Skip to the main content

Nieuw te vormen tussenklasse: Korfbal League 2.

Competitie

In de komende dagen vechten GG/IJskoud de Beste en HKC uit wie er volgend jaar actief is in de Korfbal League. De verliezer van deze play-downserie speelt volgend seizoen in de Korfbal League 2. Die naam heeft het KNKV gegeven aan de klasse die onder de Korfbal League gaat komen.

Jongstleden januari kondigde het KNKV richting komend zaalseizoen de introductie aan van een nieuwe klasse tussen de Korfbal League en Hoofdklassen. In de nieuwe situatie bestaat de Korfbal League uit tien teams, de Korfbal League 2 uit tien teams, en beide Hoofdklassen uit acht teams. De eerste klasse gaat van zes poules naar acht poules en ook de tweede klasse gaat uit acht poules bestaan. De eerder gebrachte uitleg over de hervorming van de competitie vind je hier.

De Korfbal League en toekomstige Korfbal League 2. vormen de twee hoogste klassen van onze competitie. Omdat deze twee klassen het topkorfbal vormen, en deze nieuwe klasse de competitve balance moet verbeteren, brengt het KNKV qua naamgeving deze klassen onder één sterk merk samen.

Korfbal League 2.,seizoen 2022/2023

De volgende clubs zijn dit huidige seizoen vanuit de Korfbal League afgedaald of vanuit de Hoofdklasse gepromoveerd naar de Korfbal League 2.:

AW.DTV
Dalto/Klaverblad Verzekeringen
DSC
DeetosSnel
Fiks
Oost-Arnhem
Tempo
TOP (A)
TOP/LITTA

De strijd tussen GG/IJskoud de Beste en HKC om het laatste plekje in de Korfbal League  – verliezer naar Korfbal League 2. – volg je via Korfbal.nl. Het tweede duel in de playdown-serie, zaterdag om 20.00 uur, volg je live via het gezamenlijke livestreamplatform Eyecons. Het eerste duel werd door HKC met 22-17 gewonnen.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Volg het WK Beachkorfbal!
Nationale selecties
Volg het WK Beachkorfbal!
Van 26 tot en met 28 april vindt in Pattaya, Thailand het WK Beachkorfbal plaats. Het Nederlands Beachkorfbalteam is al sinds begin deze week daar om zich voor te bereiden op het toernooi. De ploeg van bondscoach Roelof Koopmans hoopt zich via dit toernooi te plaatsen voor de World Games, die in 2025 worden gehouden […]
Lees meer
Samen sterk door collectieve inkoop stroom en gas!
Accommodatie Partners Verenigingsservice
Samen sterk door collectieve inkoop stroom en gas!
Onze partner SportStroom verzorgt al ruim 21 jaar de collectieve inkoop stroom en gas voor sportverenigingen. Daar maken inmiddels ook al veel korfbalverenigingen gebruik van. Heeft jouw vereniging al kennisgemaakt met SportStroom Bij SportStroom vraag je vrijblijvend een maatwerkofferte op, waarbij bijvoorbeeld rekening wordt gehouden met zonnepanelen, teruglevering van zonnestroom en het type contract (vast, […]
Lees meer
De bondsraad: 'Linking pin tussen de verenigingen en het KNKV'
KNKV Organisatie
De bondsraad: 'Linking pin tussen de verenigingen en het KNKV'
In 2021 zijn de huidige bondsraadsleden gekozen voor de periode tot en met juni 2024. Dat betekent dat alle bondsraadsleden per 1 juni aanstaande aftreden. Een gedeelte van hen is herkiesbaar, maar we zijn ook weer op zoek naar kandidaat-bondsraadsleden voor de nieuwe verkiezingsperiode. Bondsraadsleden Maarten van den Driest (66) en Maroussia van Gerven (23) […]
Lees meer

Topartikelen

Nationale selecties
Volg het WK Beachkorfbal!
KNKV Organisatie
Word bondsraadslid en denk met ons mee!
Best practice
Laat je inspireren door het nieuwe KNKV Magazine!