaast organiseert Paal Centraal een verscheidenheid aan activiteiten en nemen de leden deel aan activiteiten van andere verenigingen, van nationale en internationale toernooien tegen andere studentenkorfbalverenigingen tot borrels en feesten. De nadruk ligt hierbij op gezelligheid én sportiviteit. Lid worden? Kom kijken én meedoen tijdens de OWEE (half augustus) of kom eens langs tijdens een van de vele trainingen en borrels.

Geschiedenis

De Delftse Studentenkorfbalvereniging Paal Centraal (afgekort D.S.K.V. Paal Centraal) is opgericht op 7 juni 1994 als ondervereniging van C.K.V. Excelsior, één van de vier ‘burger’korfbalverenigingen van Delft. In april 2002 werd besloten om zelfstandig verder te gaan. Leden komen voornamelijk van de TU Delft en de Haagse Hogeschool, maar ook vanuit Leiden en elders uit Den Haag.

Spelen en trainen

De competitieteams van Paal Centraal spelen op zaterdag wedstrijden. De competitieteams hebben allen een eigen trainer/coach. Naast de spelende leden zijn er ook trainingsleden, deze leden trainen doordeweeks met Paal Centraal mee en spelen vaak in het weekend bij hun eigen club.

Toernooien

Elk jaar organiseren alle studentenkorfbalverenigingen een eigen toernooi waar andere SKV’s naar toe komen voor een mix van korfbal en gezelligheid. Naast het bezoeken van alle nationale toernooien is Paal Centraal ook te vinden op internationale toernooien zoals het jaarlijkse toernooi in Edinburgh. Aan het einde van het collegejaar organiseert Paal Centraal ieder jaar haar eigen toernooi, de “Paal Bokaal”.

Meedoen

Lijkt het je wat om de sfeer te proeven bij deze groene studentenkorfbalvereniging? Kom dan langs tijdens de OWEE, de introductieweek van de TU Delft welke halverwege augustus gehouden wordt. Wil je al eerder komen kijken? Kijk dan op www.paalcentraal.nl wanneer de trainingen, borrels en toernooien zijn of stuur je vraag naar promotie@paalcentraal.nl.