Skip to the main content

Korfbal Challenge dit jaar in afgeslankte vorm

Talentontwikkeling

Traditiegetrouw is het Topsportcentrum Rotterdam van 27 tot en met 30 december het decor van de Korfbal Challenge. Vanwege de huidige coronasituatie vindt het evenement dit jaar plaats in afgeslankte vorm, met inachtneming van de geldende maatregelen. Na de persconferentie van het kabinet op 14 december wordt duidelijk of publiek welkom is tijdens de Korfbal Challenge. Alle duels van de Talenten Challenge en het ingekorte avondprogramma worden via een livestream uitgezonden.

“Het KNKV wil zoveel mogelijk mensen op verantwoorde wijze laten sporten en genieten van korfbal. Dat geldt voor de competitie en ook voor een evenement als de Korfbal Challenge, een belangrijk toernooi in onze talentontwikkeling”, zo licht KNKV-directeur Kees Rodenburg toe. “We voorzien hiermee in een behoefte van de teams. Via de livestream geven we betrokkenen en korfbalfans de mogelijkheid om alle duels te volgen.”

Overdag: Talenten Challenge
Tijdens de Talenten Challenge komen de teams van de regionale talentencentra (RTC’s) in de leeftijdscategorieën U19, U17 en U15 in actie. De Talenten Challenge is het eindtoernooi van het RTC-seizoen en tijdens de slotdag van de toernooien U19 en U17 wordt in deze leeftijdscategorieën het Nederlands team bekendgemaakt. Nederland U19 speelt in april 2022 het IKF U19 World Korfball Championship in Tsjechië, U17 doet in juli 2022 mee aan de Korfball World Cup in Eindhoven.

Tijdens de Talenten Challenge geldt vooralsnog dat enkel organisatie, spelers, stafleden en officials toegang hebben tot de accommodatie en dat binnen het Topsportcentrum zo min mogelijk verkeersstromen zullen zijn. Rij-ouders en -verzorgers worden via de RTC-teams geïnformeerd over de – eventuele – toegang tot de accommodatie.

Avondprogramma, voorbereiding op World Games
Op dinsdag- 28 en donderdagavond 30 december komen TeamNL Korfbal, België, Suriname en Talent TeamNL Korfbal (U21) in actie. Deze nationale teams hebben een uitzonderingspositie en mogen daarom na 17.00 uur in actie komen. De drie seniorenteams zijn in voorbereiding op de World Games, juli 2022 in Amerika, en grijpen deze kans om te duelleren aan. Talent TeamNL Korfbal werkt toe naar het EK U21 van volgend jaar.

Programma

Het exacte programma van de Korfbal Challenge, waarvoor het KNKV nauw samenwerkt met Rotterdam Topsport, wordt binnenkort bekendgemaakt.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Fortuna/Delta Logistiek en KNKV hosten eerste Champions Leaguefinale
KNKV Organisatie Korfbalaanbod
Fortuna/Delta Logistiek en KNKV hosten eerste Champions Leaguefinale
In het weekend van 10 en 11 februari vindt de eerste IKF Korfbal Champions Leaguefinale plaats. Nederland is het organiserende land en wij hebben samen met Fortuna/Delta Logistiek de handen ineen geslagen om deze eerste editie van de IKF Champions League Finals te organiseren. De IKF Champions League is een nieuw concept en vervangt de […]
Lees meer
Word jij de nieuwe aanwinst van onze eventcrew?
Vrijwilligers
Word jij de nieuwe aanwinst van onze eventcrew?
Lijkt het jou leuk om samen met een enthousiast team van vrijwilligers mee te helpen bij diverse evenementen, zoals de Korfbal Challenge en de Kenonz Korfbal Leaguefinale? Dan is dit je kans! Wij zoeken namelijk uitbreiding voor onze eventcrew. Het is niet alleen ontzettend gezellig en heel leuk om lid te zijn van onze eventcrew, […]
Lees meer
Geschiedenis van korfbal in het Leids Jaarboek 2022
Geschiedenis van korfbal in het Leids Jaarboek 2022
In het historisch tijdschrift Leids Jaarboek 2022 is een artikel geplaatst over de geschiedenis van korfbal. Hier wordt beschreven hoe de eerste aanrakingen met de Olympische Spelen verliepen. Korfballers uit met name Amsterdam en Leiden maakten op de Spelen van 1920 in Antwerpen zoveel enthousiasme los, dat de Belgen ook aan het korfbal begonnen. Je […]
Lees meer

Topartikelen

KNKV Organisatie Korfbalaanbod
Fortuna/Delta Logistiek en KNKV hosten eerste Champions Leaguefinale
Vrijwilligers
Word jij de nieuwe aanwinst van onze eventcrew?
Korfbalaanbod Nationale selecties Talentontwikkeling
Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart