Skip to the main content

Koninklijke onderscheiding voor Jeroen Breeschoten

KNKV Organisatie Vrijwilligers

Koning Willem-Alexander heeft Jeroen Breeschoten benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Anny Attema van Ridderkerk kwam zaterdagmiddag speciaal naar het terrein van VEO op sportpark Westvliet om de 63-jarige inwoner van haar gemeente de versierelen bij die onderscheiding op te spelden.

Bondsbestuurslid Jeroen Breeschoten kreeg de onderscheiding voor zijn grote verdiensten voor de korfbalsport. Jeroen zet zich al meer dan veertig jaar in als vrijwilliger van het KNKV. Niet alleen op nationaal en regionaal niveau (als afgevaardigde in de voormalige afdeling Rijndelfland), maar met name ook in clubverband waarbij de liefde voor VEO altijd een belangrijke drijfveer is geweest.

Bij die club streek hij neer na een lidmaatschap van 25 jaar bij het niet meer bestaande De Rave uit Den Haag. Binnen het Voorburgse VEO was hij op diverse fronten actief, zowel op bestuurlijk niveau maar ook als trainer. Daarnaast fungeerde hij als bondsscheidsrechter, scheidsrechterbeoordelaar, docent en begeleider bij arbitrale opleidingen en als regiocoördinator. In 2009 accepteerde hij het bondraadslidmaatschap om twee jaar later toe te treden tot het bondbestuur. Vorig jaar gaf hij aan dat zijn statutaire termijn dit kalenderjaar afloopt als bondsbestuurder. In het afgelopen jaar zette Jeroen Breeschoten zich in voor de aanpassingen van de competitieopzet en de regulering om in de toekomst beter voorbereid te zijn op onverwachte gebeurtenissen als de coronacrisis.

Gerelateerde artikelen

Actiepunten communicatie toegelicht
KNKV Organisatie
Actiepunten communicatie toegelicht
Het afgelopen jaar heeft stagiaire Mariska onderzoek gedaan naar hoe het KNKV de communicatie naar de verenigingen kan verbeteren. Hier lees je hoe het er nu voor staat met de actiepunten die hieruit voortvloeiden.
Lees meer
KNKV kiest voor Rotterdam Ahoy
KNKV Organisatie
KNKV kiest voor Rotterdam Ahoy
Rotterdam Ahoy is de komende vijf jaar de korfbaltempel van Nederland. Het KNKV dankt de Ziggo Dome en gemeente Amsterdam voor vier prachtige Korfbal Leaguefinales en kijkt uit naar de samenwerking met Rotterdam Ahoy en de gemeente Rotterdam.
Lees meer
KNKV en Yellow Jersey verlengen mediapartnerschap
KNKV Organisatie
KNKV en Yellow Jersey verlengen mediapartnerschap
Yellow Jersey ondersteunt het KNKV ook de komende drie jaar bij het bedienen van de korfbalfans (Korfbal.nl) en -bestuurders (KNKV.nl). KNKV-directeur Henry van Meerten en Yellow Jersey-oprichter Tim van Peppen tekenden in Zeist de overeenkomst.
Lees meer

Topartikelen

Trainers Verenigingsservice
Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?
Arbitrage Bestuurders Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice
Terugblik en terugkijken digitaal korfbalcongres 2022
Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd