Skip to the main content

Vrienden- en vriendinnentraining

Ledenwerving/-behoud

Het organiseren van een vrienden- en vriendinnentraining is een succesvol concept om nieuwe jeugdleden te werven. Jongens en meisjes die al lid zijn van de vereniging nemen hun vriend, vriendin, klasgenoot, neef, nicht, buurjongen of buurmeisje mee om samen te korfballen. Zo’n middag of avond vol (korfbal)plezier biedt kansen om nieuwe jongens en meisjes op een leuke en laagdrempelige manier kennis te laten maken met korfbal en met jouw vereniging.

Natuurlijk is het leuk je vrienden- en vriendinnen mee te laten trainen, en bij veel verenigingen wordt zo’n open training al ingezet. Vanuit deze kennis en ervaringen heeft het KNKV de succesfactoren gebruikt en daarmee een pakket samengesteld dat verenigingen en trainers, juist ook de jongere trainers, helpt om op een leuke en simpele manier nog meer kinderen enthousiast te maken voor korfbal en jouw vereniging.

Vrienden- en vriendinnenpakket

Deze opgehaalde succesfactoren hebben we samengevoegd tot een eenvoudig en overzichtelijk pakket. Dit moet er voor zorgen dat de noodzakelijke stappen gezet worden om:

 • Een goede voorbereiding te doen
 • Zoveel mogelijk kinderen uit de juiste doelgroep te laten komen op de training
 • De training zo leuk mogelijk te laten zijn
 • Zoveel mogelijk kinderen én ouders enthousiast te krijgen om vaker te komen
 • Zoveel mogelijk nieuwe leden uit de ledenwerfactie vrienden- en vriendinnentraining te halen.

Het vrienden- en vriendinnenpakket ter waarde van € 10,– is een handleiding voor het organiseren van een vrienden- en vriendinnentraining, met handige checklisten en voorbeeldmateriaal.
Ook bevat het pakket een set van 20 uitnodigingen en 20 waardebonnen. De kaarten zijn op dit moment helaas niet meer op voorraad. Wel is het mogelijk de PDF download van de kaarten hieronder te gebruiken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In het pakket vind je:

 • Een handleiding die elke trainer in staat stelt een vrienden- en vriendinnentraining te organiseren met
  • Een handige checklist
  • Concrete voorbeelden van Whatsapp-berichten en brieven om mee te geven aan ouders/kinderen
  • Tips hoe je ouders/verzorgers van je leden kunt inzetten als ambassadeur en hoe je ouders/verzorgers van de vriendjes en vriendinnetjes betrekt
  • Tips hoe je (social) media in kunt zetten om te laten zien wat je hebt gedaan
 • 20 uitnodigingen om mee te geven aan de kinderen die al lid zijn om hun vrienden- en vriendinnen uit te nodigen. Deze zijn momenteel niet beschikbaar, wel is de PDF te downloaden
 • 20 officiële waardebonnen om uit te delen aan vrienden en vriendinnen na de training. Deze zijn momenteel niet beschikbaar, wel is de PDF te downloaden

Het pakket is zo gemaakt en eenvoudig beschreven dat iedere individuele trainer eenvoudig en zonder veel moeite een vrienden- en vriendinnentraining kan organiseren, ook de beginnende trainer.

Voorbeeldtraining

In onderstaande video zie je een voorbeeld van een vrienden- en vriendinnentraining.

Vragen

Heb je vragen of wil je meer informatie over de vrienden- en vriendinnentraining neem contact op met de verenigingsadviseur of via service en ondersteuning. 

Gerelateerde Items

Back to School
Ledenwerving/-behoud Schoolkorfbal
Back to School

Met de A-jeugd en/of jonge senioren van jouw vereniging ‘Back to School’. het KNKV heeft een complete leidraad met voorbeeldmateriaal als hulpmiddel beschikbaar.

Lees meer
Ledenwerving
Ledenwerving/-behoud
Ledenwerving

Hoe beter jouw vereniging in weet te spelen op de wensen en behoeften van potentiële leden, hoe groter de kans is dat de potentiële leden zich verbinden aan jouw vereniging.

Lees meer
Kangoeroe Klup
Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud Schoolkorfbal
Kangoeroe Klup

De Kangoeroe Klup is een bewegingsvorm met een knipoog naar het korfbal voor kinderen van drie tot en met zes jaar. Scoro, Jumper, Funny en Spurt vormen de basis.

Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download