Skip to the main content

Zet sport op lokale politieke agenda tijdens gemeenteraadsverkiezingen

Bestuurders

Op 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Dit is ook voor verenigingen een belangrijk moment, omdat lokale politieke partijen een belangrijke rol spelen bij het mogelijk maken van sport en bewegen in een gemeente. Na de gemeenteraadsverkiezingen wordt opnieuw bepaald hoeveel het nieuwe college van burgemeester en wethouders van de gemeente in sport en bewegen investeert. Wat kun je als vereniging doen om de kracht van sport en bewegen en de waarde van sport en van je sportvereniging te laten zien aan de lokale politiek?

Om te zorgen dat de lokale politiek het nut en het belang van sport inziet, kun je meedoen aan de sportcampagne. Dat kan op meerdere manieren. Zet bijvoorbeeld met behulp van deze handleiding voor sportverenigingen (de wensen van) je vereniging op de politieke agenda, activeer je leden en vrijwilligers om actief te worden in de gemeente door zich aan te melden voor het lokale sportcampagneteam of bezoek een regionale bijeenkomst over de sportcampagne.

Sportcampagneteams

Sportcampagneteams bestaan uit vrijwilligers, bestuurders en ondernemers van sportverenigingen die de campagne in hun gemeente uitvoeren door input te leveren voor de verkiezingsprogramma’s en bijvoorbeeld in aanloop naar de verkiezingen een werkbezoek of sportdebat te organiseren. Meer informatie en hoe je je kunt aanmelden voor een lokaal Sportcampagneteam vind je op de hier.

Regionale bijeenkomst over de sportcampagne

Van 15 november tot 10 december worden diverse (digitale) bijeenkomsten over de sportcampagne georganiseerd. Deze bijeenkomsten zijn interessant voor vrijwilligers, medewerkers en bestuurders van sportbonden en sportverenigingen. Tijdens deze bijeenkomsten wordt de sportcampagne toegelicht en hoor je wat je kunt doen om sport en bewegen in jouw gemeente op de politieke agenda te zetten. Wanneer de bijeenkomsten zijn en meer informatie over het aanmelden vind je hier.

Foto: Ilse Schaffers, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Je hebt nog ongeveer één maand om de verenigingsmonitor af te ronden!
Bestuurders Verenigingsservice
Je hebt nog ongeveer één maand om de verenigingsmonitor af te ronden!
Heeft jouw vereniging de verenigingsmonitor vorig jaar ingevuld en dit jaar nog niet? Dan is het belangrijk om dit nog snel te doen. Zo zorg je er namelijk voor dat jouw data bewaard blijft en je dus historie opbouwt én behoud je je toegang tot het benchmark dashboard. Omdat veel gegevens al voor jou zijn ingevuld, is het maar een kwartiertje werk.
Lees meer
Gevarieerd aanbod in het KNKV Magazine
Best practice Bestuurders
Gevarieerd aanbod in het KNKV Magazine
Korfbal is voor mannen en vrouwen, voor jong en oud en met vrienden en vriendinnen. Iedereen kan meedoen. Er is daarom een uitgebreid korfbal- en beweegaanbod voor diverse doelgroepen. In de nieuwste editie van het KNKV Magazine lees je onder andere over het succes van G-korfbal bij Merwede en over de pilot RecreStars, een korfbalvorm […]
Lees meer
Word jij ook lid van het sportbestuurdersplatform?
Bestuurders Verenigingsservice
Word jij ook lid van het sportbestuurdersplatform?
Aan het begin van dit jaar heeft het KNKV samen met NOC*NSF en andere sportbonden een online platform voor sportbestuurders ontwikkeld. Via dit platform kunnen bestuurders elkaar vragen stellen, vragen van elkaar beantwoorden en met elkaar in gesprek gaan. Zo kunnen ze elkaar onderling helpen en inspireren, omdat zij vaak te maken hebben met dezelfde […]
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt