Skip to the main content

Vrienden- en vriendinnentraining

Verenigingsservice

Het organiseren van een vrienden- en vriendinnentraining is een succesvol concept voor het werven van nieuwe leden. Bij veel verenigingen wordt zo een open training al ingezet. Vanuit deze kennis, ervaringen en succesfactoren heeft het KNKV een handleiding samengesteld. Gaat jouw vereniging een vrienden- en vriendinnentraining organiseren? Gebruik dan de handleiding met checklists, voorbeeldmateriaal, uitnodigingskaarten en waardebonnen. 

Bij een vrienden- en vriendinnentraining nemen jongens en meisjes die al lid zijn hun vriend, vriendin, klasgenoot, neef, nicht, buurjongen of buurmeisje mee om samen te korfballen. Zo’n middag of avond vol (korfbal)plezier biedt kansen om nieuwe jongens en meisjes op een leuke en laagdrempelige manier kennis te laten maken met en enthousiast te laten worden over korfbal en over jouw vereniging. 

Handleiding 

De handleiding voor het organiseren van een vrienden- en vriendinnentraining bevat handige checklists en voorbeeldmateriaal. Je vindt hierin bijvoorbeeld voorbeelden van Whatsappberichten en brieven om mee te geven aan ouders en kinderen. Ook staan hier tips in over hoe je ouders en verzorgers van je leden kunt inzetten als ambassadeur, hoe je ouders en verzorgers van de vriendjes en vriendinnetjes betrekt en hoe je sociale media kunt inzetten. Je vindt de handleiding hier. 

Uitnodigingskaarten en waardebonnen 

De kant en klare uitnodigingskaarten kun je gebruiken om mee te geven aan de kinderen die al lid zijn om hun vrienden- en vriendinnen uit te nodigen. Deze zijn via de pdf te downloaden. Je hoeft ze alleen nog maar te drukken. De waardebonnen kun je gebruiken om uit te delen aan vrienden en vriendinnen na de training. Deze zijn via deze pdf te downloaden. Ook deze hoef je alleen nog maar te drukken. Je kunt deze ook nog laten personaliseren voor je vereniging. Meer hierover lees je hier. 

Meer informatie 

Meer informatie over vrienden- en vriendinnentraining lees je hier. Heb je vragen of wil je meer informatie over de vrienden- en vriendinnentraining neem contact op met de adviseur van jouw cluster of via service en ondersteuning.

Gerelateerde artikelen

Volg het WK Beachkorfbal!
Nationale selecties
Volg het WK Beachkorfbal!
Van 26 tot en met 28 april vindt in Pattaya, Thailand het WK Beachkorfbal plaats. Het Nederlands Beachkorfbalteam is al sinds begin deze week daar om zich voor te bereiden op het toernooi. De ploeg van bondscoach Roelof Koopmans hoopt zich via dit toernooi te plaatsen voor de World Games, die in 2025 worden gehouden […]
Lees meer
Samen sterk door collectieve inkoop stroom en gas!
Accommodatie Partners Verenigingsservice
Samen sterk door collectieve inkoop stroom en gas!
Onze partner SportStroom verzorgt al ruim 21 jaar de collectieve inkoop stroom en gas voor sportverenigingen. Daar maken inmiddels ook al veel korfbalverenigingen gebruik van. Heeft jouw vereniging al kennisgemaakt met SportStroom Bij SportStroom vraag je vrijblijvend een maatwerkofferte op, waarbij bijvoorbeeld rekening wordt gehouden met zonnepanelen, teruglevering van zonnestroom en het type contract (vast, […]
Lees meer
De bondsraad: 'Linking pin tussen de verenigingen en het KNKV'
KNKV Organisatie
De bondsraad: 'Linking pin tussen de verenigingen en het KNKV'
In 2021 zijn de huidige bondsraadsleden gekozen voor de periode tot en met juni 2024. Dat betekent dat alle bondsraadsleden per 1 juni aanstaande aftreden. Een gedeelte van hen is herkiesbaar, maar we zijn ook weer op zoek naar kandidaat-bondsraadsleden voor de nieuwe verkiezingsperiode. Bondsraadsleden Maarten van den Driest (66) en Maroussia van Gerven (23) […]
Lees meer

Topartikelen

Nationale selecties
Volg het WK Beachkorfbal!
KNKV Organisatie
Word bondsraadslid en denk met ons mee!
Best practice
Laat je inspireren door het nieuwe KNKV Magazine!