Skip to the main content

Beleid fusies / samenwerkingen

Competitie

Strikt formeel kent het KNKV geen mogelijkheden tot gecombineerd uitkomen in de competitie door verschillende verenigingen. In de praktijk wordt dit al enige jaren toegepast, waarbij de uitvoering vastgelegd is in dit document.

Combinatieteams moeten en moeten alleen worden opgegeven op A2-formulier van de oudste vereniging. De opgave dient ook compleet te zijn, dus inclusief de spelers van de andere vereniging(en).

Verder gelden de volgende zaken:

Eén team combiteam, dan alle teams combiteams (in één leeftijdscategorie)
Indien er in een leeftijdscategorie één team een combiteam is, dan zijn alle teams van de samenwerkende clubs in die leeftijdscategorie combiteams. Dat betekent dan echter niet dat in alle teams ook daadwerkelijk spelers van alle samenwerkende clubs moeten spelen. Bij de senioren kan eventueel de samenwerking beperkt blijven tot alleen de breedtekorfbalteams. Dan geldt dus als één breedtekorfbalteam een combiteam is, dan zijn alle breedtekorfbalteams van de samenwerkende clubs combiteams.

Naamgeving vereniging – en teamnaam
Bij samenwerkingen is speellocatie leidend. Vereniging waar gespeeld wordt, wordt als eerste genoemd.
Het is altijd verenigingsnaam 1/verenigingsnaam 2 + een normale teamnaam.

Opgeven van teams
De opgaven voor de teams voor de competitie op de zogenaamde A2 formulieren wordt door één vereniging gedaan, en dat is altijd de oudste vereniging. Alle spelers die in de combinatieteams opgenomen worden, moeten vermeld worden, dus ook die van de andere vereniging.

Locatie
Team speelt gedurende het betreffende deel van de veldcompetitie op één locatie

Tenue
Combiteams spelen in principe in tenue eerstgenoemde verenigingen. Combiteams mogen echter ook spelen in tenue tweede genoemde vereniging of een afwijkend “derde” tenue, maar indien dit tenue overeenkomst met het tenue van de tegenstander, dient de combivereniging zowel uit als thuis aan te passen.
Bij fusie = uniform tenue voor gehele vereniging

Uitkomen in teams
In combinatieteams (1 combiteam is mogelijk, bijvoorbeeld alleen vereniging A/vereniging B C1) mogen leden van beide verenigingen uitkomen. Leden vanuit combinatieteams mogen alleen in andere teams van eigen vereniging uitkomen.

Arbitrage
Conform Algemene kaders voor arbitrage officials, mogelijkheid tot samenwerking

Wedstrijdbijdragen
Teams worden altijd toegevoegd bij de oudste vereniging, via deze weg lopen ook afrekeningen.

Contributie
Wordt geïncasseerd via vereniging waar men lid is

Communicatie richting KNKV
De reguliere termijnen voor competitie opgaven gelden
Wedstrijdkorfbal zaal: voor 15 mrt
Wedstrijdkorfbal veld + Breedtekorfbal: voor 1 juni

Communicatie van KNKV
Wedstrijdwijzigingenmails gaan naar vereniging waaronder combiteam is aangemaakt in Sportlink. Overige correspondentie in principe vereniging waaronder combiteam of naar beide verenigingen.
In standen etc. is team eveneens te vinden bij vereniging waaronder combiteam is aangemaakt in Sportlink.

Meest bekeken artikelen

Competitie
Competitieschema
In het voorjaar wordt het competitieschema voor het daaropvolgende seizoen gepubliceerd. In het competitieschema wordt aangegeven welke weekenden als competitieweekenden zijn aangemerkt, welke als inhaal- en welke als vrije weekenden. Het is slim om dit schema al in een vroeg stadium met leden en ouders van leden te delen, dan kunnen ze hier bijvoorbeeld rekening […]
Lees meer
Indelingen
Competitie
Indelingen
Op deze pagina komt per competitie de definitieve indeling te staan zodra deze is gepubliceerd. Deze worden weergegeven in Excel met verschillende tabbladen. Veld 2022-2023 Alle competities (per 16 augustus) Zaal 2022-2023 Top- en wedstrijdkorfbal (per 31 juli) Gemengd breedtekorfbal – senioren zondag (per 6 augustus) Dames breedtekorfbal – midweek en senioren (per 6 augustus)
Lees meer
DWF / Externe coaches
Competitie
DWF / Externe coaches
Het KNKV handelt de wedstrijdverslaglegging af in digitale vorm. Voor de volledige afhandeling van het Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) maakt het KNKV gebruik van de App KNKV Wedstrijdzaken, welke in samenwerking met Sportlink is ontwikkeld. Deze app is beschikbaar voor Android en iOS. De handleiding is volledig onder gebracht in het support center van Sportlink. Externe coaches […]
Lees meer

Populaire downloads

sdasd
Routekaart competitie
Download
sdfsd
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download