Skip to the main content

Behoefte aan meer gezondere keuzes in sportkantines

Gezondere sportomgeving

Nu er weer trainingen en wedstrijden plaatsvinden op de vereniging, ontvangen sportkantines weer bezoekers die eten en drinken op de vereniging. Uit onderzoek van Markteffect blijkt dat bezoekers van sportkantines behoefte hebben aan meer gezondere keuzes en vinden dat sportkantines meer zouden moeten doen om gezondere keuzes aan te bieden. Verenigingen die hiermee aan de slag willen, kunnen kosteloze begeleiding krijgen van Team:Fit.

Het afgelopen jaar heeft Markteffect in opdracht van JOGG onderzoek gedaan naar voedingskeuzes van meer dan duizend bezoekers van sportkantines. Maar liefst 77% van deze bezoekers gaf aan de aanwezigheid van gezondere keuzes (heel) belangrijk te vinden voor kinderen en 70% vindt dit ook voor zichzelf van belang. 21% neemt zelfs eigen eten mee bij gebrek aan gezonde opties. Alle uitkomsten van het onderzoek zie je in bovenstaande infographic en lees je hier.

Hulp van Team:Fit

Team:Fit helpt korfbalverenigingen op weg naar een gezondere sportomgeving. Verenigingen die zich aansluiten bij Team:Fit krijgen kosteloos een coach van Team:Fit op bezoek. Deze coach denkt mee over welke stappen er gezet kunnen worden en helpt bij het organiseren van een gezonder aanbod. In onderstaande video zie je op welke manier je hiermee aan de slag kunt gaan en hoe een coach van Team:Fit je hierbij begeleidt. Interesse in begeleiding? Bekijk dan de Team:Fit-website en meld je aan. Meer over een gezondere sportomgeving lees je hier.

Gerelateerde artikelen

Win € 750,- met NIX18
Accommodatie Gezondere sportomgeving
Win € 750,- met NIX18
In september is NIX18 gestart met de campagne ‘Word ook een club van NIX’, gericht op sportkantines en het verantwoord omgaan met alcohol. Verenigingen kunnen meedoen met deze campagne en met verschillende materialen sporters, ouders, bezoekers en barvrijwilligers laten weten dat NIX de afspraak bij de vereniging is. Geen alcohol onder de achttien jaar. Naast […]
Lees meer
De successen van ODO Maasland op weg naar gezondere sportomgeving
Gezondere sportomgeving
De successen van ODO Maasland op weg naar gezondere sportomgeving
Korfbalvereniging ODO Maasland is één van de verenigingen die vorig jaar op weg ging naar een gezondere sportomgeving en startte met het project KV VERS. Het afgelopen jaar heeft de vereniging ondanks dat de kantine gesloten was hard gewerkt. Er zijn nu al mooie successen behaald op het gebied van een gezonder voedingsaanbod, een verantwoord […]
Lees meer
KV VERS: ODO (M) en Wit-Blauw doen mee
Gezondere sportomgeving
KV VERS: ODO (M) en Wit-Blauw doen mee
In september gaan ODO Maasland en Wit-Blauw/Green Organics van start met het KV VERS-programma. Van alle verenigingen die een bidbook hebben ingestuurd zijn zij uitgekozen om mee te doen aan dit project.
Lees meer

Topartikelen

Trainers Verenigingsservice
Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?
Arbitrage Bestuurders Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice
Terugblik en terugkijken digitaal korfbalcongres 2022
Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd