Skip to the main content

Korfbal Challenge dit jaar in afgeslankte vorm

Talentontwikkeling

Traditiegetrouw is het Topsportcentrum Rotterdam van 27 tot en met 30 december het decor van de Korfbal Challenge. Vanwege de huidige coronasituatie vindt het evenement dit jaar plaats in afgeslankte vorm, met inachtneming van de geldende maatregelen. Na de persconferentie van het kabinet op 14 december wordt duidelijk of publiek welkom is tijdens de Korfbal Challenge. Alle duels van de Talenten Challenge en het ingekorte avondprogramma worden via een livestream uitgezonden.

“Het KNKV wil zoveel mogelijk mensen op verantwoorde wijze laten sporten en genieten van korfbal. Dat geldt voor de competitie en ook voor een evenement als de Korfbal Challenge, een belangrijk toernooi in onze talentontwikkeling”, zo licht KNKV-directeur Kees Rodenburg toe. “We voorzien hiermee in een behoefte van de teams. Via de livestream geven we betrokkenen en korfbalfans de mogelijkheid om alle duels te volgen.”

Overdag: Talenten Challenge
Tijdens de Talenten Challenge komen de teams van de regionale talentencentra (RTC’s) in de leeftijdscategorieën U19, U17 en U15 in actie. De Talenten Challenge is het eindtoernooi van het RTC-seizoen en tijdens de slotdag van de toernooien U19 en U17 wordt in deze leeftijdscategorieën het Nederlands team bekendgemaakt. Nederland U19 speelt in april 2022 het IKF U19 World Korfball Championship in Tsjechië, U17 doet in juli 2022 mee aan de Korfball World Cup in Eindhoven.

Tijdens de Talenten Challenge geldt vooralsnog dat enkel organisatie, spelers, stafleden en officials toegang hebben tot de accommodatie en dat binnen het Topsportcentrum zo min mogelijk verkeersstromen zullen zijn. Rij-ouders en -verzorgers worden via de RTC-teams geïnformeerd over de – eventuele – toegang tot de accommodatie.

Avondprogramma, voorbereiding op World Games
Op dinsdag- 28 en donderdagavond 30 december komen TeamNL Korfbal, België, Suriname en Talent TeamNL Korfbal (U21) in actie. Deze nationale teams hebben een uitzonderingspositie en mogen daarom na 17.00 uur in actie komen. De drie seniorenteams zijn in voorbereiding op de World Games, juli 2022 in Amerika, en grijpen deze kans om te duelleren aan. Talent TeamNL Korfbal werkt toe naar het EK U21 van volgend jaar.

Programma

Het exacte programma van de Korfbal Challenge, waarvoor het KNKV nauw samenwerkt met Rotterdam Topsport, wordt binnenkort bekendgemaakt.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Ook Dordtse tieners korfballen onder schooltijd
Talentontwikkeling
Ook Dordtse tieners korfballen onder schooltijd
Een primeur maandagochtend in sporthal De Dijk in Dordrecht, waar KNKV-mastercoach Jan Sjouke van den Bos de eerste training aan RTC Dordt Sport gaf. Nadat op de Topsport Talentschool Groningen middelbare scholieren school en korfbal al konden combineren
Lees meer
RTC-toernooien in de herfstvakantie
Talentontwikkeling
RTC-toernooien in de herfstvakantie
Elk jaar krijgen verenigingen de mogelijkheid om talenten aan te melden voor het RTC-programma. Naast dat korfballers die gekozen zijn voor een RTC-selectie wekelijks trainen, spelen ze in de herfst- en kerstvakantie toernooien tegen andere RTC-teams. Aankomende herfstvakantie is er op 19 oktober een U17- en U19-toernooi in Koog aan de Zaan en spelen de […]
Lees meer
Korfballen onder schooltijd bij Sporthighschool Veenendaal
Korfbalaanbod Talentontwikkeling
Korfballen onder schooltijd bij Sporthighschool Veenendaal
Goed nieuws voor alle middelbare scholieren uit de omgeving van Veenendaal die graag onder schooltijd hun korfbalvaardigheden verder willen ontwikkelen! In september start het KNKV in samenwerking met het Christelijk Lyceum Veenendaal (CLV) een unieke korfbalmodule, waar alle scholieren van dertien tot en met zestien jaar uit de RTC-regio’s De Vallei en Midden Nederland zichzelf […]
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt