Skip to the main content

Terugblik bondsraadsvergadering 26 maart 2022

KNKV Organisatie

Zaterdag 26 maart vond de eerste bondsraadsvergadering van 2022 plaats. Deze bondsraadsvergadering stond in het teken van de input vanuit de bondsraad voor het nieuw te ontwikkelen Strategisch Plan.

Tijdens de opening keek KNKV-voorzitter Irene van Rijsewijk vooruit naar het aankomende korfbalcongres. Verder blikte zij terug op het proces van het vormgeven van de KNKV-Governance tot nu toe, waarbij de Code Goed Sportbestuur wordt gehanteerd. De gevolgen hiervan voor de organisatie werden toegelicht.

Algemene agenda

Na de opening werden de ingekomen stukken en mededelingen besproken, en werd de verslaglegging van de vorige bondsraadsvergadering (d.d. 11 december 2021) goedgekeurd. Verder werd besloten het onderwerp ‘regelgeving topkorfbal’ door te schuiven naar de eerstvolgende bondsraadsvergadering.

Strategisch Plan

De bondsraadsvergadering stond met name in het teken van het Strategisch Plan. Onder leiding van Margot van Beusekom van Firma Leef Sportmarketing, werden de bondsraadsleden meegenomen in het proces en werd via interactieve sessies de input van bondsraadsleden verzameld. De sterkten, zwakten, kansen en bedreigingen voor korfbal werden besproken, waar de bondsraadsleden voor aanvang van de bijeenkomst input over hadden verzameld.

Meer informatie of vragen

De agenda en bijbehorende stukken vind je hier. Heb je vragen of wil je meer informatie over deze agendapunten of over de vergadering? Dan kun je terecht bij team service en ondersteuning. De contactgegevens vind je hier.

 

Gerelateerde artikelen

5 oefeningen om je training goed mee te starten!
Trainers
5 oefeningen om je training goed mee te starten!
Als trainer start je je training met een warming-up, maar laat dat nu vaak niet het favoriete onderdeel zijn van veel spelers… Leon Braunstahl, assistent-bondscoach van TeamNL Korfbal en fysiotherapeut, ziet het als een uitdaging om daar verandering in te brengen. In het nieuwe KNKV Magazine deelt hij vijf opwarmers, waarmee jij zorgt voor een lach […]
Lees meer
Het Nederlands Beachkorfbalteam is Wereldkampioen!
Nationale selecties
Het Nederlands Beachkorfbalteam is Wereldkampioen!
Afgelopen weekend is het Nederlands Beachkorfbalteam in het Thaise Pattaya Wereldkampioen geworden. In een spannende finale versloeg Oranje Taiwan met 7-4. In de groepsfase had Nederland nog met 5-6 verloren van Taiwan, maar in de finale startte de ploeg van bondscoach Roelof Koopmans goed en bij rust stond er een 3-1 voorsprong op het scorebord. […]
Lees meer
Koninklijke onderscheiding ontvangen?
Vrijwilligers
Koninklijke onderscheiding ontvangen?
Tijdens de lintjesregen op vrijdag 26 april ontvingen burgers die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving een Koninklijke onderscheiding. Ook dit jaar werden er zo’n 4500 burgers gedecoreerd. Heeft een lid van jouw vereniging een Koninklijke onderscheiding ontvangen? Laat dit dan weten aan het KNKV. Als een lid van jouw vereniging, die ook […]
Lees meer

Topartikelen

Nationale selecties
Het Nederlands Beachkorfbalteam is Wereldkampioen!
KNKV Organisatie
Word bondsraadslid en denk met ons mee!
Best practice
Laat je inspireren door het nieuwe KNKV Magazine!