Skip to the main content

Beleid fusies / samenwerkingen

Competitie

Strikt formeel kent het KNKV geen mogelijkheden tot gecombineerd uitkomen in de competitie door verschillende verenigingen. In de praktijk wordt dit al enige jaren toegepast, waarbij de uitvoering vastgelegd is in dit document.

Combinatieteams moeten en moeten alleen worden opgegeven op A2-formulier van de oudste vereniging. De opgave dient ook compleet te zijn, dus inclusief de spelers van de andere vereniging(en).

Verder gelden de volgende zaken:

Eén team combiteam, dan alle teams combiteams (in één leeftijdscategorie)
Indien er in een leeftijdscategorie één team een combiteam is, dan zijn alle teams van de samenwerkende clubs in die leeftijdscategorie combiteams. Dat betekent dan echter niet dat in alle teams ook daadwerkelijk spelers van alle samenwerkende clubs moeten spelen. Bij de senioren kan eventueel de samenwerking beperkt blijven tot alleen de breedtekorfbalteams. Dan geldt dus als één breedtekorfbalteam een combiteam is, dan zijn alle breedtekorfbalteams van de samenwerkende clubs combiteams.

Naamgeving vereniging – en teamnaam
Bij samenwerkingen is speellocatie leidend. Vereniging waar gespeeld wordt, wordt als eerste genoemd.
Het is altijd verenigingsnaam 1/verenigingsnaam 2 + een normale teamnaam.

Opgeven van teams
De opgaven voor de teams voor de competitie op de zogenaamde A2 formulieren wordt door één vereniging gedaan, en dat is altijd de oudste vereniging. Alle spelers die in de combinatieteams opgenomen worden, moeten vermeld worden, dus ook die van de andere vereniging.

Locatie
Team speelt gedurende het betreffende deel van de veldcompetitie op één locatie

Tenue
Combiteams spelen in tenue eerstgenoemde verenigingen. Combiteams mogen echter ook spelen in tenue tweede genoemde vereniging of een afwijkend “derde” tenue, maar indien dit tenue overeenkomst met het tenue van de tegenstander, dient de combivereniging zowel uit als thuis aan te passen.
Bij fusie = uniform tenue voor gehele vereniging

Uitkomen in teams
In combinatieteams (1 combiteam is mogelijk, bijvoorbeeld alleen vereniging A/vereniging B C1) mogen leden van beide verenigingen uitkomen. Leden vanuit combinatieteams mogen alleen in andere teams van eigen vereniging uitkomen.

Arbitrage
Conform Algemene kaders voor arbitrage officials, mogelijkheid tot samenwerking

Wedstrijdbijdragen
Teams worden altijd toegevoegd bij de oudste vereniging, via deze weg lopen ook afrekeningen.

Contributie
Wordt geïncasseerd via vereniging waar men lid is

Communicatie richting KNKV
De reguliere termijnen voor competitie opgaven gelden
Wedstrijdkorfbal zaal: voor 15 mrt
Wedstrijdkorfbal veld + Breedtekorfbal: voor 1 juni

Communicatie van KNKV
Wedstrijdwijzigingenmails gaan naar vereniging waaronder combiteam is aangemaakt in Sportlink. Overige correspondentie in principe vereniging waaronder combiteam of naar beide verenigingen.
In standen etc. is team eveneens te vinden bij vereniging waaronder combiteam is aangemaakt in Sportlink.

Meest bekeken artikelen

Ploegopgave in Sportlink Club
Competitie
Ploegopgave in Sportlink Club
Update per 22 september 2023 Voor alle ploegen die uitkomen in de top- en wedstrijdkorfbalcompetitie moet een ploegopgave (teamopgave) worden gedaan. Deze opgave doe je in Sportlink Club via bondsteams en moet daar de dag vóór de eerste ronde van het eerst spelende team van je vereniging in staan. In alle teams dienen minimaal 4 […]
Lees meer
Planning
Competitie
Planning
We hebben de planning op competitiegebied tot en met april 2024 voor verenigingen in beeld gebracht. Alle relevante data zijn in het overzicht (versie 29 maart 2023) terug te vinden, zoals de bekendmaking van de indelingen, het muteren van het programma in Sportlink Club, het inleveren van de A2- en B2-formulieren.
Lees meer
Uitleg puntenscore
Competitie
Uitleg puntenscore
In de competitie proberen we zoveel mogelijk teams bij elkaar in te delen van gelijke sterkte. Een objectieve indicatie van de sterkte proberen we te krijgen via de puntenscore.  Deze wordt opgebouwd uit de resultaten van vorige competities, correctiepunten en overige factoren (o.a. leeftijd) en eventueel bijgesteld n.a.v. reacties van verenigingen.  Hoe we deze berekenen […]
Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download