Skip to the main content

‘Sportverenigingen, open de deuren voor gevluchte kinderen’

Bestuurders Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud

De Nederlandse Sportraad en Jeugdfonds Sport & Cultuur roepen sportverenigingen op de deuren te openen voor gevluchte kinderen. Naast het bieden van warmte en geborgenheid bij de opvang in gastgezinnen en op scholen is samen sporten met leeftijdsgenoten belangrijk om stress en verdriet dat kinderen uit oorlogsgebieden, zoals nu in de Oekraïne, ervaren, te verminderen. Het KNKV ondersteunt dit en wil alle korfbalverenigingen oproepen deze kinderen een warm welkom te bieden.

De stress waaraan kinderen uit oorlogsgebieden, zoals nu in de Oekraïne, bloot staan, kan op kortere en langere termijn een negatief effect hebben op hun ontwikkeling op gebied van bijvoorbeeld angst en depressie. Maar ook op het gebied van zaken die in het verdere leven essentieel zijn zoals structuur geven aan de dag het lerend vermogen en zelfreflectie. Warmte geborgenheid en het weer samenzijn met leeftijdsgenoten is erg belangrijk bij de opvang van deze kinderen.

Het samen sporten helpt hierbij. Sporten verbindt, met nieuwe vriendjes en vriendinnetjes, en kan meehelpen er voor te zorgen dat angst en verdriet plaats maken voor plezier. Een warm welkom op jouw korfbalvereniging opent voor hen weer de deur naar die zo belangrijke positieve emoties. Laten we samen het verschil maken voor deze kinderen.

Financiële hulp

Als er financiële drempels zijn om te kunnen sporten, dan kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur kinderen en verenigingen helpen.

Lees hier de hele oproep van Erik Scherder, raadslid van de Nederlandse Sportraad en Tom van ’t Hek, voorzitter van het Jeugdfonds Sport & Cultuur die dinsdag 15 maart 2022 in het Algemeen Dagblad gepubliceerd is.

Foto: Jenna Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

5 oefeningen om je training goed mee te starten!
Trainers
5 oefeningen om je training goed mee te starten!
Als trainer start je je training met een warming-up, maar laat dat nu vaak niet het favoriete onderdeel zijn van veel spelers… Leon Braunstahl, assistent-bondscoach van TeamNL Korfbal en fysiotherapeut, ziet het als een uitdaging om daar verandering in te brengen. In het nieuwe KNKV Magazine deelt hij vijf opwarmers, waarmee jij zorgt voor een lach […]
Lees meer
Het Nederlands Beachkorfbalteam is Wereldkampioen!
Nationale selecties
Het Nederlands Beachkorfbalteam is Wereldkampioen!
Afgelopen weekend is het Nederlands Beachkorfbalteam in het Thaise Pattaya Wereldkampioen geworden. In een spannende finale versloeg Oranje Taiwan met 7-4. In de groepsfase had Nederland nog met 5-6 verloren van Taiwan, maar in de finale startte de ploeg van bondscoach Roelof Koopmans goed en bij rust stond er een 3-1 voorsprong op het scorebord. […]
Lees meer
Koninklijke onderscheiding ontvangen?
Vrijwilligers
Koninklijke onderscheiding ontvangen?
Tijdens de lintjesregen op vrijdag 26 april ontvingen burgers die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving een Koninklijke onderscheiding. Ook dit jaar werden er zo’n 4500 burgers gedecoreerd. Heeft een lid van jouw vereniging een Koninklijke onderscheiding ontvangen? Laat dit dan weten aan het KNKV. Als een lid van jouw vereniging, die ook […]
Lees meer

Topartikelen

Nationale selecties
Het Nederlands Beachkorfbalteam is Wereldkampioen!
KNKV Organisatie
Word bondsraadslid en denk met ons mee!
Best practice
Laat je inspireren door het nieuwe KNKV Magazine!