Skip to the main content

Vrienden- en vriendinnentraining

Ledenwerving/-behoud

Het organiseren van een vrienden- en vriendinnentraining is een succesvol concept om nieuwe jeugdleden te werven. Jongens en meisjes die al lid zijn van de vereniging nemen hun vriend, vriendin, klasgenoot, neef, nicht, buurjongen of buurmeisje mee om samen te korfballen. Zo’n middag of avond vol (korfbal)plezier biedt kansen om nieuwe jongens en meisjes op een leuke en laagdrempelige manier kennis te laten maken met korfbal en met jouw vereniging.

Natuurlijk is het leuk je vrienden- en vriendinnen mee te laten trainen, en bij veel verenigingen wordt zo’n open training al ingezet. Vanuit deze kennis en ervaringen heeft het KNKV de succesfactoren gebruikt en daarmee een handleiding samengesteld dat verenigingen en trainers, juist ook de jongere trainers, helpt om op een leuke en simpele manier nog meer kinderen enthousiast te maken voor korfbal en jouw vereniging.

Handleiding, uitnodigingskaarten en waardebonnen

De handleiding voor het organiseren van een vrienden- en vriendinnentraining bevat handige checklisten en voorbeeldmateriaal. Ook zijn er uitnodigingskaarten en waardebonnen voor gratis meetrainen beschikbaar.

Handleiding
In de handleiding vind je:

    • Een handige checklist
    • Concrete voorbeelden van Whatsapp-berichten en brieven om mee te geven aan ouders/kinderen
    • Tips hoe je ouders/verzorgers van je leden kunt inzetten als ambassadeur en hoe je ouders/verzorgers van de vriendjes en vriendinnetjes betrekt
    • Tips hoe je (social) media in kunt zetten om te laten zien wat je hebt gedaan

De handleiding is zo gemaakt en eenvoudig beschreven dat iedere individuele trainer eenvoudig en zonder veel moeite een vrienden- en vriendinnentraining kan organiseren, ook de beginnende trainer.

Uitnodigingskaarten

De uitnodigingskaarten kun je gebruiken om mee te geven aan de kinderen die al lid zijn om hun vrienden- en vriendinnen uit te nodigen. Deze zijn via de PDF te downloaden. Je hoeft ze alleen nog maar te laten drukken.

 

 

 

 

 

 

 

Waardebonnen

De officiële waardebonnen kun je gebruiken om uit te delen aan vrienden en vriendinnen na de training. Deze zijn via deze PDF te downloaden. Ook deze hoef je alleen nog maar te laten drukken.

 

 

 

 

 

 

 

Kaarten personaliseren?

Wil je de uitnodigingskaarten en/of de waardebonnen gaan gebruiken maar personaliseren voor de eigen vereniging?
Dan kun je via communicatie@knkv.nl een Adobe InDesign-bestand opvragen.

Voorbeeldtraining

In onderstaande video zie je een voorbeeld van een vrienden- en vriendinnentraining.

Vragen

Heb je vragen of wil je meer informatie over de vrienden- en vriendinnentraining neem contact op met de adviseur van jouw cluster of via service en ondersteuning. 

Meest bekeken artikelen

Trainersopleidingen
Opleidingen Trainers
Trainersopleidingen
Een competente trainer/coach creëert sportplezier en zorgt dat sporters zich goed kunnen ontwikkelen. Om dat te bereiken hebben wij een aantal trainersopleidingen. Welke dit zijn lees je hier.
Lees meer
Korfbal- en beweegaanbod
Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud
Korfbal- en beweegaanbod
Korfbal is voor man en vrouw, met vrienden en vriendinnen, voor jong en oud. Iedereen doet mee! Daarom is naast de reguliere veld- en zaalcompetitie een uitgebreid korfbal- en beweegaanbod voor verschillende doelgroepen.
Lees meer
Training geven: de basics
Opleidingen Trainers
Training geven: de basics
Voor beginnende trainers en ouders die een team gaan begeleiden hebben wij de clinic ‘Training geven: de basics’ ontwikkeld. Verenigingen kunnen deze clinic aanvragen voor een groep trainers.
Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download