Skip to the main content

Korfbal Challenge dit jaar in afgeslankte vorm

Talentontwikkeling

Traditiegetrouw is het Topsportcentrum Rotterdam van 27 tot en met 30 december het decor van de Korfbal Challenge. Vanwege de huidige coronasituatie vindt het evenement dit jaar plaats in afgeslankte vorm, met inachtneming van de geldende maatregelen. Na de persconferentie van het kabinet op 14 december wordt duidelijk of publiek welkom is tijdens de Korfbal Challenge. Alle duels van de Talenten Challenge en het ingekorte avondprogramma worden via een livestream uitgezonden.

“Het KNKV wil zoveel mogelijk mensen op verantwoorde wijze laten sporten en genieten van korfbal. Dat geldt voor de competitie en ook voor een evenement als de Korfbal Challenge, een belangrijk toernooi in onze talentontwikkeling”, zo licht KNKV-directeur Kees Rodenburg toe. “We voorzien hiermee in een behoefte van de teams. Via de livestream geven we betrokkenen en korfbalfans de mogelijkheid om alle duels te volgen.”

Overdag: Talenten Challenge
Tijdens de Talenten Challenge komen de teams van de regionale talentencentra (RTC’s) in de leeftijdscategorieën U19, U17 en U15 in actie. De Talenten Challenge is het eindtoernooi van het RTC-seizoen en tijdens de slotdag van de toernooien U19 en U17 wordt in deze leeftijdscategorieën het Nederlands team bekendgemaakt. Nederland U19 speelt in april 2022 het IKF U19 World Korfball Championship in Tsjechië, U17 doet in juli 2022 mee aan de Korfball World Cup in Eindhoven.

Tijdens de Talenten Challenge geldt vooralsnog dat enkel organisatie, spelers, stafleden en officials toegang hebben tot de accommodatie en dat binnen het Topsportcentrum zo min mogelijk verkeersstromen zullen zijn. Rij-ouders en -verzorgers worden via de RTC-teams geïnformeerd over de – eventuele – toegang tot de accommodatie.

Avondprogramma, voorbereiding op World Games
Op dinsdag- 28 en donderdagavond 30 december komen TeamNL Korfbal, België, Suriname en Talent TeamNL Korfbal (U21) in actie. Deze nationale teams hebben een uitzonderingspositie en mogen daarom na 17.00 uur in actie komen. De drie seniorenteams zijn in voorbereiding op de World Games, juli 2022 in Amerika, en grijpen deze kans om te duelleren aan. Talent TeamNL Korfbal werkt toe naar het EK U21 van volgend jaar.

Programma

Het exacte programma van de Korfbal Challenge, waarvoor het KNKV nauw samenwerkt met Rotterdam Topsport, wordt binnenkort bekendgemaakt.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Stageplek: content & communicatie
KNKV Organisatie
Stageplek: content & communicatie
Het KNKV zoekt een sterspeler op het gebied van communicatie, die dagelijks wil scoren met overtuigende content. Wil jij dat korfballers, fans en sportliefhebbers op het juiste moment en via de juiste kanalen worden bereikt? Oftewel, ben jij er klaar voor om het team te versterken vanaf september 2023? Dan is dit de stageplaats die […]
Lees meer
De rol van Teammanager in de KNKV Wedstrijdzaken-app
Verenigingsservice
De rol van Teammanager in de KNKV Wedstrijdzaken-app
In de KNKV Wedstrijdzaken-app kunnen personen de rol van ‘Teammanager’ krijgen. Met die rol kun je gebruikmaken van allerlei leuke en handige functionaliteiten. Ben jij de Teammanager van je team en wil je de Wedstrijdzaken-app optimaal gebruiken? Hieronder leggen we uit wat de Teammanager allemaal kan. Rijschema Samen naar wedstrijden rijden is niet alleen beter […]
Lees meer
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
KNKV Organisatie
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
De komende weken zijn we een aantal dagen niet telefonisch bereikbaar. Het gaat om donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag), woensdag 24 mei (personeelsdag) en maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag). Vragen en opmerkingen kun je op ieder gewenst tijdstip indienen via de Helpdesk. Deze worden zo snel mogelijk beantwoord.
Lees meer

Topartikelen

Bestuurders Verenigingsservice
Vijf redenen om de verenigingsmonitor in te vullen
KNKV Organisatie
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
Korfbalaanbod Opleidingen Trainers
Kangoeroetrainers opgelet: doe mee met de clinic Veelzijdig Bewegen!