Skip to the main content

Digitaal korfbalcongres: workshops voor trainers en coaches

Trainers Verenigingsservice

Speciaal voor trainers, coaches en technisch kader zijn er dit jaar tijdens het digitale korfbalcongres workshops over wedstrijdanalyse en wedstrijdvoorbereiding én over teamsamenstelling en selecteren. Hoe zien een goede wedstrijdanalyse en wedstrijdvoorbereiding eruit en hoe zet je dit in om je team optimaal te kunnen laten presteren? En op welke manier kun je jeugdteams indelen? Je hoort het tijdens de workshops op maandag 9 en vrijdag 13 mei.

In de congresweek van 9 tot en met 13 mei vinden negen verschillende workshops plaats. Niet alleen met interessante thema’s voor trainers, coaches en technisch kader, maar ook met thema’s voor bestuurders en scheidsrechters. Je kunt je aanmelden voor zoveel workshops als je wil. Meer over de workshops voor trainers, coaches en technisch kader lees je hieronder. Een overzicht van alle workshops vind je op korfbalcongres.nl.

Analyse en wedstrijdvoorbereiding (9 mei 18.30-19.30)

Tijdens deze workshop gaan Jan Niebeek (bondscoach TeamNL Korfbal), Ard Korporaal (coach Fortuna/Delta Logistiek) en Jessica Lokhorst (speelster TeamNL Korfbal) in op het belang van een goede wedstrijdanalyse en wedstrijdvoorbereiding. Welke elementen komen hierbij kijken en hoe zet je dit in om je team optimaal te kunnen laten presteren?

Teamsamenstelling en selecteren (13 mei 19.15-20.15)

Uit onderzoek blijkt dat het indelen van teams op basis van plezier bijdraagt aan ledenbehoud. Toch wordt er vaak ingedeeld op basis van niveau. Tijdens deze workshop hoor je van Dolf Nijbroek en Carlo de Vries (korfbaladviseurs KNKV), Margot Schilp (KZ/Thermo4U), Keetie Burger en Martin van Hinte op basis van welke waardes je teams kunt indelen bij de jeugd, hoe verenigingen hiernaar kijken en waar zij in de praktijk tegenaan lopen.

Aanmelden en meer informatie

Ben jij bestuurder, trainer, coach of scheidsrechter óf gewoon geïnteresseerd in één of meerdere workshops? Meld je dan aan voor het digitale korfbalcongres via dit aanmeldformulier. Meer informatie over het korfbalcongres, het programma, de workshops en de sprekers vind je op korfbalcongres.nl.

Gerelateerde artikelen

5 oefeningen om je training goed mee te starten!
Trainers
5 oefeningen om je training goed mee te starten!
Als trainer start je je training met een warming-up, maar laat dat nu vaak niet het favoriete onderdeel zijn van veel spelers… Leon Braunstahl, assistent-bondscoach van TeamNL Korfbal en fysiotherapeut, ziet het als een uitdaging om daar verandering in te brengen. In het nieuwe KNKV Magazine deelt hij vijf opwarmers, waarmee jij zorgt voor een lach […]
Lees meer
Het Nederlands Beachkorfbalteam is Wereldkampioen!
Nationale selecties
Het Nederlands Beachkorfbalteam is Wereldkampioen!
Afgelopen weekend is het Nederlands Beachkorfbalteam in het Thaise Pattaya Wereldkampioen geworden. In een spannende finale versloeg Oranje Taiwan met 7-4. In de groepsfase had Nederland nog met 5-6 verloren van Taiwan, maar in de finale startte de ploeg van bondscoach Roelof Koopmans goed en bij rust stond er een 3-1 voorsprong op het scorebord. […]
Lees meer
Koninklijke onderscheiding ontvangen?
Vrijwilligers
Koninklijke onderscheiding ontvangen?
Tijdens de lintjesregen op vrijdag 26 april ontvingen burgers die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving een Koninklijke onderscheiding. Ook dit jaar werden er zo’n 4500 burgers gedecoreerd. Heeft een lid van jouw vereniging een Koninklijke onderscheiding ontvangen? Laat dit dan weten aan het KNKV. Als een lid van jouw vereniging, die ook […]
Lees meer

Topartikelen

Nationale selecties
Het Nederlands Beachkorfbalteam is Wereldkampioen!
KNKV Organisatie
Word bondsraadslid en denk met ons mee!
Best practice
Laat je inspireren door het nieuwe KNKV Magazine!